Hur ställer jag in internetdataanvändningsgräns i Windows 11?

Om du inte vet hur man ställer in internetdataanvändningsgräns i Windows 11, kommer den här artikeln att hjälpa dig. I Windows 11 kan du ställa in en internetdatagräns för att säkerställa att din dator inte överskrider den avsedda mängden dataanvändning. Den här funktionen kan vara användbar om du använder en ansluten mobilanslutning eller har en begränsad mängd data på ditt mobila internetabonnemang. På så sätt kan du se när du är på väg att överskrida din datagräns.

Inställningsguide för inställning av gräns för internetdataanvändning för Windows 11

I Windows 11 kan du ställa in en datagräns för varje Wi-Fi-nätverk, följ bara stegen vi kommer att prata om nedan:

Öppna Inställningar, du kan göra detta med Windows+i-snabbtangenten. Välj sedan “Nätverk & Internet” från menyn till vänster. I det här avsnittet, scrolla ner och ange “Avancerade nätverksinställningar”. Hitta sedan avsnittet “Övriga inställningar”. och välj “Dataanvändning” Nu måste du klicka på rullgardinsmenyn “Wi-Fi” och välja ett nätverk för att ställa in en gräns för internetdata. Klicka sedan på knappen “Ange gräns” i rullgardinsmenyn för Wi-Fi . Efter det kommer du att se ett popup-fönster, hitta alternativet “Limit Type” och välj något av följande:

Månadsvis: Din datagräns återställs varje månad. En gång: Detta är en engångsgräns och kommer att löpa ut efter det valda antalet dagar. Obegränsat: Detta påverkar inte din dataanvändning, men återställer dataanvändningsposterna till föregående månad på angivet datum. Detta kan visa dig hur mycket data du har använt under en viss tidsperiod.

Om du valde det månatliga alternativet, gå in i rullgardinsmenyn “Monthly Reset Date” och välj utgångsdatum. Välj sedan rutan “Datagräns” och ange en gräns, sedan måste du välja en enhet för dina data. Klicka sedan på “Spara”.

Om du valde alternativet Engång, välj rullgardinsmenyn “Dagar tills data går ut” och välj antalet dagar. Välj sedan rutan “Datagräns” och ange en gräns, sedan måste du välja en enhet för dina data. Klicka sedan på “Spara”.

Om du valde alternativet Obegränsat, klicka på menyn “Monthly Reset Date” och välj ett datum.

Relaterade artiklar

Back to top button