Hur man utför avancerad Twitter-sökning: Hitta alla –

Twitter och avancerad sökning

Som med andra sökmotorer utför Twitter som standard en grundläggande sökning på termen eller termerna du anger. Om det är något mycket nyligen kommer det att vara lätt för dig att hitta det, eller om din tidslinje inte är särskilt aktiv. Men om så inte är fallet blir det väldigt svårt.

Av denna anledning, som med de flesta sökmotorer, kan du välja avancerade sökalternativ och använda logiska operatorer lägga till villkor som ska uppfyllas eller inte. På så sätt är sannolikheten större att du uppnår önskat resultat. nästan millimeter precision.

Så låt oss göra det, och för att använda avancerad sökning har du flera alternativ. Det första är att lära sig om dessa operatorer och hur man använder dem i standardsökrutan. Något genomförbart, men ändå inte för alla. För vi tror inte att det är lätt för alla att komma ihåg saker som från :, till :, eftersom: etc.

Därför är det mest rekommenderade alternativet att navigera till Twitters eget avancerade sökgränssnitt. Och detta är endast och exklusivt tillgänglig via twitter.com … Det vill säga, du måste komma åt Internet från vilken webbläsare som helst för att kunna använda det.

När du är på Twitter-sidan i din webbläsare, gå till sökrutan, skriv in en term och klicka sedan på ikonen med tre punkter. Du kommer att se alternativet att gå till avancerad sökning. Du behöver bara klicka så dyker det upp. Eller, vilket är det enklaste sättet, klicka på den här länken twitter.com/search-advanced och lägg till den i dina favoriter om du tror att du kan behöva den igen.

Förfina avancerad sökning

Nu när du är i avancerade sökalternativ är det viktigt att veta vilket parametrar den tillåter. Det är också viktigt att du vet att du inte behöver vara begränsad till bara en, du kan fylla i olika sökfält och parametrar för att göra hela sökprocessen mycket mer exakt.

Följande ytterligare alternativ är tillgängliga:

Orden

 • Alla dessa ord: här anger du en term eller fler och den kommer att söka där de alla förekommer, oavsett ordning
 • Denna exakta fras: den kommer bara att söka efter tweets som innehåller frasen som du skrev den
 • Något av dessa ord: I likhet med det första alternativet är skillnaden att inte alla ord ska finnas i tweeten
 • Inget av dessa ord: så det finns inga tweets som nämner ett specifikt ord
 • Dessa hashtaggar: Som namnet antyder, leta efter taggar som lagts till i en tweet med hash-tecknet #
 • Vilket språk som helst: förmågan att begränsa dig till ett specifikt språk

konton

I händelse av att du letar efter information om ett eller flera specifika konton, med hjälp av dessa parametrar, kan du förbättra begränsningen avsevärt. Tillgängliga val:

 • Från dessa konton: Tweets skickade av följande konton
 • För dessa konton: Dito för de tweets de får i gengäld.
 • Att nämna dessa konton: För att ta reda på vem som nämnde ett ord eller en användare

Filter

Twitter Advanced Search låter dig också använda filter för att ytterligare förfina dina resultat. Så du har följande alternativ:

 • Svar (ja eller nej)
 • Inkludera originalsvar och tweets i resultaten
 • Visa bara svaren
 • Oavsett om de innehåller länkar eller inte
 • Visa endast tweets med länkar

Samspel

När det gäller interaktion låter det här fältet dig ställa in det minsta antalet mottagna svar, det minsta antalet likes eller det minsta antalet retweets. Du anger beloppet, och om det inte överskrids, hoppas dessa tweets över även om de innehåller det du letar efter.

Datum

Slutligen, ett mycket intressant alternativ är datumbegränsningen. Således, om du vill veta vad någon Twitter-profil har publicerat på en viss dag eller intervall, behöver du bara ställa in dagen för start och slut.

Hemligheten med att hitta det du letar efter

Som du kan se skiljer sig Twitters sökresultat nu helt från huvudsökmotorn. Och naturligtvis förstår du redan bättre hur vissa användare snabbt kan hitta vad någon sa.

Det kan till och med vara intressant, om du inte är typen som tar bort dina tweets då och då, se vad du kommenterade på det här sociala nätverket för ett år sedan, på din födelsedag eller på något annat specifikt datum som intresserar dig.

Relaterade artiklar

Back to top button