hur man undviker det –

Radio fortsätter att vara en viktig del för många användare när det gäller funktionaliteten hos deras mobiltelefoner. Däremot är forumen fyllda med användare som har problem med radio när den stannar utan anledning strax efter att den spelat. Låt oss se varför det här problemet uppstår och hur man undviker det på Android-terminaler.

Tillverkare, huvudsakligen diskanthögtalare och mellantoner, har valt att ta bort 3,5 mm hörlursuttaget och FM-radioantennen. Det betyder att för att lyssna på radio är du beroende av tredjepartsappar som har de stationer du vill ha, eller ladda ner din egen från var och en av dem. Dock även när standardradion är installerad i systemet, många användare rapporterar att det slutar utan anledning.

Radio som stoppar sig själv: lösningar på problemet

Detta fel har alltid samma symtom pga efter en stund stannar FM-radion. Applikationen kan stängas helt eller helt enkelt pausas. Som tur är har vi flera lösningar som fungerar i de allra flesta fall.

Ta bort batterisparlägen

Detta är en av de vanligaste orsakerna, och i många fall löser det problemet. Om vi ​​har aktiverat energibesparing kan det hindra vissa program från att köras i bakgrunden, inklusive radion. Dessutom, och även om den inte stängs omedelbart, när skärmen stängs av, funktionen gör att radion slutar fungera. Vi kan inaktivera sparandet i snabbinställningar i den övre raden eller i Inställningar / Batteri / Batterisparare.

Rensa cache och data från radio

Det här alternativet fungerar också bra. Vissa inställningar eller överfull cache kan orsaka radiofel och stängs av. Därför måste vi gå till Inställningar / Applikationer och hitta radioappen. Efter det klickar vi på “Storage” och väljer att rensa data och cache. Sedan startar vi om mobilen och kollar om problemet är borta.

Radera spara data

Många mobiltelefoner har ett datasparläge. Därför, om vi lyssnar på radio och inte är på ett Wi-Fi-nätverk, är det troligt att det uppspelningen stoppas om detta läge är aktiverat. Vi kan se detta objekt i avsnittet “Inställningar” / “Nätverk och Internet” / “Datalagring”). Tanken är att stänga av det här alternativet om du upptäcker att det är aktiverat och försöka igen för att se om radion slutar fungera.

Insomningstimer

Detta är en annan aspekt att överväga, eftersom det är den överväldigande majoriteten av tiden som orsakar problemet. Radioapparater har vanligtvis en timer eller “sleep mode”, vilket innebär att de stängs av automatiskt efter ett tag. Kanske utan att inse det aktiverar han får radion att stängas av efter ett tag. I inställningarna kan vi hitta den här funktionen och inaktivera den så att det inte händer igen.

Bakgrundsbitar

Andra appar kan spela upp ljud eller video i bakgrunden eller till och med i PiP-format. Om så är fallet, radioappen slutar. Lösningen är att stänga alla bakgrundsapplikationer som kan störa, såsom spel och andra ljud- eller videotjänster.

Energihushållning tillåter

Android har ett alternativ som heter Background Power Management. Detta innebär att applikationer kan ha eller inte ha behörighet att fortsätta köra hög strömförbrukning i bakgrunden. I den mån som radio är ett föremål som kan lämnas på systemet kommer kontinuerligt att upptäcka detta höga “milliampere”-flöde och stoppa appliceringen.

Vi måste gå till Inställningar / Batteri / Bakgrundsströmhantering och leta efter vår radioapp. Sedan markerar vi rutan för att ge detta tillstånd till radion och problemet bör försvinna.

Appliceringsbehörigheter

Radio kan också stängas av efter att du har låst skärmen , på grund av bristen på behörigheter för automatisk start. Detta är nödvändigt eftersom om alternativet inte är aktiverat kommer radion inte att kunna starta automatiskt vid omstart av systemet när applikationer avinstalleras i bakgrunden. För att aktivera detta fält måste vi gå till Inställningar / Applikationer / Autostart. Vi kan också söka på “Hem” i sökrutan för att få direktåtkomst om rutten är annorlunda.

Google-appen kan vara boven

Det upptäckta mönstret relaterat till detta problem är att FM-radion stannar när du aktiverar eller öppnar Google. Efter start av Google startas “inspelningsfunktionen” automatiskt. FM-radio upptäcker det Google Inspelningsfunktion startas och stoppas automatiskt. Lösningen är att helt enkelt ställa in Google-appen genom att gå till Inställningar / Appar / Google App / Behörigheter / Mikrofon och stänga av mikrofonåtkomst.

Relaterade artiklar

Back to top button