Hur man uppdaterar appar på iPhone och iPad –

Behöver jag uppdatera appar?

Precis som med operativsystemet bör applikationer alltid uppdateras till den senaste tillgängliga versionen. På så sätt säkerställer du att det fungerar korrekt och anpassar sig till de olika förändringar som sker. Man bör komma ihåg att när hårdvaran ändrar version för version måste utvecklarna också gå parallellt.

Detta är viktigt eftersom uppdatering efter uppdatering integrerar förbättringar av operativsystemets övergripande stabilitet. Med detta menar vi att åtgärda mindre och större buggar som kan påverka användarupplevelsen. Till detta kommer nyheter som kan integreras i ytterligare funktioner som i slutändan kommer att förbättra slutanvändarens upplevelse, samt olika designförändringar som kan integreras.

Med detta sagt bör du alltid göra en regelbunden granskning av de olika uppdateringarna som kan vara tillgängliga. Och uppdatera dem alltid så att de bästa funktionerna alltid är tillgängliga.

Hur man uppdaterar appar på iPhone

På iOS 13 / iPadOS 13 och senare

För att uppdatera om du använder iOS 13 eller senare, följ bara dessa steg:

 • Öppna App Store på din iPhone eller iPad.
 • Klicka på fliken “Idag” längst ner.
 • I det övre vänstra hörnet klickar du på ikonen som visas bredvid din profilbild.
 • Scrolla ner och du hittar ett avsnitt med titeln “Tillgängliga uppdateringar”.
 • Ordet “Uppdatera” visas bredvid varje applikation.

Om du vill uppdatera alla applikationer visas funktionen Uppdatera alla högst upp. För tillfället kommer massuppdateringsprocessen att börja, och du bör vara medveten om att du under denna period inte kommer att kunna starta några applikationer, och du måste vänta några sekunder innan du kan använda dem igen.

Till detta kommer det faktum att du bara kan uppdatera de appar du har köpt. Om du har återbetalat ditt köp och inte avinstallerat appen kan den inte uppdateras.

På en iPhone eller iPad med iOS 12 eller tidigare

Om du har en version före iOS 13, kom ihåg att processen är något annorlunda. Följ dessa steg för att uppdatera appar:

 • Öppna App Store på din iPhone eller iPad.
 • På den nedre högra sidan ser du att avsnittet Uppdateringar har dykt upp.
 • Här hittar du alla applikationer som behöver uppdateras var för sig eller tillsammans.

Aktivera automatiska uppdateringar för appar

Om du inte alltid vill vara medveten om uppdateringarna av de olika applikationerna som du har installerat kan du alltid aktivera det automatiska läget. På detta sätt, närhelst en app hittas för vilken en ny version finns tillgänglig, installeras den automatiskt. Vanligtvis utförs en uppdatering när den upptäcker att du inte använder en enhet som ncohe. Den enda begränsningen är att när du använder mobildata kan du bara ladda ner uppdateringar som är mindre än 200 MB i storlek.

För att aktivera detta läge behöver du bara följa dessa steg:

 • Gå till iPhone eller iPad-inställningar.
 • Scrolla ner till avsnittet “App Store”.
 • Aktivera alternativet “Programuppdateringar”.

På så sätt kan du alltid ladda ner de uppdateringar du hittar. På samma uppdateringsflik kan du aktivera nedladdningsläget för uppdateringar när du använder mobildata med den begränsning som vi diskuterade tidigare.

Kontrollera nyhetsuppdateringar

Innan du installerar en uppdatering kommer du förmodligen att vara nyfiken på allt nytt som kan läggas till. I App Store kan du få information om alla versioner som har släppts över tid, speciellt den senaste tillgängliga. För att göra detta behöver du bara logga in på App Store och söka efter en specifik app med hjälp av den integrerade sökmotorn. Genom att ange den här filen, högst upp, innan förhandsvisningen, kan du läsa alla integrerade nyheter.

På samma sätt, om du vill se allt som ingick i tidigare versioner, behöver du bara klicka på Tidigare versioner. Här ser du en detaljerad lista över alla versioner och allt som behövs. Detta hjälper dig att hålla reda på allt ditt tidigare schema.

När släpps uppdateringarna?

Varje utvecklare bestämmer när en ny uppdatering ska släppas genom att också följa Apples godkännandeprocess. I allmänhet, om du ser en ökning av uppdateringar när du uppgraderar till iOS-versionen. Det är här utvecklare utnyttjar att anpassa applikationer till allt nytt, vilket är integrerat med var och en av de negativa företagsuppdateringarna.

Relaterade artiklar

Back to top button