hur man väljer standardbetalningsmetod –

I många år har du kunnat betala med våra mobiltelefoner i tusentals anläggningar. Och med pandemin har denna användning av telefonen blivit vanligare än någonsin, eftersom den undviker direktkontakt mellan människor. Våra mobila betalningsalternativ har också ökat och fler alternativ har blivit tillgängliga. Idag visar vi dig hur du väljer betalningsmetod på din Xiaomi mobil

NFC detta är en av de funktioner som inte kan förbises i våra mobiltelefoner. Om du funderar på att köpa den, se till att den finns i den. Helt enkelt för att det låter dig använda din telefon som ett riktigt kredit- eller betalkort.

Betalning via telefon

När pandemin började ändrade sig de användare som var ovilliga att använda sin telefon som kreditkort radikalt och insåg att det blev mycket enklare och framför allt säkert att betala i butik på detta sätt utan att kontakta några av dem . institution. Xiaomi-mobiltelefoner inkluderar allt mer detta NFC-anslutning , även i de lägre områdena, eftersom dess användbarhet praktiskt taget behövs idag. Och om du har en mobiltelefon med denna anslutning, kommer du att vara intresserad av att veta att det finns olika alternativ för att anpassa användningen på telefonen. Samt att vi inte ska begränsa oss till betalningssätt per telefon utan vi kan välja andra alternativ.

Google Pay

Men dessa funktioner är inte tillgängliga där du tror att de är i standardappområdet, utan de finns i en annan, mer dold sektion där vi kan komma åt dessa inställningar. Detta gör att vi kan välja en specifik betalningsform som kommer att aktiveras som standard när vår telefon närmar sig en telefon utrustad med denna ” Kontaktlöst ”Teknik som vi hittar i alla företag där man kan betala med kreditkort. Det finns ett enkelt sätt att ställa in det på vår Xiaomi-telefon.

På så sätt kan du välja standardapplikation för varje situation.

Det finns många betalningsplattformar. Å ena sidan har varje bank vanligtvis sin egen applikation och plattform för att göra betalningar med telefonen, så vi kan välja hur vi gör betalningar. Vi kan även välja en mer mångsidig betalningsplattform som t.ex Google Pay , som kombinerar betalningar med olika banker och alla typer av kort på en plattform. För att välja standardbetalningsmetod på vår Xiaomi-telefon måste vi göra följande:

  • Öppna Xiaomi-inställningarna
  • Välj Anslut och dela.
  • Klicka på “Klicka och betala”.
  • Gå till “Standardbetalningsappen”.

pago móviles Xiaomi

Väl inne måste vi välja “Standardbetalningsansökan” genom att klicka på dess knapp. När vi gör det kommer vi att se alla betalningsappar installerade på vår Xiaomi. I det här fallet, som du kan se, kan vi välja en av tre betalningsmetoder: en är Google Pay, den andra är BBVA-bankapplikationen och den tredje är ett kreditkort från en välkänd handlare. Därför, om vi väljer Google Pay, när du för din telefon närmare telefonen, kommer betalningen att aktiveras automatiskt med standardkortet som vi ställer in i Google Pay. Vid val av bank aktiveras även den betalning som vi har valt som standard, om detta inte är möjligt.

pago móviles Xiaomi

Under den finns ett annat alternativ som heter Använd standardapp, som också låter oss välja vad som händer när telefonen flyttar sig närmare telefonen på kontoret. Och faktum är att om vi till exempel har aktiverat som standard Google Pay-betalning från ett visst kort som standard, men för tillfället vill vi betala med ett annat kort, är denna funktion grundläggande. Eftersom vi har två alternativ:

  • Ersätt applikation: detta tillåter oss att använda applikationen som vi öppnade vid det tillfället, istället för den som är konfigurerad som standard. Således kommer vi att betala till exempel med BBVA-appen, om den är öppen och aktiv i förgrunden vid betalningstillfället. Därför, om du någon gång inser att det är bättre att betala med ett annat kort, behöver du bara öppna dess applikation och föra telefonen närmare telefonen.
  • Använd alltid standardappen: med den här funktionen, även om vi har en bankapplikation öppen i förgrunden, betalar vi med den vi konfigurerat som standard, till exempel Google Pay.

pago móviles Xiaomi

Välj alltid den mest lämpliga metoden

Det som tyvärr ofta händer dig kommer alltså inte att hända dig, och du kommer att använda fel betalningsmetod vid vissa tillfällen då vi skulle vilja använda en alternativ. Utan tvekan är det bästa alternativet att använda det första alternativet, som kommer att ersätta standardappen när en annan är öppen. På så sätt kommer vi alltid att veta att vi betalar antingen med det vi tilldelade som standard eller med det vi valde att öppna vid den tidpunkten. Det kommer inte att finnas utrymme för misstag, eftersom det ofta händer i vissa fall när vi inte riktigt förstår hur telefonen kommer att reagera.

Google Pay

Foto av Jonas Leupe på Unsplash

Åtminstone Xiaomi-mobiler har tillräckligt med alternativ i MIUI för att alltid ha tillgång till sin föredragna betalningsmetod. För tillfället erbjuder Xiaomi-mobiltelefoner oss inte möjligheten att lägga till betalningar till låsskärmen, som vi redan ser hos andra tillverkare, men det erbjuder naturligtvis tillräckligt med alternativ för att kunna anpassa hur vi interagerar med telefonen till vår böjelse. … tid att betala, vilket vi gör mer och mer varje dag.

Relaterade artiklar

Back to top button