Hur mår din OnePlus / Oppo-smarttelefon? Kolla in det från den här dolda menyn (foto)

Om du har hanterat olika modeller av Android-smartphones i flera år nu, vet du förmodligen redan det, om du fortfarande är bekant med den gröna robotens värld är detta ett bra tillfälle att upptäcka en användbar detalj: Nästan alla Android-smarttelefoner kommer med en dold meny speciellt avsedd för diagnostiskt test av olika slag. OnePlus är inget undantag.

Som med många andra märken, även i fallet med OnePlus De diagnostiska testerna kan nås genom att skriva dei koder direkt in telefonuppringare. Specifikt är koden att skriva * # 808 #. Som du kan se från galleriet i slutet av artikeln kommer detta kommando att ge dig tillgång till en stort antal testeri princip för någon sensor finns på din enhet, upp till en kontroll av närvaron eller frånvaron av root-behörigheter.

Allt detta visar sig vara särskilt användbart när du köper en smartphone Begagnade eller i allmänhet för att undvika närvaron av maskinvarufel.

Genom att skriva koden istället * # 80X # (ersätt X:et med numret på motsvarande test) kommer du direkt till skärmen för ett enskilt test som du vill utföra.

Dessa kommandon fungerar inte bara OnePlus 3 Och 3Tmen på alla enheter från det kinesiska företaget och till och med på dubbla smartphones Opo. Det bör också noteras att alternativa bärraketer som t.ex Action Launcher 3 eller Nova Launcher låter dig lägga till en genväg till dessa diagnostiska menyer på hemsidorna, helt enkelt genom att skapa en ny ‘Aktivitets’-widget och sedan välja’Ingenjörsläge‘.

Relaterade artiklar

Back to top button