Hur pixeltäthet påverkar mobilskärmar –

Med tiden och allt eftersom tekniken integreras i terminalerna fortskridande, pixeltäthet har blivit en av de smartphoneskärmegenskaper som blir allt viktigare. Således ställs vi inför en av de frågor som mest intresserar användare när de studerar panelernas egenskaper, tillsammans med den välkända skärmupplösningen som vi alla känner till.

Det är därför det är nödvändigt att veta om den eller den pixeltätheten, som finns på panelen på vår terminal, verkligen har en stor inverkan. Dessutom är det också väldigt viktigt att veta om denna funktion påverkar den mobila enheten överhuvudtaget eller inte. Så vi kommer att förklara vad detta betyder och hur det påverkar panelerna på smartphones.

Vikten av pixlar

För de som inte har insett det ännu är denna densitet en måttenhet som mäts i pixlar per tum och kan förkortas som PPP och Producentprisindex (sista engelska, pixlar per tum). Dessutom, som vi nämnde tidigare, är detta en av de viktigaste uppgifterna när vi vill veta om en mobiltelefonskärm är av hög kvalitet eller inte så bra som vi trodde.

pixelupplösning pantalla pixlar

Men vad är en pixel? Kort sagt är en pixel en punkt som avger ljus av samma färg. Om vi ​​till exempel har en bild med en upplösning på 16 MP betyder det att den består av 16 miljoner pixlar, det vill säga 16 miljoner punkter. Det betyder att ju större mängd, desto tydligare kommer bilden att visas på mobilpanelen.

Och det är därför, med tillkomsten av stora tum i terminaler, har det tvingat alla skärmtillverkare att göra sitt bästa för att erbjuda bättre bildkvalitet på en större yta. Dessutom gick det att kontrollera hur lite i taget mängden ökade och beroende på panelens kvalitet kommer vi att hitta olika densiteter.

Den verkliga effekten av OPP

Kort sagt, ju mer densitet vi har i en mobil panel, desto bättre slutresultat kan den erbjuda oss. Det är klart än så länge, men sanningen är att en smartphone med ett högt värde inte bara kommer att ha större skärpa, utan också öka batteriförbrukning

Och som alla vet är skärmar en av de delar av smartphones som drar mest batteri idag. Och ju större eller ljusare, desto större blir den. Så ju mer DPI en smartphone har, desto högre batteriförbrukning.

Pantalla TCL 20 l

Dessutom har olika studier visat att det mänskliga ögat inte kan känna igen skillnader på över 350 PPP. Det gör att många användare inte kommer att kunna se om panelen är bättre eller sämre. Det påverkar även avståndet från ögat till terminalen, ögonsjukdomar, ålder, trötthet etc.

Även om du har möjlighet att jämföra olika mobila enheter, oavsett om de är billiga eller avancerade med samma skärmstorlek, kan du verkligen uppskatta förändringen. Därmed, pixeltätheten kommer att påverka skärpan på skärmen på våra terminaler , men det är vi som avgör om de stora förändringarna verkligen uppskattas eller inte.

Relaterade artiklar

Back to top button