hur man väljer, modeller, funktioner och priser –

Typer av matberedare

Det viktigaste är att veta hur en köksrobot faktiskt identifieras och vilka uppgifter den kan utföra. Dessa enheter kan hjälpa oss att slutföra delar eller hela processen av ett stort antal uppgifter, såsom:

 • Enkla uppgifter : hacka, hacka, hacka, skär i skivor, rör om, vispa, emulgera, knåda osv.
 • Mer komplexa uppgifter : göra soppor, grytor, göra krämer, juicer, smoothies osv.

Vi kan säga att dessa kommandon kan utföra nästan alla uppgifter som vi kan föreställa oss i vårt kök, lämna mat redo att ätas eller fortsätta att bearbeta den med ytterligare hjälp. Naturligtvis, i fallet med “fullständiga processer”, behövs lite hjälp mellan receptstegen.

Men, naturligtvis, något mycket viktigt innan du köper en av dessa enheter är att veta hur man känner igen de olika modellerna på marknaden. Vi kan stöta på en produkt som marknadsförs som en “köksrobot” men som endast är avsedd att utföra en specifik uppgift.

Multifunktionell robot

Multifunktionella robotar är de mest kända av alla och är mer kända som “köksrobotar”. De är mest kompletta och har därför oftast en högre prislapp än andra alternativ. De kan utföra uppgifter som att skära, hacka, väga (om de har en våg), vispa, knåda osv.

Vi kan säga att de är alla i ett, men ja, alla gör inte likadant … Det är mycket viktigt att titta på listan över uppgifter som den utför innan du köper.

Matberedare

Mat processorer , å andra sidan kan utföra samma uppgifter som köksrobotar, men utan förberedelser mat.

Följaktligen kan dessa enheter lämna mat färdig att lagas eller, om detta är en enkel uppgift, lämna mat färdig att ätas.

Mixer

När blandare som namnet antyder är detta utrustning speciellt designad för blanda och knåda matkombinationer … Med dem kan du glömma uppgifter som att laga mat, pressa eller skiva mat som vi lägger till din tank. Vanligtvis är detta utrustning utformad för att utföra konfektyrarbete.

Programmerbar pott

Programmerbara krukor utföra den omvända uppgiften för processorer och blandare, det vill säga du kan laga mat i dem, men du kan inte skära, blanda och vispa. Fördelen med denna utrustning är att tillagningstimmar och effekt kan programmeras, vilket ibland inte kan göras i själva multifunktionsrobotarna.

Vad du behöver veta innan du köper en köksrobot

Nu när du är väl medveten om alla typer av köksmaskiner som finns på marknaden är det dags att prata om dem. egenskaper att ta hänsyn till innan köpet.

De kommer till stor del att bero på varje specifikt fall, men de viktigaste och viktigaste är följande:

 • Glas : en av de viktigaste aspekterna är glasvolymen hos vårt team. Ju större den är, desto mer mat kan vi bearbeta. När det gäller multifunktionella modeller kommer detta direkt att påverka antalet besökare som vi kan laga mat till.
 • Motstånd eller induktion : beroende på vilken teknik som används kan vi laga mat mer eller mindre effektivt. Detta påverkar bara utrustning som kan tillaga mat, som t.ex multifunktionella eller programmerbara kokkärl … Båda teknologierna kan hålla processtemperaturen upp till 120-130 ºC, men i fallet med induktion kommer det att göra det. snabbare, smidigare och använder mindre energi
 • Inklusioner : elektrisk kraft för denna utrustning översätts till fler funktioner att vår robot kan arbeta, och till och med den hastighet med vilken den kommer att göra det. Detta värde kan variera från 250 till 2 400 watt. Vi rekommenderar att den för multifunktionsenheter är cirka 1 200 watt och över.
 • Med eller utan våg : Denna funktion kan vara något mindre, men det kommer att göra uppgiften mycket enklare på alla typer av köksmaskiner.
 • Rengöring : om du vill göra rengöringen av din köksrobot enklare är det viktigaste att komma ihåg att alla dess delar kompatibel med diskmaskin … Dessutom har vissa modeller av den multifunktionella roboten ett “tvättläge” som gör det enkelt att rengöra glaset.
 • Program och recept : det är uppenbart att ju fler program och recept vår robot har, desto mer komplett blir deras användning. En detalj att ta hänsyn till i det här avsnittet är inkluderingen Pekskärm eftersom det kommer att göra det mycket lättare att använda. Annars måste du regelbundet läsa dess bruksanvisning eller receptbok.
 • Tillbehör ingår : Denna funktion beror på hur du vill använda din robot. Vissa modeller inkluderar olika typer av blad, korgar, en ångbåt och ett stort antal tillbehör för olika ändamål. Köp självklart modellen för den har fler tillbehör om du inte riktigt ska använda dem, då det ökar priset.

De bästa köksrobotarna

Som du kan föreställa dig är förvärvsmöjligheterna för denna utrustning enorma. Av denna anledning har vi valt ut några av dem bästa köksrobotar vad du kan hitta på marknaden.

Mulinex Kitchen i-Companion HF9001

Den första modellen som vi vill prata med dig om, och en av de mest populära bland användarna, är Mulinex Kitchen i-Companion HF9001 … Det är en robot med många funktioner och många tillbehör för att göra nästan alla recept. Den innehåller en 4,5 liters kanna (lagar upp till 6 personer) och en effekt på 1 550 watt. Den har möjlighet att ansluta via Bluetooth, så vi kan ansluta till den från vår smartphone och välja ett recept för matlagning på den.

Det bästa

 • Kanna med stor kapacitet.
 • Bluetooth-anslutning.

Värst

 • Priser.
 • Saknar pekskärm.

Cecotec Mambo Svart

Ett annat av de mest populära alternativen på köksrobotmarknaden är Cecotec Mambo Svart … Kapaciteten på 3,3 liter tål diskmaskin. Den innehåller en våg, korg och många andra matlagningsredskap med sina 30 olika funktioner såsom skivning, skivning, skivning, montering, etc.

Det bästa

 • Priser.
 • Kanna med stor kapacitet.
 • Antalet tillgängliga funktioner.

Värst

Thermomix TM6

Det finns lite vi kan säga om detta märke som är okänt. I synnerhet är det Thermomix TM6 Modell, en köksrobot med ett 2,2 liters glas och en maximal effekt på 1 500 W. Den kan utföra uppgifter som långsam tillagning, sous vide, jäsning, kokning och många andra innovativa funktioner. Den inkluderar också Wi-Fi-anslutning och tillgång till Cookidoo (dess ständigt uppdaterade receptlista) via en 6,8-tums pekskärm. För att få tillgång till hela din receptbok måste vi naturligtvis betala en månadsavgift.

Det bästa

Värst

 • Priser.
 • Prenumeration för tillgång till receptboken.

Taurus Mycook Touch

En annan mycket intressant modell är Taurus Mycook Touch … Det är en multifunktionell robot med en 7-tums pekskärm och Wi-Fi-anslutning, så vi kan kolla recept från den. Den har en kapacitet på 2 liter i sitt glas och en effekt på 1 600 watt. Dessutom har den 10 olika hastigheter, den kan nå temperaturer upp till 140 ºC och bland annat tillbehör innehåller den en tvåstegsångare.

Det bästa

 • Pekskärm
 • Wi-Fi-anslutning

Värst

 • Pris
 • Kanna med reducerad kapacitet

Kenwood KCook Multi CCL401WH

Kenwood KCook Multi CCL401WH En annan stor multifunktionell köksrobot du bör överväga. Denna modell har en maximal effekt på 1 500 W och kan värma upp till 180 ºC. Kapaciteten på hans glas är 4,5 liter, så vi kommer inte ha några problem med att laga måltider för flera personer. Tack vare 6 olika program kan vi tillaga soppor, såser, stekar och mycket mer. Det finns 2 olika modeller av denna robot: en med en kontrollapplikation och den andra mer “grundläggande” utan tillgång till den.

Vad vi gillar

 • Kanna med stor kapacitet.
 • Inbyggd matberedare.
 • Managementapplikation.

Vad vi inte gillar

 • Den har ingen pekskärm.
 • Dess utseende är mer “rudimentärt” än andra modellers.

Monsieur Cuisine Edition Plus

Sist men inte minst vill vi berätta om Monsieur Cuisine Edition Plus … På grund av uppkomsten av efterfrågan på “Connect” köksrobotmodellen från Lidl-nätverket, är detta den mest intressanta modellen som du kan köpa just nu från dess katalog.

Den har ett 2,2 liters glas och en maximal effekt på 1 000 watt. Den kan nå en maxtemperatur på 130 ºC, och tack vare 10 hastighetsnivåer kan vi göra nästan alla uppgifter som hans storebror gör. Den har också skala, men ja, den är inte baserad på tekniken som gjorde att Connect-modellen gjorde intrång i patentet som den stämdes för. Naturligtvis, för att skaffa en, måste vi vänta medan denna stormarknadskedja levererar enheter till sina medlemmar.

Det bästa

 • Antalet tillgängliga lägen.
 • Priser.

Värst

 • Tillgänglighet.
 • Den har ingen pekskärm.
 • Maximal kraft.

Matberedare BOSCH

Nu är det dags att prata om några intressanta modeller av andra typer av köksmaskiner. Låt oss börja med detta matberedare från tillverkare BOSCH … Team med en volym på 3,9 liter och en maximal effekt på 1 250 watt. Funktioner som gör att vi kan slå, skära, gnugga, slipa och många andra uppgifter utan problem.

Det bästa

 • Funktioner och antal tillbehör ingår.

Värst

 • Priset är lite för dyrt.

Moulinex Maxichef Advance Programmerbar Pot

En annan intressant bit utrustning är Moulinex Maxichef Advance Programmerbar Pot … Ditt glas har en kapacitet på 5 liter och dess maximala effekt är 750 watt. Den har 45 olika matlagningsprogram, som alla är programmerbara. Maten kan hålla sig varm i denna gryta i upp till 24 timmar.

Det bästa

 • Pris
 • 24-timmars hett program.
 • Antal matlagningsprogram.

Knådare för gourmet Moulinex Masterchef Gourmet knådare

Slutligen, om du är en bakälskare bör du ta en titt på Moulinex Masterchef Gourmet knådningsmaskin … Den finns i en mängd olika modeller med en maximal effekt på 300W till 1 500W, vilket i det här fallet kommer att avgöra watttalet och förmågan att utföra olika uppgifter i köket. Med denna utrustning kan vi vispa, knåda och emulgera i 8 olika hastigheter.

Det bästa

Värst

Relaterade artiklar

Back to top button