Hur man väljer den bästa DNS-servern på Windows –

Namebench, den bästa DNS-väljaren

Tänk på att inte alla DNS-servrar kommer att fungera på samma sätt för vissa användare som för andra. Detta kommer att bero på olika faktorer. Dessutom bör vi också poängtera att vissa kan vara bättre lämpade för att förbättra säkerheten och andra för att förbättra hastigheten.

Namebench är ett gratisprogram som syftar till att visa dig vilket bästa DNS som vi kan använda för att testa vår anslutning och bestämma de snabbaste DNS-servrarna vi kan använda.

Detta verktyg plattformsoberoende … Vi kan använda det gratis på operativsystem som Windows, Linux och macOS. Den gör en analys och visar oss sedan resultaten för att se om den DNS vi använder är korrekt eller så kan vi förbättra hastigheten.

Det tjänar alltså inte bara till att välja vilka DNS-servrar som ska användas, utan också för att indikera om de vi använder kan sakta ner anslutningen och bli ett problem. Operationen är enkel och intuitiv.

Hur man använder Namebench

Det första vi behöver göra för att börja använda Namebench är att ladda ner programmet. Som vi redan påpekat är den tillgänglig för olika operativsystem. I vårt fall testade vi det på Windows 10, även om det fungerar likadant i resten.

Program portabla så vi behöver inte installera det på datorn. Vi behöver bara köra den så fort vi laddar den. Ett fönster med programmets huvudaspekter öppnas senare.

För att börja skanna behöver vi bara klicka på Starta testet … Denna process kan ta flera minuter. Den börjar analysera vår anslutning och avslöjar vilka DNS-servrar vi kan använda för att optimera prestandan.

Senare kommer det att visa oss resultaten, som vi kan se på bilden ovan. Uppgifterna han visar oss är mycket fullständiga. Vi kan scrolla med musen och se grafik och mer komplett information.

Om det visar att vi kan använda de primära DNS-servrarna och uppnå högre hastighet, kommer det att visas i procentläge för att se hur mycket den hastigheten kan öka. Om de vi använder är bäst visar det oss bara att de är snabbast möjliga.

Byt DNS-servrar för hastighet och säkerhet

Som vi säger byta DNS-servrar kan förbättra prestandan för din internetanslutning. Huvudmålet är att uppnå högre hastighet, eftersom inte alla servrar vi använder kommer att fungera likadant, och inte i alla fall.

I vissa fall gör detta det intressant att ändra dem. Men vi pratar inte bara om hastighet och prestandaförbättringar, utan också säkerhet. Det finns vissa DNS-servrar som kan fungera som ett filter för att undvika åtkomst till domäner som är blockerade eftersom de är ett säkerhetsproblem och kan leverera skadlig programvara.

Det är enkelt att ändra DNS i Windows 10. För att göra detta behöver du gå till Start, gå till Inställningar, Nätverk och Internet, och där går vi in ​​i Ethernet eller Wi-Fi, beroende på vad vi använder. Senare ska vi ändra adapterinställningarna, klicka på lämpligt nätverk och gå till Egenskaper, Internetprotokoll version 4, och där kommer vi att markera Använd följande DNS-serveradresser och lägga in de som intresserar oss mest.

Kort sagt, som vi nämnde, kan vi använda olika DNS-servrar. Detta är ytterligare ett sätt att uppnå högsta möjliga internethastighet, optimera ditt nätverk och undvika eventuella surfproblem. Det är väldigt enkelt att ändra dem, och Namebench hjälper oss att välja vilken som är bäst.

Relaterade artiklar

Back to top button