Hur TikTok bekämpar falska nyheter som publiceras på ett socialt nätverk –

Vad betyder detta nya TikTok-fönster när du delar innehåll

Under de senaste månaderna har vi sett sociala medieplattformar som Twitter, Facebook eller Instagram tackla falska nyheter på olika sätt. Å ena sidan med lag personer som ansvarar för kontroll sanningsenlighet och märkning baserat på deras resultat. Å andra sidan genom en rad instruktioner så att användaren i förväg funderar på om han ska dela med sig av det han såg.

Den senare tekniken har populariserats av Twitter i viss utsträckning under de senaste månaderna, och det verkar som att det nu är TikTok som satsar på något som liknar sin videoplattform.

Således, när du nu går för att dela innehåll med andra användare, kommer det att finnas chanser att du kommer att se ett nytt flytande fönster där du kommer att se följande meddelande :

Är du säker på att du kommer att dela den här videon? Videon flaggades som overifierad

Bredvid detta meddelande kommer du att ha två knappar med två motsatta alternativ: avbryt delningsåtgärden eller gör det på samma sätt, även om du inte är helt säker på om detta är sant eller inte.

Varför låta användaren kontrollera innehållet

TikToks nya förmåga att bekämpa falska nyheter det verkar som om det kan överlåta beslutet om innehållet är sant eller falskt till användaren, men det är inte helt sant. TikTok fortsätter att analysera och granska visst innehåll, men det finns tillfällen och ämnen när det är omöjligt att göra detta med fullständig noggrannhet.

Därför är den lämpligaste lösningen vad TikTok representerar och som vi tidigare sett på Twitter. Med denna varning att plattformen gör vad användaren bestämmer om det är en bra eller dålig idé att dela den här videon vad han just såg. Ett mellansteg för en handling som, om den övertalas att utföra, kommer att fortsätta att utföras; Men om inte, kan det få dig att tänka två gånger och sluta med att du inte gör det.

Overifierat innehåll på TikTok

En ny funktion för att skydda mot overifierat innehåll som kan vara falska nyheter eller direkt skilja sig från vad som händer på andra plattformar.

Först och främst: författaren till innehållet kommer att meddelas när hans video är markerad som obekräftad. Vi förstår att detta kommer att göras för att göra det tydligt för alla, även de som skapar falska nyheter, utan att inse att det finns ett problem.

För det andra, innehåll markerat som overifierat kommer att vara mindre utbrett visas inte i avsnittet För dig på TikTok för andra användare av det sociala nätverket.

När blir den tillgänglig

Den här TikTok-funktionen mot falska nyheter är nu tillgänglig i USA och Kanada. Den förväntas officiellt nå resten av länderna under de kommande veckorna. var fungerar plattformen. När du börjar använda applikationen och vill dela innehåll kommer det alltså att vara en tidsfråga. Fast om jag ska vara ärlig hoppas jag att du inte ser mycket. Eftersom det är en indikator på att litet innehåll verkligen bidrar till desinformation.

Relaterade artiklar

Back to top button