Hur tar man bort album från iPhone, iPad och Mac?

Om du inte vet hur man tar bort fotoalbum på iPhone, iPad och Mac är vi här för att hjälpa dig. Foto-appen på iPhone är ett utmärkt verktyg för att hantera dina personliga foton. Album är verkligen användbara när det kommer till foto- och videoorganisation. Appen Foton låter dig gruppera och tagga foton på olika sätt, vilket gör det enkelt att förstå din samling.

Tredjepartsappar som har tillgång till Foton orsakar dock en röra genom att automatiskt skapa oönskade fotoalbum. Det kan vara enkelt att ta bort enskilda foton och videor från din iPhone, men det är inte så enkelt att ta bort album.

I den här artikeln kommer vi att lära oss hur du tar bort fotoalbum på iPhone, iPad och Mac.

Ta bort ett Mac-fotoalbum

Det är lättare att ta bort ett fotoalbum från appen Foton på en Mac än på en iPhone och iPad. Följ bara dessa steg:

Öppna appen Foton på din Mac. Välj en mapp och högerklicka i sidofältet “Mina album” för att bli av med den. Välj “Ta bort album” från snabbmenyn. Första gången du startar programmet kommer det att be dig bekräfta din raderingsåtgärd. I det här fallet klickar du på knappen “Radera”. Albumet tas bort från ditt iCloud-fotobibliotek och ändringen kommer att ske på alla dina enheter. Detta påverkar inte några av dina foton.

Ta bort ett fotoalbum för iPhone, iPad och Mac

Ta bort iPhone och iPad fotoalbum

iPhone och iPads fotoapp gör det superenkelt att lägga till, hantera och ta bort album. Du kan också ta bort flera album samtidigt från albumredigeringsskärmen. iPhone 14 lanseringsdatum avslöjat visste du?

När du tar bort ett fotoalbum raderas inte fotona i det. Tillgänglig i albumet Senaste och andra album. Följ dessa steg:

Öppna “Foton”-appen på din iPhone eller iPad och gå sedan till “Album”-menyn. Högst upp på sidan ser du en “Mina album”-flik där du kan se alla dina album. Klicka på knappen “Se alla” i det övre högra hörnet för att se alla dina foton på ett ställe. Du kommer nu att se alla dina album som ett rutnät. Klicka helt enkelt på “Redigera”-knappen i det övre högra hörnet för att börja redigera Albumredigeringsläget, jämförbart med redigeringsläget för hemskärmen, är nu aktiverat. Du kan dra och släppa album för att flytta dem hit.

Ta bort ett fotoalbum för iPhone, iPad och Mac

För att ta bort det måste du trycka på den röda “-“-knappen i det övre vänstra hörnet av ett albumfoto. Bekräfta sedan åtgärden genom att välja alternativet “Ta bort album” i popup-meddelandet. Du kan radera andra album än “Senaste” och “Favoriter.” För att bekräfta, gå till albumet du vill ta bort genom att trycka på fler-knappen och sedan trycka på Mina album i det nedre högra hörnet. Efter bekräftelse kommer albumet att tas bort från listan Mina album. Du kan ta bort album på samma sätt. Efter det klickar du på Klar för att återgå till att visa dina album.

Ta bort ett fotoalbum för iPhone, iPad och Mac

Du kanske inte kan ta bort vissa album från appen Foton. Det här är några av dem:

Till exempel skapar Apple automatiskt album som Favoriter, Personer, Platser med mera Album som synkroniseras från din dator med iTunes eller Finder på Mac

Du kan inte ta bort systemalbum som skapats automatiskt av Apple.

Om du vill ta bort ett album från din enhet, anslut det först till din dator via USB, öppna iTunes eller Finder på din dator, gå till fliken Foton, avmarkera de album du vill ta bort och synkronisera sedan. Om du skapade albumet på enheten eller i ett tredjepartsprogram kan du ta bort det enligt beskrivningen ovan.

Ta bort ett fotoalbum för iPhone, iPad och Mac

Du lärde dig hur du tar bort fotoalbum på iPhone, iPad och Mac. Om du inte kunde ta bort ett album genom att följa stegen vi angav ovan, Apples supportteam Vi rekommenderar att du kontaktar Hur man inaktiverar genvägsmeddelanden på iPad och iPhone Om du vill lära dig kan du ta en titt på vårt innehåll som vi har förberett åt dig.

Relaterade artiklar

Back to top button