Hur slår jag på iPhone Personal Hotspot?

Om du inte vet hur du aktiverar iPhone personlig hotspot, hjälper vår guide dig. Det här alternativet kommer direkt från källan på de flesta enheter och är väldigt enkelt att utföra på iPhone. Men logiskt sett måste vi veta var och hur, så idag kommer vi att visa dig hur du delar Wi-Fi från iPhone.

Uppriktigt sagt har den här funktionen, som kommer naturligt för alla iPhones, utvecklats under åren. Vi minns när enheterna från det Cupertino-baserade företaget inte tillät denna funktion ännu, något liknande användes genom att jailbreaka iPhone.

Lösenordet för åtkomst till WiFi-nätverket kan ändras när som helst. Det är inte nödvändigt att alltid ha samma lösenord, och detta görs direkt genom att klicka på alternativet “Wi-Fi-lösenord” på själva iPhone.

För ett tag sedan begränsade vissa operatörer även denna funktion på enheter, detta gjordes i tariffer med data eller obegränsad data för att inte öka dataförbrukningen för mycket. Det som är tydligt är att det numera kan göras enkelt med nästan alla operatörer och alla mobila enheter.

Hur slår jag på iPhone Personal Hotspot?

För närvarande tillåter nästan alla iPhone-modeller denna funktion. Det enda kravet är att den senaste tillgängliga versionen har uppdaterats. I vissa fall kan iPhone-enheter som kör iOS 12 vara de sista som erbjuder denna version.

Restriktionerna läggs direkt på själva enheten, främst på grund av enhetens ålder. I alla fall kan de flesta iPhone-enheter erbjuda denna Wi-Fi-anslutning.

iPhone personlig hotspot

Ja, vi kommer direkt till saken och ser hur vi kan dela Wi-Fi från iPhone eller till och med iPad. Det första vi måste göra är att gå till iPhone-inställningarna. När vi kommer åt inställningarna direkt måste vi leta efter det personliga hotspot-alternativet i dem. Sedan hittar vi alternativet som gör att andra kan ansluta.

Precis under den hittar vi alternativet Wi-Fi-lösenord. Vi kan vara så kreativa som vi vill här, men det finns inget behov av ett alltför komplicerat lösenord eftersom vi alltid kan aktivera eller inaktivera Wi-Fi-delningsalternativet. När den väl är installerad kan åtkomst till det skapade Wi-Fi-nätverket uppnås genom att söka efter namnet på vår iPhone och ange motsvarande lösenord.

Självklart, oavsett operatör, måste vi ha tillgång från vår operatör om det inte är möjligt att kontakta företaget direkt för att lösa problemet.

Det är så enkelt.

Hur slår jag på iPhone Personal Hotspot?

Internetdelning med Bluetooth

Ett annat alternativ vi har för att dela vårt Wi-Fi-nätverk är Bluetooth eller USB. I det här fallet kan du dela datanätverket och fortfarande få aviseringar och meddelanden även när skärmen är låst. I det här fallet måste den iPhone eller iPad vi vill använda ha iOS 13 installerat.

När enheten är ansluten blir statusfältet på iPhone blått. Den visar också alla enheter som är anslutna till iPhone WiFi-nätverk. Om andra enheter är anslutna till iPhone via Wi-Fi kan du bara använda data från din operatörsplan för att ansluta till Internet från huvudenheten.

Blåtand

För att se till att din iPhone eller iPad är upptäckbar, gå till Inställningar > Bluetooth och behåll den här skärmen på. Följ sedan tillverkarens instruktioner på din Mac eller PC för att ställa in en Bluetooth-nätverksanslutning. Det beror på vilka olika operativsystem som finns tillgängliga, mycket enklare för Mac än en PC.

Vad vi behöver göra är att ange lösenordet som uppmanar oss på PC eller Mac efter att ha anslutit till iPhone via Bluetooth och anslut. Beroende på datorns operativsystem kan anslutningen vara mer eller mindre enkel, i alla fall rekommenderar vi att du ansluter via Wi-Fi när det är möjligt.

Maximerar kompatibiliteten med personlig hotspot

Om det du försöker ansluta är en konsol till en liknande enhet, kan du behöva aktivera alternativet för att maximera kompatibiliteten. Det här alternativet kan sakta ner nätverksanslutningen. Omkopplaren här tillåter oss dock att ansluta utan att detta alternativ är aktiverat.

Hur slår jag på iPhone Personal Hotspot?

Hur kopplar jag bort anslutna enheter?

Att koppla från en enhet är det enklaste att helt inaktivera Wi-Fi-nätverket. Nu är den personliga hotspot inaktiverad och ingen kommer att kunna använda vårt datanätverk.

Ansluta till personlig hotspot med “Family Sharing”

Hur slår jag på iPhone Personal Hotspot?

Många av oss har familjemedlemmar registrerade med vårt Apple-ID. Dessa medlemmar kan använda vår nätverksanslutning så mycket vi vill.

I det här fallet, efter att ha konfigurerat det första alternativet, registreras medlemmar i sektionen av den personliga hotspoten. Av denna anledning kan vi se medlemmar som har använt vårt nätverk då och då i familjedelning. Det är viktigt att låta alternativet “begäranbekräftelse” vara markerat här. Eftersom annars familjemedlemmar kan ansluta direkt till vår iPhone utan avisering för att använda WiFi-nätverk när det inte finns någon nätverksanslutning.

Detta kan också redigeras från familjeinställningarna när som helst. Vissa användare föredrar det automatiska anslutningsalternativet för att dela internet med familjemedlemmar som inte har en operatörsanslutning eller datahastighet inställd.

Relaterade artiklar

Back to top button