Hur man väljer en destination för att spara formulärsvar i Google Drive

Närhelst vi ska skicka en förfrågan till en stor grupp människor är det nödvändigt att använda tillägget en applikation som gör det möjligt för oss att göra detta. Därför, i Google-applikationer, är det första alternativet som kommer att tänka på ett Google-formulär.

Tja, dessa formulär ger oss många möjligheter att anpassa fälten där information skrivs in. Dessutom krävs inga kunskaper i webbprogrammering; väl dessa Google formulär konfigureras grafiskt utan behov av en kodrad.

Även om det här verktyget har förmågan att lagra information som erhållits i Drive. En annan punkt till förmån för detta Google-minne som till och med används för att vara värd för webbplatser. Därför kommer vi att förklara idag hur man vet destinationen för den information som skickas genom formuläret och hur du kan välja destination där du vill spara svaren.

Vilket format sparas svar från ett Google-formulär?

Formatet för att lagra Googles formulärsvar är detsamma som Kalkylblad. På samma sätt kan denna Google-applikation användas för att hantera filen som innehåller dessa svar och kan ses och redigeras med full frihet.

Dessutom gör det här filtillägget att det kan nås av tredje parts applikationer. Inklusive dessa öppen källkod och de som används under licens. Vilket gör det till ett mycket bra sätt att exportera information.

Hur delar jag svar från ett Google-formulär?

Alla projekt som vi kommer att implementera med hjälp av Google Forms behöver inte vara det en medarbetare. Du kan behöva dela dina Drive-mappar eller formulär med Google.

Om du behöver dela svaren från formuläret du just skapade i Google Formulär-appen, kom ihåg att göra det du behöver post denna person eller lägg till dem i din kontaktlista.

På så sätt kommer du in i Google Form-ansökan. Leta sedan efter tre punkter högst upp i fönstret för fler formuläralternativ och klicka på ett alternativ lägga till medarbetare.

Här är det nödvändigt att trycka på alternativet för att bjuda in personer. Nu måste du ange e-postadressen eller namnen på de personer som kommer att samarbeta i Google-formuläret.

Tja, den andra personen kommer att ha samma tillgång som vi. Därför kan de, förutom att komma åt information, även redigera och anpassa formuläret för att hantera inmatningsfälten och de tillgängliga alternativen. Alla dessa ändringar kommer att sparas och personer som kommer åt formuläret kommer att kunna se ändringarna omedelbart.

Hur man väljer en destination för att spara svar från ett Google Drive-formulär

När vi skapar ett nytt Google-formulär lagras inte svar utanför själva appen. Vi har dock alternativet ändra ödet för dessa svar.

personer som ger svar från ett Google-formulär

För att göra detta är det första vi behöver göra att ange formuläret vi skapade. Tryck sedan på alternativet Svar och tryck sedan på alternativet Ändra destination svarar. Här kommer den att be oss att exportera svaren som erhålls i formuläret till en fil i ett kalkylarksformat på vår Drive. Standardplatsen kommer att vara i huvudmappen Drive.

Å andra sidan, om vi vill spara svaren på en annan plats än huvudmappen, måste vi välja det redan skapade kalkylarket. För att göra detta måste vi upprepa stegen som förklaras i föregående stycke.

Men detaljerna finns där när vi måste ange ett namn för det nya arket, trycker vi på alternativet nedan som säger Nytt ark i ett befintligt kalkylblad. Följaktligen måste vi hitta platsen för detta kalkylblad och välja det.

Nu har vi valt vår nya Drive-plats för svaret från Google-formuläret. Denna adress kan ändras så många gånger som vi anser nödvändigt.

Relaterade artiklar

Back to top button