Hur öppnar man filen ISO? [Windows ve Mac]

Frågan om hur man öppnar en ISO-fil är bland frågorna som ställs av dem som inte är så insatta i installationsprocesserna. ISO-bilder är DVD-bilder av installationsmediet. Stora applikationer tillhandahåller vanligtvis leverantörsfiler i ISO-bildformat.

I grund och botten erbjuder ISO allt du behöver för installation, men du behöver ett speciellt verktyg för att öppna ISO-filer på Windows 10 eller Mac. Efter att ha laddat ner ISO-filerna kan du installera programmet, visa och komma åt filerna utan att behöva bränna filen på en skiva.

I vårt innehåll täckte vi de snabbaste sätten att öppna ISO-filer på både Windows 10 och Mac.

Hur öppnar jag en ISO-fil i Windows 10?

Ladda ner WinZip och installera den på din dator. Med ISO-filen sparad på ditt skrivbord, starta WinZip från Start-menyn. För att packa upp filen, följ steget Arkiv>Öppna. Om ditt system redan har tillägget som är kopplat till WinZip-programmet, Du kan också välja att dubbelklicka på filen Välj filer och mappar Sedan 1-klicka på Unzip och välj Unzip to PC i WinZip verktygsfältet. Nu kan du ändra platsen eller acceptera standard. Klicka på Unzip-knappen och vänta på att proceduren ska slutföras. Om du letar efter det snabbaste sättet att extrahera ISO-filer i Windows 10 kommer WinZip att göra jobbet. I grund och botten måste du slutföra ovanstående steg och filerna kommer att extraheras på mycket kort tid. Dessutom är WinZip-gränssnittet väldigt praktiskt även för personer som inte har använt det tidigare.

Om du föredrar att hålla din data säker, har WinZip AES-kryptering också.

Hur öppnar man ISO-filer på Mac?

Följ stegen nedan för att extrahera ISO-bildfiler på Mac-datorer:

Ladda ner WinZip och installera den på din dator Spara ISO-filen på en lättillgänglig plats. Om du laddade ner filen från en webbplats kan du hitta den i mappen Downloads Starta WinZip och öppna filen Högerklicka på ISO-bildfilen och välj WinZip Välj den eller de mappar du vill öppna genom att hålla ned CTRYL och vänsterklicka på dem.. Packa sedan upp Klicka på den och gå till alternativet extrahera till dator. Välj målmapp och extrahera innehållet i filen. En förloppsindikator visar hur lång tid det tar att slutföra extraheringen. Oavsett om du använder Windows eller en Mac är WinZip det perfekta verktyget för denna uppgift. Bara genom att följa de enkla stegen ovan kan du extrahera ISO-filerna.

Du kommer äntligen att se dina extraherade ISO-filer i målmappen. Svaret på frågan om hur man öppnar en ISO-fil på Windows och Mac är så enkelt.

Relaterade artiklar

Back to top button