Hur påverkar detta känsligheten för beröring på mobila enheter? –

En av de teknologier som har funnits kvar på mobila enheter och blivit den mest populära på senare tid är uppdateringsfrekvensen, som följs av taktila svarshastighet inte mycket pratat om. Denna andra aspekt kan vara lika viktig för oss som uppdateringsfrekvensen, och är viktig för de resultat som mobiltelefonen kommunicerar till oss när den används.

Till skillnad från vad som händer med olika uppdateringshastigheter att välja mellan på en mobiltelefon, är den taktila responsen inget vi kan justera på en smartphone, och i många fall är det mjukvara kopplad till en LCD- eller Amoled-panel för att få ut det mesta av det. … från detta. … Med följande förklaring kommer du att lära dig vad den taktila responsen består av, samt vad den erbjuder oss utan att ens inse det.

Skärmberöring är inte alltid densamma

Tack vare den taktila responsen uppnår vi att panelen kan känna igen beröring, rörelse och till och med tryck med hjälp av mjukvaran som vi sätter på skärmen. Den viktigaste och främst denna tekniken är: bestäm antalet beröringar på skärmen, antalet gånger per sekund , något som har att göra med de andra komponenterna i terminalen, såsom processorn för att göra allt, och uppdateringsfrekvensen, som också kommer att visa ändringar i hög hastighet.

dedo en pantalla

Tidigare stödde smartphones samma taktila respons på alla terminaler, även om vi redan i det ögonblicket kunde förstå att en mobiltelefon kan definiera beröring jämfört med den tidigare modellen, där skärmen och glaset spelade roll först och främst. … Det är för närvarande en teknik som inte är lätt att se med blotta ögat, eftersom beröringarna vi gör på skärmen är snabba i nästan alla modeller, med bra tolkning i alla, men de kan vara nyckeln i de processer vi gör. visa dig.

Vilka skillnader kommer vi att märka med en större taktil respons?

Om vi ​​får en smartphone med en pekrespons på 480Hz och jämför den med en smartphone med en pekrespons på 60Hz kan vi förstå i slow motion att den tid det tar för skärmen att upptäcka rörelse eller beröring på en 60Hz panel är det annorlunda och långsammare.

accesorio mando spel movil

Detta kan vara nyckeln till applikationer eller processer där hastigheten är viktig, till exempel spel. Om vi ​​försöker nå målet tidigt eller avsluta våra motståndare kan det vara mycket viktigt att smarttelefonen känner igen några tiondels sekund innan den trycker på kast- eller accelerationsknappen, vilket gör att vi kan övermanna våra rivaler. Smartphones blir större och större på samma gång, vilket får oss att tro att spel och spelvärlden mer och mer hänger ihop med telefoner.

Relaterade artiklar

Back to top button