Hur spårningspixlar påverkar integritet och säkerhet –

Spårningspixeln används ofta för att samla in information.

Du måste veta först vad är spårningspixel … Dessa är oftast små filer, som vanligtvis är PNG- eller JPG-bilder, som bifogas till e-post. Användaren får detta e-postmeddelande och har omedvetet bifogat en fil som är osynlig för blotta ögat, men som kan samla in information.

De där spionpixlar kanske bara en vit bakgrund och storleken blir minimal. Egentligen, därav dess namn: vanligtvis är det 1 × 1 pixel. En grupp säkerhetsforskare fann att de flesta e-postmeddelanden som skickas innehåller dessa typer av filer.

Var vänlig och uppmärksamma att e-post användare behöver inte interagera med dessa pixlar på något sätt. De skulle inte behöva göra något med filerna för att avsändaren av detta e-postmeddelande skulle kunna samla in data.

Efter att ha öppnat denna körning laddas denna pixel automatiskt och startar Spår … Den här filen skickar en signal till ett marknadsföringsföretags server, till exempel att ett e-postmeddelande har öppnats. Du kan också skicka information som IP-adress, antal e-postöppningar eller enhetstyp.

Denna pixelspårningsteknik är inget nytt. De som ansvarar för marknadsföringskampanjer använder dem för att mäta om en serie e-postmeddelanden är framgångsrika, om de får bra svar, etc. Men datasäkerhetsforskare har nu funnit en betydande ökning av användningen av denna funktion.

Spårningspixlar äventyrar säkerheten

Förutom att helt enkelt samla in användardata och låta den säljas till tredje part för vinst, är sanningen att denna metod också kan äventyra användarnas säkerhet. De kan också använda dessa uppgifter för att skicka nätfiskeattacker och andra hot som sätter våra system på spel. Ett alternativ är att alltid skapa ett tillfälligt e-postkonto.

Lyckligtvis kan allt detta undvikas. De flesta större e-postleverantörer har möjlighet att blockera automatisk nedladdning av bilder och filer … När vi öppnar ett e-postmeddelande kommer vi alltså inte att skicka data till tredje part.

Att skydda vårt e-postkonto genom att förhindra pixeluppladdningar kommer att vara avgörande för att upprätthålla vår integritet. Många av de stora attackerna sker genom denna kommunikation. Därav vikten av att hålla vår e-post säker hela tiden och förhindra attacker och spamkampanjer som kan påverka oss.

Relaterade artiklar

Back to top button