hur TikTok CV fungerar –

Vad är ett TikTok-CV?

Tanken bakom TikTok Resumes är att erbjuda en plattform för jobbannonsering till alla varumärken som är intresserade av att anställa människor. För tillfället är detta ett projekt som har lanserats nästan experimentellt i USA (detta är ett pilotprogram), så tills vi hittar det i Spanien.

Varumärken kommer att kunna lägga upp de olika profilerna de letar efter, och användare behöver bara lägga upp en video med sina färdigheter för att bekräfta sin kandidatur. Intressant nog är jobberbjudanden inte av typen “letar efter en profil på våra sociala nätverk”, eftersom alla typer av lediga jobb kan hittas inom företaget. Och faktum är, i motsats till vad vi kanske tror, ​​jobberbjudanden fokuserar inte på att hitta en berömd TikTok-profil, utan använder TikTok som en plattform för att nå ett mycket större antal människor.

@ makena.yee Här är anledningarna till att DU bör anställa mig! Tveka inte, låt oss höra av dig. #tiktokresumes #tiktokpartner

♬ originalljud – MAKENA

Hur hittar jag jobberbjudanden?

Om du surfar inifrån appen behöver du bara titta på #TikTokResumes hashtag för att se erbjudandena, även om det bästa är att besöka den officiella webbplatsen och bläddra bland de olika varumärkena som redan letar efter nya kandidater för att inkludera deras mall. Varumärken vi kan hitta inkluderar Abercrombie & Fitch, Chipotle, Detroit Pistons, Shopify, Target och många fler.

Så en enkel video kommer omedelbart att bli ditt personliga brev, så vi kan säga att en av dina TikToks har blivit ditt personliga CV för ditt jobbsökande.

Tjäna pengar med TikTok

Men om du letar efter något mer direkt att tjäna pengar med på TikTok, då är funktionen du letar efter Shoutout. Den här nya funktionen testas i vissa länder och kommer att tillåta användarprofiler att ha en knapp som varumärken eller andra användare kan använda för att höja marknadsförda inlägg i utbyte mot en viss summa pengar.

På så sätt kommer de mest kända och virala profilerna på webben att kunna ta emot erbjudanden direkt från applikationen, så att tjäna pengar genom TikTok blir enklare än någonsin (även om du, som du kan föreställa dig, måste vara någon med inflytande för att få deras regn på dig förslag, naturligtvis).

Relaterade artiklar

Back to top button