Hur man utjämnar Amazon Echo med Alexa-appen och röstkommandon –

Alexa och equalizerfunktion

Amazons smarta högtalare har utvecklats över tid, och lagt till nya modeller med bättre utrustning för att få en så bred katalog som möjligt. Eftersom inte alla användare har samma behov. Även om det finns de som bara behöver en högtalare genom vilken de kan använda den lämpliga röstassistenten som den erbjuder, söker andra upp den utan att ge upp den bästa ljudkvaliteten.

Därav, å ena sidan, finns det Echo Dot som mer ekonomiska och prisvärda erbjudanden för alla, även om de låter ganska bra för tillfälligt bruk med musik som skapar lite atmosfär för att stanna hemma eller på kvällarna med vänner; och å andra sidan mer avancerade modeller som Echo eller Echo Plus, som går ännu längre och redan börjar erbjuda ljud med större densitet och bättre prestanda över hela frekvensområdet.

Vilken som helst av dessa högtalare kan dock förbättras något när det gäller ljudkvalitet tack vare equalizerfunktionen som Alexa inkluderar. Ett alternativ som låter dig justera de tre huvudsakliga frekvensområdena: låga, mellan- och höga frekvenser.

På så sätt får du lite mer kontroll över hur högtalaren kommer att låta, och detta är viktigt beroende på vilken typ av ljud du lyssnar på. För du kan till exempel lägga till mer konsistens i ljud som trummor eller röster om det är en podcast istället för musik. För att veta hur man gör detta på det mest optimala sättet måste man förstås först veta vilken typ av ljud var och en representerar.

Vad är låga, mellan- och höga ljud

Att använda EQ-alternativen för alla ljudenheter eller spelare som erbjuder dem är värdelöst om du inte i förväg vet vad du gör med var och en av parametrarna. Så, innan vi fortsätter, låt oss ta en titt på var och en av de typer av ljud som du kan ändra.

 • Kort ljud eller toner de som återges vid frekvenser från 20 Hz till 250 Hz
 • Ljud eller halvtoner ligger i intervallet från 250 Hz till 5 000 Hz (5 kHz)
 • OCH ljud eller höga toner de som ligger över 5 000 Hz (5 kHz)

Att veta detta, och för att göra det mycket tydligare, finns det inget bättre än några exempel på olika ljud. Till exempel kommer basljud att låta fylligt, som åska, trombon, bastrumma … Jag är säker på att du redan vet vad han menar.

Höga toner är mycket mer “subtila” ljud, som ljudet av en fiol, barnröster, flöjt. Och redan ljud eller halvtoner, resten.

Hur man använder Alexa equalizer med röstkommandon

Nu när du mer eller mindre känner till grunderna för equalizer, även om det är något mycket mer komplicerat och kan åstadkommas inte bara genom att ändra de tre banden, utan många andra för mer precision, låt oss se hur du kan använda Alexa equalizern och den första alternativet är detta. Naturligtvis med hjälp av röstkommandon.

Precis som du kan höja eller sänka volymen, börja eller sluta spela musik, poddsändningar och mer, kan du också styra EQ genom att ge rätt kommando. Ordningen, som sammanfattas med Ales ord ökar eller minskar de önskade frekvenserna

Du kan till exempel indikera med “Alexa, öka de låga frekvenserna” eller “Alexa, minska de höga frekvenserna”, så tar röstassistenten hand om att ändra motsvarande parameter enligt förfrågan. Om du vill ha lite mer precision bör du veta att dessa decibelinställningar gör att du kan ändra värden från 6 dB till -6 dB … Så du kan också ange det exakta värdet du vill öka eller minska med “Alexa, ändra media till -2”.

Och ta det lugnt, för om du ser dig själv skruva ihop saker och varje gång det låter värre, kan du alltid säga åt honom att återställa allt med Alexa, återställa equalizern.

Radera ditt Amazon Echo från Alexa-appen

Ett annat alternativ att njuta av bästa EQ på Amazon Echo smart högtalare – använd Alexa-appen installerad på din mobila enhet. Genom den kan du komma åt EQ och ändra de tre frekvensområdena med tre mycket enkla kontroller.

För att göra detta måste du göra följande:

 1. Öppna Alexa-appen på din mobiltelefon eller surfplatta.
 2. Gå till avsnittet “Mer”.
 3. Gå nu till inställningar
 4. Väl inne, gå till enhetsinställningar.
 5. I följande lista ser du alla de du har länkat till ditt Alexa-konto, så leta efter Amazon Echo du vill kontrollera.
 6. När du har valt, klicka på Ljudinställningar
 7. Nu behöver du bara justera bas, mellanton och diskant som du vill.
 8. Klar, ge bort den eller avsluta appen för ett mer personligt ljud efter din smak

Som du kan se är det väldigt enkelt och snabbt om du tänker röra alla frekvenser som du kan ändra med Alexa alignment.

Bästa EQ

Som i många andra fall, säger det bästa EQ du kan göra att Amazon Echo är svårt och till och med riskabelt eftersom alla tolkar ljud olika och du har vissa preferenser. Men för ett stort antal användare verkar det som att följande värden används för god anpassning:

 • Bas i 2 eller 3
 • Media i 1 eller 2

Detta kommer att vara din vanliga musikaliska inställning, oavsett genre. Även om du redan vet att att lyssna på popmusik inte är samma sak som rock, dans eller elektronisk musik. Så beroende på butikerna, för att lyssna på den ena mer än den andra, kan du behöva byta.

Är detta verkligen den bästa möjliga equalizern? Tja, det låter bra för oss, men du berättar för oss vad du tycker eller vad du tycker är det bästa sättet att få ut det mesta av var och en av dessa smarta högtalare.

Relaterade artiklar

Back to top button