Hur Spotlight Finder fungerar på Mac –

Vad är macOS Spotlight?

Spotlight är ett av de verktyg som Apple tillhandahåller dig på din Mac och vad hjälper dig att hitta nästan allt från applikationen till en fil som du inte kommer ihåg var du lagt den. Men var försiktig, det är inte allt, du kan inte bara hitta den, utan också öppna den angivna filen eller applikationen direkt från Spotlight själv. Dessutom har han också förmågan och förmågan utföra beräkningar, transformationer och ge dig definitioner vilken term som helst. Du kanske till och med undrar hur vädret kommer att bli på en viss plats, om det finns ett kafé nära dig eller något annat.

För att komma åt Spotlight du behöver bara titta i det övre högra hörnet av din Mac-skärm. Det är i formen förstoringsglas i menyraden, så det är väldigt enkelt att komma åt detta fantastiska verktyg. möjlig. Naturligtvis är Spotlight också tillgänglig på både iPhone och iPad horisontell distribution och erbjuder samma fördelar som i macOS.

ubicación Spotlight

Börja använda den

Som vi nämnde tidigare kommer användningen av Spotlight att göra det mycket lättare för dig att utföra vissa dagliga aktiviteter, som att öppna ett program på din Mac som du inte har i Dock och som du behöver söka efter på Launchpad , eller utföra några åtgärder. eller till och med sök efter den data du behöver just nu tack vare att den använder Siri-förslag.

Steg för att hitta något i rampljuset

Utan tvekan är huvudfunktionen som Spotlight erbjuder användarna möjligheten att utföra nästan alla typer av sökningar på datorn, samt använda Siri-förslag. Stegen en användare måste följa för att göra detta är väldigt enkla. Vi kommer att prata om dem nedan.

 1. På Mac klicka på Spotlight-ikonen finns i det övre högra hörnet av skärmen i menyraden. Du kan också komma åt den genom att trycka på Kommando + Mellanslag.
 2. Skriv vad du letar efter … När du skriver kommer resultaten att visas precis nedanför.
 3. För resultat finns tillgängliga gör något av följande.
  • Visa förhandsvisning … För att göra detta, tryck på tabbtangenten.
  • Visa resultaten av en föreslagen sökning … För att göra detta klickar du på objektet som har Spotlight-ikonen framför sig.
  • Visa resultat för föreslagna internetsökningar … För att göra detta, klicka på objektet som föregås av Safari-ikonen.
  • Öppna produkt … För att göra detta, dubbelklicka på elementet.
  • Visa filens plats på Mac … För att göra detta, välj filen och håll nere kommandotangenten. Platsen för denna fil visas längst ned i förhandsgranskningsfönstret.
  • Kopiera objekt … För att göra detta, dra filen till skrivbordet eller Finder-fönstret.
  • Se alla resultat från Mac i Finder … För att göra detta, scrolla ner till botten av resultaten och klicka på Sök i Finder.

Sök i Spotlight

Gör avräkningar och överföringar snabbt

En annan av de mest användbara funktionerna som Spotlight erbjuder till alla användare, i det här fallet macOS, är möjligheten att utföra operationer eller transformationer utan behov av några externa verktyg. Så här kan du enkelt utföra dessa steg.

 • Till göra beräkningar, du behöver bara ange själva matematiska uttrycket, som om det vore en miniräknare.
 • Om du vill utföra valutaomvandling , allt du behöver göra är att ange ett belopp i valuta, till exempel “100 euro i dollar”, så kommer Spotlight att ge dig resultatet direkt.
 • Till utföra temperaturomvandling , du behöver bara ange temperaturen, till exempel “200 K till F”.
 • Om du vill uppträda mätomvandling ange en dimension, till exempel 500 meter till yards.

Calculos en Spolight

Förbättra din Spotlight-upplevelse med dessa genvägar

Som med många macOS-appar finns det olika kortkommandon när du använder Spotlight som påskynda användningen av detta verktyg vid en viss tidpunkt och till och med göra det ännu mer produktivt än detta fantastiska verktyg. Då överlåter vi dessa snabba funktioner till dig.

 • Öppna eller stäng ett Spotlight-fönster : Kommando + Mellanslag.
 • Visa förhandsgranskningsområdet : Tab-tangent.
 • Flytta till nästa resultat : Nedpilknapp.
 • Flytta till föregående resultat : Uppåtpil.
 • Flytta till första resultatet i nästa kategori : Kommando + nedåtpil.
 • Flytta till det första resultatet i föregående kategori : Kommando + Pil upp.
 • Visa sökväg till resultat på Mac : Team.
 • Öppet resultat : Returknapp.
 • Visa en fil i en app eller Finder : Kommando + R eller Kommando + dubbelklick.
 • Öppna ett Finder-fönster med sökfältet markerat : Alternativ + Kommando + Mellanslag.

Spotlight fungerar inte som förväntat?

Medan macOS och de inbyggda apparna som Apple erbjuder till alla användare av sina enheter är riktigt tillförlitliga, är de inte utan brister, så det kan hända att Spotlight inte fungerar som det ska. Här är några av de beslut du kan ta om du tror att detta användbara Apple-verktyg inte fungerar som förväntat.

Se till att du gjorde din sökning korrekt

Det första vi rekommenderar dig att göra är om problemet du har med Spotlight är relaterat till sökningen du utförde, bläddra i den här sökningen … I många fall skriver användare sökningar i full hastighet och möjliga tryckfel vilket gör att Spotlight misslyckas med att ge de resultat som användaren förväntar sig.

Därför rekommenderar vi att du kontrollerar om ordet eller frasen som du skrev för att utföra sökningen är rättstavat. Om du vill hitta den exakta frasen eller ordet måste du också omge den frasen eller ordet inom citattecken när du söker.

Búsqueda mal hecha

Var letar du?

När du gör en sökning du måste ta hänsyn till den plats från vilken du startade sökningen … Om du startar en Spotlight-sökning kan resultaten som föreslås av appen innehålla e-postmeddelanden, kalenderhändelser, Siri-förslag, information från andra appar med mera. Men om du söker från till exempel ett Finder-fönster kommer resultaten bara att innehålla filer och mappar som finns på den interna enheten.

Se Spotlight-inställningar

En anledning till att Spotlight kanske inte erbjuder dig de resultat du förväntar dig beror på inställningar som du har angett eller används som standard i Spotlight-inställningarna … Du kan ha uteslutit objekt från din sökning, för att testa detta måste du välja Apple-menyn, klicka på Systeminställningar, klicka sedan på Spotlight och klicka sedan på Sökresultat. Objekt som du inte har valt kommer inte att inkluderas i dina sökresultat.

En annan möjlighet är att du har uteslutit vissa mappar eller enheter från Spotlight-sökning. För att testa detta måste du klicka på Apple-menyn, Systeminställningar, klicka sedan på Spotlight och sedan Sekretess. Där kan du kontrollera mappar eller enheter som du kanske har uteslutit från Spotlight-sökning någon gång.

Comprueba resultat ados de búsqueda

Relaterade artiklar

Back to top button