Hur NVIDIA WhisperMode-teknik fungerar och varför det behövs –

En av nackdelarna med bärbara speldatorer är att för att hålla kraftfull hårdvara inne vid en bra temperatur måste de integrera stora och komplexa kylsystem som nästan alltid genererar mycket brus, många gånger över till förstörelse. spelupplevelse. Med WhisperMode-tekniken vill NVIDIA lösa detta problem genom att göra bärbara datorer mycket tystare, men hur gör de det?

Vad är NVIDIA WhisperMode Technology?

Enligt NVIDIA är denna teknik baserad på intelligent ramsynkronisering och det mest effektiva valet av spelinställningar, vilket resulterar i lägre fläktljud samtidigt som den ger en utmärkt spelupplevelse. Kombinationen av dessa profiler minskar värmen som genereras av GPU / GRAFISK PROCESSOR och därför värmen som den bärbara datorn måste avleda, som ett resultat kan fläkten gå betydligt långsammare, vilket minskar ljudnivån.

För att bestämma WhisperMode-inställningen mäter spel GPU-effekten vid olika granularitetsnivåer, och letar efter de mest effektiva högkvalitetsinställningarna. Om du till exempel ökar grafikinställningarna i Overwatch ökar du strömförbrukningen och GPU-användningen, men någon gång resulterar en ökning av grafikinställningarna i en dramatisk ökning av förbrukningen, vilket gör att fläktarna snurrar betydligt snabbare och låter mer.

För att maximera effektiviteten samtidigt som den levererar utmärkt bildkvalitet har NVIDIA skapat anpassade profiler för över 400 spel, där de har valt den optimala konfigurationspunkten där GPU-strömförbrukningen inte ökar.

Med andra ord är NVIDIA WhisperMode-tekniken designad för att analysera och skapa anpassade profiler för spel så att den bärbara datorns GPU når sin maximala grafik- och kvalitetsjusteringspunkt utan att dramatiskt öka strömförbrukningen och därmed också generera värme och brus. att fläktarna gör att den angivna värmen försvinner.

Grafikkvalitet och tystnad … men begränsad FPS

Efter att ha fastställt den optimala kvaliteten för ett tystare spel, tillämpas en intelligent rambegränsning: 60 bilder per sekund för snabba tävlingsspel som League of Legends eller Overwatch, och 40 bilder per sekund för andra mer krävande hits som The Witcher 3 eller Ghost Recon Wildlands. … Denna bildhastighet ställs in automatiskt när WhisperMode är aktiverat, så att användaren inte behöver röra någonting; Men om du vill åsidosätta denna FPS-begränsning kan du göra det från konfigurationen genom att åsidosätta standardinställningarna.

Tillsammans reducerar dessa WhisperMode-optimeringar bruset på den bärbara datorn med upp till 50 %, vilket i många fall innebär att förvandla en extremt bullrig bärbar dator till en bullrig, eller förvandla en bullrig bärbar dator till en riktigt tyst bärbar dator, vilket är idealiskt om du spelar utan hörlurar.

Denna teknik är tillgänglig på bärbara speldatorer utrustade med GeForce GTX 1060 eller högre och kräver GeForce 384.76 eller högre drivrutiner och GeForce Experience-programvara installerad.

Hur man aktiverar och inaktiverar WhisperMode

WhisperMode är aktiverat med NVIDIA GeForce Experience-programvaran, och Intelligent Frame Rate kan ändras för varje spel från NVIDIAs kontrollpanel. Programvaran kommer förkonfigurerad med NVIDIA smarta bildhastigheter och prestandaspecifikationer för effektiva spelinställningar, men som alltid är dessa inställningar helt användarkonfigurerbara.

För att aktivera den här funktionen måste du komma åt GeForce Experience och klicka på kugghjulet i det övre högra hörnet för att komma åt inställningarna.

Från menyn till vänster väljer du “GENERAL” och till höger ser du ett alternativ för WhisperMode. Tryck här.

Från menyn till vänster väljer du “SPEL” och på höger sida ser du om WhisperMode är aktivt eller inte (och du kan aktivera och avaktivera det därifrån).

Ett meddelande kommer att visas som informerar dig om att funktionen har aktiverats (eller inaktiverats). Du kan klicka på OPTIMERA-knappen för att automatiskt ladda NVIDIA-anpassade profiler.

Klart, med det har du redan WhisperMode igång på din bärbara dator för att hålla den tystare i spel. Naturligtvis, kom ihåg att vi nämnde tidigare att FPS kommer att begränsas, men du kan alltid gå till NVIDIAs kontrollpanel för att ändra denna inställning eller inaktivera WhisperMode när du vill från GeForce Experience.

Relaterade artiklar

Back to top button