Hur öppnar man Windows Command Prompt?

Vi har sammanställt sätt att öppna Windows Command Prompt åt dig. Windows kommandotolk är ett verktyg som låter dig utfärda kommandon till operativsystemet med hjälp av kommandoradsgränssnittet. Några välkända kommandopromptkommandon är ping, netstat, tracert, shutdown och attrib, men det finns många fler.

För att sammanfatta, många människor som läser den här artikeln fönster Det kanske inte använder 10:s kommandotolk som ett vardagligt verktyg, men det kan vara användbart för att felsöka ett specifikt Windows-problem eller automatisera någon typ av aktivitet.

Öppna en Windows-kommandotolk (Windows Vista, XP, 7, 8, 8.1, 10 och 11)

Klicka på Start Skriv cmd Välj Kommandotolk från listan.

Öppna en Windows-kommandotolk (Windows Vista, XP, 7, 8, 8.1, 10 och 11)

Ett annat sätt att köra kommandotolken i Windows 10 är Start-menyn:

Öppna startmenyn, välj mappen Windows System Välj Kommandotolk från listan.

Ett annat alternativ i Windows 10 är Power User Menu. Du kan välja Kommandotolken från menyn som visas efter att ha tryckt på Win+X-tangenterna på tangentbordet eller högerklickat på Start-knappen med musen.

Öppna en Windows-kommandotolk (Windows Vista, XP, 7, 8, 8.1, 10 och 11)

Öppna Windows Kommandotolk i Windows 8 eller 8.1

Klicka på Start och gå till appskärmen. Före Windows 8.1-uppgraderingen, svep uppåt från botten av skärmen eller högerklicka var som helst och välj Alla appar för att ta dig till appskärmen. I Windows 8 trycker du på Win+X tangenter samtidigt eller Start Du kan snabbt starta ett kommandotolksfönster genom att högerklicka på knappen och välja Kommandotolken. Du kan hitta Kommandotolken på programskärmen under Windows Systemsektionen Välj Kommandotolk.

Öppna en Windows-kommandotolk (Windows Vista, XP, 7, 8, 8.1, 10 och 11)

Öppna en Windows-kommandotolk i Windows 7, Vista eller XP

Öppna Start-menyn som finns i det nedre vänstra hörnet av din skärm. I Windows 7 och Vista går det snabbare att skriva ett kommando i sökrutan under Start-menyn och välja Kommandotolken som kommer upp i resultaten. Gå in i Alla program. Gå till till tillbehör, välj.

Relaterade artiklar

Back to top button