Hur man vet om lösenord har stulits från de senaste hoten –

Kontrollera om Windows-lösenord har stulits

Den här gången är det läcka personuppgifter … Det nya hotet har lyckats stjäla webbläsarcookies, miljontals filer, e-postmeddelanden och inloggningsuppgifter. Dessa filer innehöll också personliga lösenord. Det fanns till och med tekniker för att ta skärmdumpar när offret loggar in.

Vad händer med alla stulna data? Cyberbrottslingar stjäl rutinmässigt lösenord för att komma åt sociala nätverk, videostreamingplattformar eller e-post. Det kan ta slut Mörk nät , tillgängligt för alla som vill betala för det.

Som du kan se är detta ett annat sätt att göra vinst. Vår personliga information är trots allt av stort värde på webben, men ännu mer är det åtkomstkoder. Därför måste vi vara beredda att upprätthålla säkerheten och undvika misstag.

från NordLocker de indikerar att vem som helst för närvarande kan få tillgång till personlig skadlig programvara som kan attackera andra användare för att stjäla lösenord. Vi pratar inte längre bara om specifik skadlig programvara som påverkar Windows, utan också nätfiskeattacker eller något annat verktyg som kan samla in personligt identifierbar information.

Det enda vi kan göra för att ta reda på om vi har blivit offer är att snabbt kolla om lösenord läckt … Vi har möjligheten att använda I was tricked, en onlineplattform som låter oss ta reda på om vårt lösenord eller e-postadress har äventyrats som ett resultat av ett säkerhetsintrång.

Jag blev lurad

Detta är mycket användbart inte bara för det här specifika fallet, utan för alla andra attacker som kan ha inträffat någon gång. Vi kommer att kunna ta reda på om våra åtkomstkoder har läckt och därmed vidta åtgärder så snart som möjligt.

Lösenordsskydd tips

Det är väldigt viktigt att alltid skapa nycklar är starka och komplexa … Vi bör inte använda några lösenord som vi lätt kan komma ihåg eller som vi använder någon annanstans. Den ska innehålla bokstäver (versaler och gemener), siffror och andra specialtecken som kan ge god säkerhet.

Dessutom, som en ytterligare åtgärd, kan vi använda tvåstegsautentisering , något som blir alltmer närvarande. Detta lägger till ett extra lager av säkerhet som är mycket användbart för att skydda våra konton. I grund och botten är detta den andra koden som vi måste ange när vi loggar in.

En annan fråga att tänka på är att använda lösenordshanterare … De kommer att hjälpa oss att skapa starka nycklar och även komma ihåg dem på en säker plats. Vi har många alternativ i detta avseende och utan tvekan kommer de att komma väl till pass. Naturligtvis kan det vara farligt att använda webbläsarnyckelhanterare.

I slutändan är det lika viktigt att skapa starka lösenord som att regelbundet kontrollera efter läckor. Vi såg vad vi skulle göra för att enkelt ta reda på om vi är offer för något av de många hot som finns.

Relaterade artiklar

Back to top button