Hur mycket kostar det att attackera ett företags nätverk och skada säkerheten –

Hur mycket kostar en datorsäkerhetsattack?

För cyberattack på uppstår måste vissa faktorer vara närvarande. Först och främst måste det finnas uppsåt, anledningen till att du vill bryta systemet eller orsaka problem på datorn. I det här fallet kan det vara en konkurrent som vill attackera organisationen. Det måste också finnas en angripare, en person eller grupp, som utför en handling som äventyrar denna organisation. Slutligen behövs ett antal utrustning eller system för att utföra attacker.

Nu, om vi frågar oss själva om komplexiteten i detta evenemang och priset, kan vi säga att det är lägre än vad många kan föreställa sig. Det är nu relativt lätt att få tag på cyberkriminella tjänster med nödvändig kunskap för att attackera företaget.

Enligt rapporten upprepar vi, anställning hacker en attack på ett företag eller en organisation kostar cirka 1 500 dollar. Det vill säga, till exempel, för lite över 1 200 euro kan någon skada driften av en konkurrents plattform. Det är därför det är viktigt att hålla ditt företagsnätverk säkert.

Det visar en studie gjord av ett cybersäkerhetsföretag. FPA … Var säljs dessa anställda? Det finns forum på den mörka webben där hackare erbjuder sina tjänster och köpare hittar det de letar efter. Där är det möjligt att någon anlitat en cyberkriminell för att till exempel stänga av företagets servrar.

Priset varierar dock beroende på typ av attack, svårighetsgrad och mål. Samma rapport visar att det har förekommit fall av åtkomst med högre priser som var över 100 000 $. Särskilt kostsamma attacker har drabbat offentliga och privata organisationer i USA, Europa eller Mexiko.

Ett av de mest efterfrågade målen är tjänsteleverantörer. Att lämna ett företag utan användaråtkomst i flera timmar kan leda till betydande ekonomiska förluster. Därför är det absolut nödvändigt att utrustningen är skyddad hela tiden.

Viktiga tips för att hålla din organisation säker

Allt detta, som vi pratade om, gör det nödvändigt att följa ett antal viktiga tips som du kan skydda företaget med. Vi måste ha säkerhetsverktyg för hjälpa oss att förhindra att hot kommer in i våra system. Ett bra antivirusprogram, brandvägg och andra program kan skydda oss.

Det kommer också att vara mycket viktigt att utrustningen är uppdatering höger. I många fall letar hackare efter säkerhetsbrister som kan finnas för att attackera datorer. Därför är det viktigt att installera de senaste säkerhetskorrigeringarna.

Men ett problem vi inte kan ignorera är problemet sunt förnuft … Vi måste alltid undvika misstag som att öppna en e-postbilaga utan att ens veta vad det kan vara.

Relaterade artiklar

Back to top button