Hur man undviker nätverksfel vid uppstart från Chrome –

Hur man åtgärdar nätverksfel vid uppstart från Chrome

Google Chrome har ibland vanliga misstag som påverkar navigering, installation av tillägg, det finns blockeringar … Men det finns också en ganska betydande nackdel som indikerar att det finns ett nätverksfel. Detta händer när vi ska ladda ner en fil och webbläsaren själv blockerar den.

Detta kan hända av säkerhetsskäl, även om det egentligen inte finns någon anledning till det och det blir ett problem för användarna. Vi kan se att när den försöker ladda upp filer så avvisar den dem automatiskt. Som tur är kan vi använda olika metoder för att lösa det.

Det första vi kan göra är att gå in Filuppladdning säkerhetsparametrar. För att göra detta, tryck på Win + R-tangenterna och kör inetcpl.cpl. Ett nytt fönster öppnas och vi måste klicka på Säkerhet. Internetrutan kommer att markeras och vi klickar på den anpassade nivån. Vi måste gå till avsnittet Nedladdningar och markera kryssrutan Aktivera i avsnittet Filnedladdningar om så inte är fallet.

Detta som vi har förklarat kan vara den första lösningen. Det kan finnas en felaktig konfiguration på vårt system och av denna anledning kommer Chrome att indikera ett nätverksfel vid uppstart. Det är dock möjligt att efter detta kommer problemet att fortsätta och vi måste vidta fler åtgärder.

Fixa buggar i Chrome

Något grundläggande skulle vara starta om din webbläsare och dator Detta är vad vi bör göra när ett problem av den här typen uppstår, eftersom lösningen i många fall är så enkel som den.

Alternativt kan detta också vara en lösning rensa webbläsarens cache samt kakor. Detta leder ibland till krascher som kan leda till fel vid uppladdning av filer. För att göra detta måste vi öppna Chrome, gå till menyn i det övre högra hörnet, ange ytterligare verktyg och klicka på “Ta bort webbinformation”. Där måste vi kontrollera olika fält för att rensa cachen och cookies.

Det är också mycket viktigt att vi uppdaterar både systemet och webbläsaren korrekt. Ibland sårbarheter inträffa, vilket kan leda till fel. Vi måste installera alla patchar och uppdateringar för att fixa dem. Detta kommer att vara en annan anledning som orsakar nätverksfelmeddelandet vid uppstart från Chrome.

Här Antivirus mjukvara vad är det som orsakar problemet? Kanske blockerar våra säkerhetsverktyg nedladdningen. Att ha program av den här typen är mycket viktigt, men det är sant att de ibland kan ge falska positiva resultat och göra vår navigering smidig genom att blockera sidor och nedladdningar. Vi kan ta en titt på antivirus- eller brandväggsinställningarna och se om det finns ett problem.

En annan lösning skulle vara Byt plats filuppladdningar. Detta kan tillåta oss att ladda ner filer utan problem. Detta är något som vi kan anpassa på ett enkelt sätt. För att göra detta måste vi gå till menyn i det övre högra hörnet, ange inställningarna, gå till nedladdningar och där ger vi det att ändras. Vi kan också markera rutan för att fråga var filerna ska laddas ner.

Kort sagt, om vi får ett nätverksfel när vi försöker ladda ner något i Chrome kan lösningen vara väldigt enkel. Du behöver bara följa dessa steg vi nämnde. Det finns inget enskilt problem, så vi kan behöva kontrollera tills det är åtgärdat och vi kan ladda ner det korrekt. Det är den mest använda webbläsaren och är ganska populär bland användarna.

Relaterade artiklar

Back to top button