hur man väljer de bästa och rekommenderade modellerna –

Handhållna dammsugare

De senaste åren har det dykt upp många användare som har bestämt sig för att satsa på Roomba städrobotar … Detta har resulterat i ett betydande prisfall på dessa typer av rengöringsprodukter, vilket gör dem mer tillgängliga för de flesta och med förbättrade funktioner. Inte bara på nivån för uppsugning av smuts, utan också i själva rengöringsmetoderna, rörelser etc.

Men i vissa fall kan det vara obekvämt att starta rengöringsroboten. Därför används en klassisk kvast. Men innan du använder kvasten rekommenderar vi att du köper en handdammsugare.

Dessa små rengöringsapparater gör mer än bara samla smuts från golvet i huset snabb och manövrerbar, samt damm som kan finnas på möbler eller till och med i bilen. Även om det beror på om du har ett eluttag i närheten, om det är en kabeldragen eller icke-kabelad modell, tack vare det inbyggda uppladdningsbara batteriet.

Hur det än må vara, och för den användning du vill ge den, är en sak klar: om du ska köpa en handdammsugare är det viktigt att du läser detta och ser till att den överensstämmer med de viktiga aspekterna med på åtminstone några av dem och det bästa sättet.

För en dammsugare av den här typen för att ta bort smuts från golv och hörn är inte densamma som den du vill använda för rengöring. bli av med damm bygger upp på möbler, djurhår eller rengör varje hörn av din bil.

Viktiga egenskaper hos den handhållna dammsugaren

Varje användare uppskattar på ett eller annat sätt vissa egenskaper hos produkten i enlighet med deras behov, omständigheter och till och med smak. Även om vissa är viktiga för alla, såsom hållbarhet och rengöringsförmåga, bör alla dessa aspekter beaktas när du väljer en handdammsugare.

 • Byggkvalitet: Varje produkt som du köper och vet att den kommer att användas ofta måste vara gjord av de finaste materialen, beroende på dess pris. När det gäller handdammsugare, ännu mer, eftersom det är troligt att den i mer än ett fall kommer att utsättas för en ofrivillig stöt eller fall. Se därför till att plasten är av bra kvalitet så att den inte skapar en spröd känsla i kritiska delar som papperskorg, kabel mm.
 • Motortyp och insug – Det är i princip så man lyckas suga in smuts. Cykloniska sugmotorer är vanligtvis de mest populära och tillräckligt effektiva. Detta möjliggör en mer kompakt storlek och mindre vikt, så de är inte tröttsamma att använda.
 • Kraft: Jämfört med den föregående är kraft nyckeln till rengöringseffektivitet. Det är särskilt viktigt att ha tillräckligt med kraft om du vill samla djurhår som kan bäddas in i en soffa, eller något tyg eller material som inte är platt och där det kan fästas.
 • Tank kapacitet: I portabla dammsugare finns det, till skillnad från andra vagnar vi är vana vid, mindre sportbilar. De klarar sig utan påse för mer kapacitet, men det är viktigt att veta exakt vad du ska använda den till så att du inte tömmer den med några minuters mellanrum.
 • Ljudnivå: här igen kommer det att vara upp till användaren, men sanningen är att dammsuga med ett högt surr så nära är väldigt irriterande. Det finns modeller med ljudnivåer under 60dB och vissa ljudutgångsgaller som inte producerar det klassiska “väset”.
 • Filter: det finns bärbara dammsugare med filter som behöver bytas då och då. Det finns andra som inte behöver bytas ut, eftersom filtret som ingår i satsen kan tvättas under kranen.
 • Autonomi: Om det är en handdammsugare med kabel kommer du inte ha några problem eftersom du kan använda den helt enkelt genom att ansluta till den elektriska strömmen. Å andra sidan, om det är ett batteri måste du ta hänsyn till storleken och strömstyrkan. Annars, efter några minuter, måste du ladda ner dem igen, och det kommer att ta längre tid än det tar att göra något som inte borde ta lång tid.
 • Tillbehörsutrustning: slutligen, om du bara vill samla smuts från golvet behöver du lite, men vill du även göra det i svåråtkomliga hörn, möbler, soffa eller bilbarnstolar så är det viktigt att du har en bra urval av tillbehör

Hur man väljer den perfekta handdammsugaren

De viktigaste egenskaperna hos en handdammsugare är kända, hur man väljer den ideala modellen, när de flesta är desamma i många av dem. Tja, så här ska vi göra det, och vi hoppas att det fungerar som en guide ifall du hamnar på efterkälken.

 1. Det första vi ska titta på är motortyp och effekt … Följaktligen kan du använda en dammsugare för att bli av med ditt husdjurs hår, som kan fastna på olika tyger, samt för att samla tyngre partiklar.
 2. För det andra, se om du behöver filter eller inte, och om du verkligen behöver dem kan de enkelt hittas utan att det kostar dig mer i längden än att välja en bättre modell från början.
 3. kapacitet behållaren är också viktig om du inte vill tömma den så ofta, och detta blir den tredje viktiga parametern när du ska välja en dammsugare. Som tur är har de flesta en volym på en halv liter. Så det brukar inte vara så mycket problem, om du inte vill städa huset.
 4. Autonomi om vi pratar om en modell utan kabel. Vad vi också rekommenderar att du gör från första början, eftersom du får rörelsefrihet och till och med kan använda den för att rengöra din bil, oavsett om det finns ett eluttag i närheten eller inte.
 5. Slutligen ska den vara lätt att tömma och tåla bra över tid.

Andra aspekter som design eller tillbehör är valfria, detta är viktigt om du gillar estetiska saker eller vill använda vissa möjligheter. Men för många av de tillbehör han tar med, och som inte ens då används, är den faktiska rengöringskraften viktigare.

Slutligen, även om det finns handdammsugare som är just det, finns det också dammsugare som kan användas som bärbara och som kan intressera dig. Så överväg dessa möjliga mönster också.

Bästa bärbara dammsugare

Som du kan föreställa dig finns det många bärbara dammsugare, och att lista de allra flesta av dem är inte vettigt eftersom du snabbt kan hitta dem själv. Därför kommer vi att rekommendera olika lösningar till olika priser och berätta varför de är intressanta för oss.

Dyson V7 trigger

Var inte orolig för vi börjar starkt, men det är omöjligt att prata om dammsugare och inte prata om Dysons lösningar. Och ja, det är sant att de inte är lika billiga som många andra på marknaden och de flesta av dem skulle inte kunna tänka sig att välja en av dem, men det är sant att sugkraften de erbjuder ger dem en mycket hög rengöringseffekt. För att få bort smuts som är svårare att samla är de perfekta, dyra, men perfekta.

Black & Decker dustbuster

Denna Black & Decker bärbara dammsugare är mycket billigare än den tidigare och är ett mycket bra alternativ för den som letar efter något kraftfullt utan en stor investering. Med en 0,7L tank och kraftfull motor, erbjuder den också en infällbar arm för att dammsuga de hörnen eller svåråtkomliga ställen.

Black & Decker Dustbuster Wet Dry

Även från Black & Decker är den här modellen ännu billigare och totalt sett något mindre, även med en tankkapacitet på endast 385ml. Trots det kan han samla vätskor och använda detta som en punkt till sin fördel. Det är inte för att samla upp hinken med vatten som rinner ut på golvet, men om du plockar upp några droppar händer ingenting. Den är även trådlös och ger rörelsefrihet. Naturligtvis kommer filtret att behöva bytas då och då för att hålla det effektivt.

Xiaomi kompakta bärbara dammsugare

Som väntat kunde Xiaomi inte heller saknas. Här erbjuder tillverkaren en handdammsugare, som på grund av sin sugkapacitet, användarvänlighet och rengöring av tanken och dess inre är mycket bekväm. Även om både autonomin och tankens kapacitet är mindre än för andra modeller, måste detta beaktas. Det är dock sant att det genom sin design attraherar mycket och är väldigt bekvämt på grund av att det tar upp lite.

VOSFEEL Z10

Denna modell är en av dem som vi säger att eftersom den är en dammsugare av kvasttyp, kan den också användas som en bärbar enhet tack vare de olika tillbehören som den innehåller. Så det kan vara ett bra alternativ, inte det enda, utan ett som, eftersom det är trådlöst, tack vare dess autonomi, etc., gör det till ett bra alternativ.

Dammsugare Xiaomi Mi

Liksom den tidigare modellen kan denna Xiaomi-dammsugare med ett högre pris och bättre prestanda på grund av sin högre sugkraft användas i både manuellt och manuellt läge. Den är trådlös och brusgolvet är inte för högt, så det är ett bra alternativ för dig som letar efter en bra prestandaprodukt utan att behöva hoppa till Dysons erbjudanden.

Relaterade artiklar

Back to top button