Hur stänger jag av Google Assistant?

I den här artikeln förklarar vi hur du stänger av Google Assistant, en av de coolaste funktionerna som teknikjätten Google erbjuder i sina produkter. Men den här funktionen kan ibland orsaka viss förvirring. I det här fallet kan det vara nödvändigt att stänga av eller begränsa Google Assistant. I den här artikeln kommer vi att svara på frågan om hur man stänger av Google Assistant och ändrar dess inställningar. Här är vad du behöver göra för att stänga av Google Assistant…

Hur stänger jag av Google Assistant?

Om du vill inaktivera Google Assistant på telefonen du använder kan du göra det ganska enkelt. För att stänga av Google Assistant följer du bara stegen nedan.

Gå in i Google-appen på din telefon. Tryck sedan på alternativet Mer i det nedre högra hörnet. Välj Inställningar från menyn som öppnas. Och tryck på Google Assistant i nästa meny. Längst ner kan du se enheterna med Assistent-appen aktiv. Öppna alternativen för Google Assistant genom att trycka på din telefon eller en annan enhet som du använder Assistent-appen på. Sedan för att stänga av Google Assistant, tryck på den lilla blå knappen bredvid den. .

Det finns också ett enklare svar på frågan om hur man stänger av Google Assistant. Om du använder frasen “Hey Google stäng av dig själv” för Google Assistant kommer Google Assistant också att inaktiveras.

Ändra inställningarna för Google Assistant

Som vi nämnde ovan kan du komma åt Google Assistant-inställningarna och anpassa dessa inställningar som du vill genom att gå till Google > Mer > Inställningar > Google Assistant. Men om du vill ändra triggerinställningarna för Google Assistant, det vill säga för att förhindra att den aktiveras automatiskt i vissa situationer, räcker det med att följa stegen nedan.

Gå in i telefonens Inställningar-app och gå till avsnittet Applikationer. För att se fler alternativ, tryck på de tre prickarna uppe till höger, sedan på Standardappar. Tryck sedan på enhetsassistenten. Det kommer att finnas många inställningar som du kan ändra här. Dessa alternativ kan variera beroende på din enhet. Genom att inaktivera röstmatchningsfunktionen i det här avsnittet kan du förhindra att Google Assistant körs automatiskt. Du kan också aktivera den här funktionen så att den bara fungerar under körning.

Stänger tillfälligt av Google Assistant på smarta enheter

Du kan tillfälligt stänga av Google Assistant-funktionen på alla smarta hemenheter och ställa in en specifik tid. För att göra detta, följ helt enkelt stegen nedan.

Gå in i Google Home-appen. Tryck på startskärmen och välj en enhet där. Tryck sedan på ikonen Inställningar. Du kan skapa ett nytt schema genom att trycka på alternativet Digital Happiness här. Efter att ha ställt in dagar och start- och sluttider kan du schemalägga Google Assistant genom att trycka på Klar. .

Stäng av aktiveringsknappen

Google Assistant har en irriterande vana att dyka upp när du minst anar det. På samma sätt aktiverar många människor det på sina smartphones och surfplattor när fingret av misstag trycker på hemknappen. Om du inte vill se eller höra Google Assistant dyker upp när du trycker på hemknappen, låter Android dig stänga av den här funktionen. Det här är ett bra alternativ för de som vill bli av med Assistant men inte vill stänga av den helt. Du kan stänga av Google Assistant-aktiveringsknappen genom att följa dessa steg:

Starta appen Inställningar från startskärmen på din Android-enhet. Gå till avsnittet Appar i menyn. På vissa modeller kan det heta Appar. Gå sedan till Standardappar/Applikationer. Aktivera Hjälp och röstinmatning. Tryck på fliken Assist-app. Din Android-enhet visar dig sedan listan över tillgängliga hjälpappar. Vanligtvis visar den “Google” och “Ingen” som alternativ. Du bör trycka på alternativet “Ingen”.

Avinstallerar Googles uppdateringar

Google Assistant var inte tillgänglig i Googles appversioner före maj 2016. Så du kan också spara din telefon eller surfplatta från irriterande assistent genom att avinstallera Google-appuppdateringar och återställa den till fabriksinställningarna. Du bör tänka på att detta är den mest extrema åtgärden du kan vidta i den här situationen. Det är värt att notera att andra Google-tjänster och funktioner också kan påverkas. Du kan uppleva förändringar i deras beteende, och vissa (om de nyligen lagts till) kan försvinna med Google Assistant.

Om du är helt säker på att du inte vill ha assistenten någonstans på din telefon kan du följa stegen nedan. Denna metod fungerar för både telefoner och surfplattor.

Starta appen Inställningar från enhetens startskärm. Gå sedan till Appar. Beroende på modell kan det här avsnittet kallas “Applikationer” Klicka på applikationshanteraren. Alternativt, om det inte finns något sådant alternativ, bör du trycka på fliken som heter “Applikationer”. Din telefon eller surfplatta visar dig listan över alla appar som är installerade på enheten. Hitta Google och tryck på den. Du bör trycka på ikon med tre punkter i det övre högra hörnet av skärmen när Google-appens infosida öppnas. Tryck på Avinstallera uppdateringar. Då kommer Google att meddela dig att du är på väg att ersätta appen med fabriksversionen och all data kommer att tas bort. Tryck på OK för att bekräfta ditt val.

Google Assistant kommer att tas bort från din telefon eller surfplatta och kommer inte längre att störa dig. Men nästa gång du uppdaterar Google-appen eller din enhet gör detta automatiskt kommer assistenten att dyka upp igen.

Avinstallera Google Assistant på Chromebook och Pixelbook

Om Google Assistant ger dig problem på din Chromebook eller Pixelbook som kör Chrome OS, så här hanterar du det:

Klicka på avsnittet Klocka i statusfältet. Öppna Inställningar. Gå till Sök och assistent. Välj Google Assistant. Gå till Enheter. Välj din Chromebook eller Pixelbook från listan. Tryck på skjutreglaget Access with Voice Match för att stänga av ljudet för Google Assistant.

Avinstallera Google Assistant på Android TV

Om du har en Sony TV som kör Android OS kan du inaktivera Google Assistant på några sekunder. Följ stegen nedan:

Tryck och håll ned Google Assistant-knappen på fjärrkontrollen. Gå till menyn Inställningar. Stäng av Google Assistant. Om du gör detta kommer du inte längre att kunna styra din tv med rösten.

Relaterade artiklar

Back to top button