Hur man vet om en mobiltelefon är certifierad: alla konsekvenser –

En av frågorna som många användare inte kan lösa: om deras mobila Android-enhet är certifierad … För detta är den huvudsakliga och grundläggande aspekten som gör att smartphones kan fortsätta att använda de olika Google-applikationerna, även kända som GMS, som representerar alla tjänster som det amerikanska företaget erbjuder oss.

Ett av telefonmärkena som påverkades mest av certifieringen var Huawei. Så det är okej att användare som har en mobil enhet vill veta exakt vad ocertifierade smartphones är. Dessutom, bara att veta att din terminal är certifierad ger oss en hel del trygghet eftersom vi kan fortsätta att använda både Googles appar och tjänster som vanligt.

Vad är en smartphone utan certifikat

En av de första sakerna att tänka på för en ocertifierad Android-telefon är att den inte klarade det slutliga kompatibilitetstestet med alla tjänster som det amerikanska företaget erbjuder oss på sitt operativsystem. Det vill säga att dessa typer av enheter inte uppfyller minimigarantin som krävs för att uppfylla alla Googles säkerhets- och säkerhetsstandarder.

Movil certificatesado

Det är därför vi bland deras inställningar kan se att de inte har Play Protect för att garantera sina användare bra säkerhet när de laddar ner olika applikationer till sina terminaler. Även om detta inte är den enda negativa konsekvensen som vi kommer att nämna när vi hittar flera.

Dessutom, för dem som inte vet det, är det här fallet där en ny mobiltelefon har lanserats på smartphonemarknaden utan slutlig certifiering … Det betyder dock inte att du kommer att få det till 100% eller att du inte kommer att få det, men det kan ta längre eller mindre tid att äntligen få det.

Dessutom kan det vara så att en nordamerikansk tillverkare har beslutat att inte stödja en viss tillverkare, vilket har hänt med Huawei nyligen. Detta bör dock inte hindra nämnda mobiltelefon från att släppas ut på marknaden för försäljning, eftersom detta redan är ett beslut av märket självt. Detta kan dock innebära att vissa användare kan ha en ocertifierad Android-smarttelefon och inte är medvetna om det.

Hur vet du om din mobiltelefon har

Faktum är att när vi köper en mobiltelefon från ett varumärke med gott rykte, oroar vi oss vanligtvis inte över något så enkelt som det faktum att den innehåller Googles speltjänster … Och även det faktum att vi kan installera vilken applikation som helst på det vanliga och uppdaterade sättet genom dess butik.

Men om vi köper en mobiltelefon vars tillverkare inte har verifierats av Google, kan vi behöva installera Play Butik, vilket kompletterar GApps som blinkar. Men efter förändringen av företagspolicyn för några år sedan blev det mycket svårare.

Móvil con Certificado de Google

Tur att vi kan komma till veta om vår Android-terminal verkligen är certifierad eller inte väldigt enkelt. Även om detta är något vi kan kontrollera mellan specifikationerna för nämnda mobil innan vi gör det slutgiltiga köpet. Efter köpet kan du kontrollera det på själva mobilenheten för att skingra tvivel när som helst.

Om du har haft en telefon utan certifiering kan du upptäcka att inom en inte alltför avlägsen framtid, som man kan tro, vet jag att vissa applikationer inte kommer att fortsätta fungera på vår mobiltelefon. Därför, för att kontrollera detta, måste vi följa dessa steg:

  • Logga in på Google Play Butik och klicka på de tre staplarna i det övre vänstra hörnet för att öppna menyn.
  • Gå till dess inställningar och hitta informationssektionen.
  • Kontrollera allt inuti i slutet Play Protect-certifiering … Han kommer omedelbart att informera dig om du har en certifierad enhet eller inte.

Du kan också ta reda på det utan att besöka butiken. Jo, företaget har försett användarna med en komplett lista över alla mobiltelefoner de har accepterat. Därför måste du ta reda på den exakta modellen av din terminal genom att gå till Inställningar> Om telefon eller telefoninformation. I den här menyn måste du se det exakta namnet på smarttelefonen.

Problem med bristande mobilcertifiering

Det finns olika konsekvenser av att ha en mobiltelefon med dessa egenskaper. En av dem är att de kan komma med skadlig programvara förinstallerad. Dessa enheter har olika problem med annonser som visas på egen hand, adware installerat på deras eget system som är nästan omöjligt att ta bort, och olika APK-filer med skadlig programvara. En annan negativ aspekt är att de inte kommer att kunna räkna med framtida uppdateringar för sitt Android-operativsystem, som de skulle göra med sina applikationer.

GMS

Företaget självt försäkrar oss om att det också finns följande problem:

  • Dessa mobila enheter utan Play Protect-certifiering har en hög risk att vara osäkra för användarna eftersom de löper risken att installera applikationer med vissa typer av skadlig programvara.
  • Google-appar som ingår i dessa terminaler utan certifikat kommer inte att licensieras och kan vara falska. Ge dig själv möjligheten att sluta arbeta någon gång
  • De säkerställer också att applikationerna och funktionerna i dessa mobiltelefoner kanske inte fungerar korrekt.
  • Även det faktum att data som säkerhetskopieras på dessa smartphones kanske inte lagras säkert.

Möjliga fel orsakade av detta

Även om åtkomsten till GMS har blockerats, har vi olika sätt att fortsätta installera nedladdade applikationer via motsvarande APK. Det största misstaget som de allra flesta användare som väljer att installera förbises är att de inte kommer att ha det motsvarande certifikat … Således kommer upplevelsen vi får efter att ha installerat GMS längs en av de alternativa vägarna vi kan hitta inte vara densamma.

Spela Protect Huawei

Och allt på grund av det faktum att detta inte var det, på grund av det faktum att olika applikationer, såsom applikationer från banker, inte startade, eftersom detta inte är en certifierad enhet. Men inte bara detta kommer att vara med oss, utan till detta måste vi lägga till det faktum att betalningssystemet för vår terminal via Google Pay helt klart kommer att vara otillgängligt. Även om detta inte är den enda, eftersom andra applikationer som Netflix inte kommer att kunna spela upp HD-innehåll, eftersom denna smartphone inte har Widevine-certifiering.

Det amerikanska företaget lät dock ROM:en kunna fortsätta att komma åt den nordamerikanska tillverkarens applikationer utan problem. Men de måste manuellt certifiera enhets-ID från ROM.

Därför, om du har en ocertifierad enhet, måste du gå till Google-sidan som tar hand om dem och ange det ID:t. Men för att ta reda på vilket ID vår Android har, måste vi installera en applikation som heter Device ID.