Hur ofta man återställer iPad och situationer för detta –

För det första, är det nödvändigt att göra detta?

Nej. Det faktum att Apple är den som utvecklar både hårdvaran och mjukvaran för sina iPads har många fördelar, bland annat håller surfplattan fungerande i flera år utan att behöva återställa den. Faktum är att det är fullt möjligt att hitta användare som har haft en av dessa surfplattor i flera år och som aldrig har behövt formatera den för att få den att fungera. Därför kan du hålla dig till den populära frasen att om något fungerar är det bättre att inte röra det. Därför, om du inte har problem eller kraschar på din iPad, behöver du inte överväga att återställa den och mindre ofta med jämna mellanrum.

Det här kan vara ett sätt att börja från början

Om du ska ge eller sälja din iPad måste du få den återställd så att den andra personen kan ställa in den med sitt Apple-ID och anpassa gränssnittet och inställningarna efter eget tycke. Men det här är inte den enda situationen där du måste formatera iPad om du inte har några fel, eftersom det kan vara mycket användbart om du vill använda enheten igen som om den vore ny: konfigurera om varje inställning, ladda bara ner de applikationer som du använder. ska använda … Kort sagt, ett sätt att rengöra surfplattan utan att manuellt behöva radera saker. I dessa fall behöver du bara gå till Inställningar> Allmänt> Återställ och klicka på “Radera innehåll och inställningar.”

Om du fått någon annans iPad

Oavsett om det är en gåva eller ett begagnat köp, vill du formatera din iPad innan du ens ställer in den. Varför? Jo, eftersom det är mycket troligt att personen som hade det tidigare har återställt det från enhetsinställningar, är detta en metod där du faktiskt inte tar bort innehållet som sådant, utan du ger systemet tillåtelse att skriva över det. Det mest effektiva sättet att formatera din iPad är att ansluta den till din dator med en kabel och använda iTunes (Finder om du har en Mac med macOS Catalina eller senare) för att göra det.

Ibland startar jag bara om

Om du har ett fel i din iPad är det mycket troligt att det är det som gör att du tvivlar på om du ska reparera eller inte. Vi ska titta på detta senare, men först bör du vara medveten om att det finns tillfällen då det räcker att stänga av enheten och slå på den igen för att dessa problem ska försvinna. Ja, vi vet redan att detta låter mycket som ett datorskämt, men det är sant att omstart av iPad kan sluta med vissa fel om de är relaterade till bakgrundsprocesser som genererar fel av en viss typ. Uppenbarligen kommer formatering också att döda de frusna processerna, men kanske är detta en tråkig lösning på ett problem som löses automatiskt vid omstart.

Om du har allvarliga programvarubuggar

Om ovanstående i föregående punkt inte fungerar för dig behöver du förmodligen redan återställa enheten helt för att åtgärda eventuella programvarufel. Vi rekommenderar att du gör detta på en dator och alltid inte laddar ner säkerhetskopian i efterhand, eftersom det kan innebära att kraschen dyker upp igen om de sparades med denna säkerhetskopia. Du kan i alla fall fortsätta att ha en del data, även om du ställer in den som ny, vilket är den som synkar med iCloud (du kan se den i Inställningar> ditt namn> iCloud).

Om en “stor” version av iPadOS kommer ut

Varje år släpps en ny version av iPadOS, med bara ett nummer i titeln. Till exempel iPadOS 13 eller iPadOS 14. Versioner 14.1, 14.2, etc. anses vara mellanliggande. Dessa andra, som vi kallar “stora utgåvor”, inkluderar vanligtvis de största ändringarna i systemet, vare sig de är visuella eller interna, så det är alltid mer sannolikt att buggar dyker upp under en uppgradering. Även om många av dessa fel finns i själva versionen och kommer att åtgärdas i framtida uppdateringar, är ett sätt att täcka ryggen och förhindra några av dem att återställa din enhet innan uppdateringen, vilket kan göras med hjälp av en dator genom att klicka på Uppdatera och Återställ från iTunes (eller Finder i de senaste versionerna av macOS). Behöver du alltid göra detta? Nej, som vi nämnde i ett av de första styckena i den här artikeln, men detta kommer att fungera som en garanti för att programkrascher inte kommer att orsakas av dina data.

Om återställning inte löste dina problem

Om du utan framgång har försökt åtgärda problem med att återställa din iPad är det bästa du kan göra att kontakta Apple själv och be om teknisk hjälp. Du kan till och med boka tid hos Apple Stores tekniska support eller en auktoriserad teknisk serviceleverantör (SAT) för att kontrollera på plats vad som är fel på din enhet.

Relaterade artiklar

Back to top button