Hur man uppdaterar calibre utan att förlora arbetsböcker eller inställningar –

För allt detta har många mjukvaruföretag sina egna projekt för att arbeta med dessa specifika filer. Här kan vi hitta E-böcker i ett stort antal format och filtyper, där så är möjligt ePub sticker ut … Men användarna har mycket mer att välja på. Således kan vi för närvarande hitta program och plattformar som tillåter oss att läsa, transformera, redigera eller manipulera detta innehåll.

Som vi berättar finns det många sådana projekt i drift, särskilt med tanke på ökningen av användningen av e-böcker. Men om det är någon som har stått ut mot denna bakgrund i flera år så är det programvaran Caliber. Det är mer än troligt att många av er redan vet detta, eftersom det är en av de viktigaste när man arbetar med e-böckerna som vi refererar till.

Vad Caliber erbjuder jämfört med andra program

För de av er som undrar över framgången och acceptansen av just detta program, kommer vi först att berätta vad det är komplett lösning det slutar inte växa. Och det är tack vare dess användargränssnitt som programmet ger oss allt som vi först behöver i detta avseende. Faktum är att det är mer än möjligt att många av de vanliga användarna av e-böcker har provat det här programmet ibland. På så sätt kommer du att kunna se allt som den erbjuder.

Och det är att utöver de grundläggande uppgifterna att hantera e-böcker, fokuserar denna applikation på att låta oss skapa och hantera våra egna böcker. innehållsbibliotek av denna typ. Vi måste också komma ihåg att Caliber är ett kraftfullt program som körs lokalt på en PC, så vi hanterar allt utan att dela något på fjärrdatorer.

Som det är lätt att anta, trots allt vi diskuterar, erbjuder programmet oss ett brett utbud av interna funktioner och möjligheter. Detta gör att vi kan utföra alla typer av arbeten med våra e-bokssamling och hantera dem väl. Bland de mest anmärkningsvärda funktionerna här har vi möjlighet att hantera innehållet i olika bibliotek, redigera och läsa e-böcker, konvertera dem, köpa nya och mycket mer.

En av Calibers hemligheter, dess förnyelse

Det råder ingen tvekan om att mjukvaruuppdateringarna som vi använder på våra datorer varje dag, som vi har sagt många gånger, är väsentliga element. Tack vare detta erbjuder dess utvecklare oss de senaste funktionerna, fixar upptäckta buggar och fixar de senaste sårbarheterna.

Detta är något som är gemensamt för de allra flesta program som vi har idag. Det har dock Caliber-användare förmodligen insett förnyelse som kommer hit, av större eller mindre betydelse, är nästan konstanta. På så sätt uppnås att mjukvaran som sådan inte slutar växa och utvecklas. Berätta för mig att dessa nya uppdateringar kommer ut, vi kan installera dem enkelt. Vi kommer också att veta om dem så snart vi öppnar programmet som sådant så att vi kan installera dem.

Men självklart, vid det här laget är vi verkligen intresserade av att kunna installera dessa periodiska programuppdateringar utan att förlora något. Här är delar av betydelsen av de skapade biblioteken, elektroniska böcker deras motsvarande gjorda konfigurationer etc. spelar in. Och det är mycket önskvärt att vi kan uppdatera programmet när det behövs, men utan att påverka det.

Tja, för detta, när du öppnar Caliber, visas uppdateringsfönstret som vi nämnde tidigare, när vi öppnar appen klickar vi på Uppdatera knapp. Det är sant att vi kan stänga av denna notifiering för framtiden, men för att operationen vi förväntar oss ska bli framgångsrik rekommenderar vi inte att göra detta. Således garanterar vi att uppdateringen inte kommer att påverka data som tidigare sparats i programmet.

Detta leder oss direkt till Officiell sida programutvecklare. Det är inte svårt att anta att det öppnar igenom webbläsare som vi konfigurerat som standard i operativ system

Uppdatera Caliber om du tappar bort böcker eller inställningar

I den hittar vi flera länkar som kommer att vara till stor hjälp i det vi gör. Låt oss säga att vi å ena sidan hittar en länk som heter Nyheter, som vi hittar bredvid numret på den nya versionen av programmet. Detta ger oss allt att installeras på igen dator … Å andra sidan kommer vi nedan att se flera källor från vilka vi kan få den senaste versionen av programmet som sådant. Därför behöver vi för närvarande bara välja en av dem.

Som en kuriosa kommer vi att berätta att vi har att göra med helt gratis mjukvara, så på denna sida uppmanas vi också att göra en donation så att projektet kan fortsätta om vi önskar.

Men låt oss fortsätta processen, eftersom vi nu bara behöver ladda den motsvarande körbara filen i den nya versionen kör , och kör den. Vid denna tidpunkt kommer installationsprocessen av programmet att börja, som vanligtvis är fallet med andra applikationer. Detta bör dock inte störa oss, eftersom det är installatören som är internt ansvarig för att ta hand om allt innehåll som vi tidigare lagrat i samma mjukvara.

Således, trots att du installerat en ny helt uppdaterad version av Caliber, både biblioteket och boken eller Konfigurationer gjort kommer att förbli intakt. Alla ändringar som vi hittar när vi öppnar den igen görs av utvecklarna i form av förbättringar och korrigeringar, inget mer. Du bör också komma ihåg att, som vi nämnde tidigare, uppdateringar av dessa program är ganska vanliga. Därav det förberedelseprocess som du kommer att behöva upprepa regelbundet, vilket är vad vi rekommenderar.

Relaterade artiklar

Back to top button