Hur mycket kostar en Galaxy S4 Samsung? Enligt en första uppskattning drygt 240 dollar

Note: We hope you enjoy reading this article: Hur mycket kostar en Galaxy S4 Samsung? Enligt en första uppskattning drygt 240 dollar

Vi hör ofta att olika företag tillverkar smartphones för två ören och sedan säljer dem till stratosfäriska figurer, men hur mycket kan en flaggskeppsmodell som Galaxy S4 egentligen kosta? Enligt en första uppskattning (vi upprepar: det är inte en exakt beräkning), kostnaden för enbart material för HSPA-versionen är $236samtidigt som det överraskande LTE är något billigare, stannar vid $233. Till dessa ska sedan läggas utgifterna för den faktiska produktionen (beräknade till endast 8,5 $), som bringar totalen till 244,5 $ och 241,5 $ respektive. Med tanke på att försäljningspriset i USA för närvarande anges till 640 $, räknar vi ut en skillnad, eller en vinst, på ca. 400 $ för varje telefon, som uppenbarligen inte alla bara kommer att hamna i Samsungs fickor utan måste täcka de olika kostnaderna för produktionskedjan, reklam etc. etc.

Bara för att göra en jämförelse, den förra Galaxy S III HSPAåterigen enligt dessa uppskattningar, kostar det $ 205 i material och $ 8 i produktionvilket är cirka $ 30 mindre än dess efterföljare.

Relaterade artiklar

Back to top button