Hur mycket tjänar varje artist på Spotify och Youtube?

Med uppkomsten av streamingplattformar har musikmarknaden genomgått en drastisk förändring. Många artister tjänar inkomster genom dessa plattformar.

Du kan ta reda på hur mycket en artist tjänar på Spotify, Youtube och andra plattformar

Vi köper inte skivor eller cd-skivor längre, vi väntar på att nya låtar ska komma ut på internet, och vi lyssnar på låtar, inte hela album, helt annorlunda än världen “före Spotify”.

För att undvika att folk lyssnar på samma sak hela tiden gör olika plattformar sitt bästa för att rekommendera nya album, upptäcka nya talanger eller mindre lyssnade låtar, men det är klart att huvuddelen av dem gick till just nu populära artister. Eftersom artister tjänar främst baserat på hur många gånger deras låtar lyssnas på.

Den här webbplatsen berättar hur mycket någon artist tjänar på Spotify, Youtube och mer.

För att bättre förstå hur dessa plattformar fungerar har varje artist en webbplats som rapporterar hur mycket de tjänar. Allt vi behöver göra är att ange royalties-calculator.com och ange artistens namn i sökmotorn. Därmed kan du få en uppskattning utifrån hur många gånger respektive artists låtar lyssnas på.

Till exempel kan du se U2 tjäna mer på YouTube än Spotify, eller Madonna är en hit på Amazon Music.

Det är viktigt att komma ihåg att siffrorna är uppskattade, inte exakta eftersom plattformar inte delar denna information, men du kan få ungefärliga siffror tack vare en algoritm.

Det är en trevlig hemsida för att förstå hur mycket inkomst artister tjänar, som inte har släppt något nytt på flera år men har hits som fortsätter att höras i varje hem.

Relaterade artiklar

Back to top button