Hur stänger jag av platstjänster på iPhone?

Vi har sammanställt sätt att stänga av iPhone-plats åt dig. Första gången du loggar in på en ny iPhone kan du ha aktiverat platstjänster och din telefon har spårat dig sedan dess. Det är dock väldigt enkelt att stänga av platstjänster för vissa appar.

iPhone platslåsguide

Processen är ganska enkel. Du behöver bara följa en rad steg:

Slå på din iPhone Gå till Inställningar.” Ange “Sekretess.” Hitta “Platstjänster” och tryck på den. Överst ser du en strömbrytare, om du stänger av den kommer alla platstjänster att inaktiveras på din iPhone. Om du vill inaktivera platstjänster för vissa specifika appar, Du kommer att se en lista där. Du kan gå efter applikation och göra nödvändiga justeringar efter dina behov. Efter att ha valt en applikation kommer du att presenteras med fyra olika alternativ: Aldrig: Om du väljer detta kommer applikationen aldrig att spåra din plats Fråga nästa gång: Detta gör att du kan ge tillåtelse att använda din data endast en gång. När du använder appen: Om du väljer detta kommer din plats endast att vara tillgänglig när appen är öppen på din skärm. Om appen är stängd kan den inte spåra din plats i bakgrunden Alltid: Om du väljer detta kan appen alltid spåra din plats.

iPhone-placering av

Varför måste du stänga av platstjänster på din iPhone?

Det finns flera skäl. Platsen spelar roll när det kommer till din integritet och säkerhet. Vissa appar och tjänster som du tillåter att spåra din plats vet alltid exakt var du är.

Det andra skälet är batteritiden. Att dela din plats hela tiden kräver mycket batteri. Det är definitivt något att tänka på om du behöver din telefon online hela dagen.

iPhone-placering av

Vilka iPhone-appar ska ha tillgång till platstjänster?

Du kan välja om du vill att dina appar alltid ska följa dig. Om du använder många smarta hemprodukter, Google Home Det kan vara viktigt att tillåta appar som t.ex Sociala medieapplikationer som Facebook, Instagram, Snapchat behöver dock inte veta din plats. Därför kan det vara säkrare att stänga av platstjänster för sådana applikationer.

Du kan alltid ändra inställningarna, så oroa dig inte om en app kraschar.

Relaterade artiklar

Back to top button