hur man undviker det –

Spam är mycket vanligt

Vi får alla E-post som hamnar i skräppostfacket. Vanligtvis är dessa vilseledande annonser, nätfiskeförsök och andra e-postmeddelanden som vi inte är intresserade av och som till och med kan störa utrustningens funktion.

E-postleverantörer har filter för att upptäcka dessa typer av meddelanden. De använder olika egenskaper för att avgöra när ett e-postmeddelande ska skickas till skräppostfacket och när det kan levereras korrekt så att användaren kan läsa det.

Vi nämner detta mycket viktigt, eftersom det inte bara kommer att hindra vår inkorg från att ständigt fyllas på oönskade e-postmeddelanden men det kommer också att förhindra en attack mot oss. Låt oss föreställa oss att alla farliga e-postmeddelanden som innehåller skadlig programvara eller används för att stjäla lösenord har nått sin destination. De kan utsätta många oerfarna användare i riskzonen, som kommer att sluta följa en länk som de inte borde använda, eller ladda ner en farlig fil.

Så vi kan säga att skräppost är väldigt vanligt, men lyckligtvis kommer inte alla att hamna i vårt fack. Moderna leverantörer har filter som är bättre och bättre förberedda för detta.

Evitar correo spam

Varför hamnar ett mejl i skräppostfacket

Problemet uppstår när e-postmeddelandet vi skickar träffar mottagarens skräppostfack utgör praktiskt taget inget säkerhetshot. Detta kan störa att läsa viktiga e-postmeddelanden korrekt.

Detta är vad som kan hända i vissa fall. Detta kan drabba både privata användare och företag som hela tiden behöver skicka mycket mejl. Det finns vissa faktorer som kan orsaka detta, och vi kommer att beskriva dem för att vara medvetna om det och för att kunna undvika dem.

IP kan finnas på spamlistan

Det kan hända att vi använder offentlig IP-adress som tidigare användes för att skicka skräppost. Detta kan göra att e-postleverantörerna som vi skickar e-post till tolkar detta meddelande som skräppost.

Detta händer väldigt ofta om vi skickar massutskick genom en marknadsföringstjänst. De används i stor utsträckning av företag och organisationer för att kommunicera med sina kunder. Det är möjligt att samma tjänst användes för att skicka skräppost, och därför blev IP-adressen svartlistad.

Användning av vissa ord

Detta är en av de vanligaste orsakerna för hemanvändare. Vi kan av misstag skicka ett e-postmeddelande med ett ämne som identifieras som spam. Om vi ​​lägger ett ord från plattformen som Amazon , meddelande som “Klicka här” eller “befordran” kommer att ge denna situation.

Det kan vara så att vi bara vill skicka ett e-postmeddelande till en vän för att informera honom om en kampanj som vi hittat för att köpa en produkt och vi ber dem klicka där. Detta är ett verkligt personligt e-postmeddelande utan avsikt att påverka någon av användarna. Säkerhetsfiltret för internetleverantören vi skickar till kan dock upptäcka detta som ett problem.

Använda symboler eller utrop

Något liknande kan hända om vi missbrukar vissa symboler och utrop … Dessutom, om ämnesraden i meddelandet är i versaler kan vi ha fler problem, så det hamnar faktiskt i inkorgen än vad det borde.

I det här fallet måste du också ta hand om texten i meddelandet, inte bara ämnet. Om vi ​​till exempel fyller text med utropstecken, versaler och ord som bara uppmanar dig att klicka eller öppna något, kan det betraktas som spam och aldrig nå mottagaren.

Vi skickar information via e-post.

Har vi konfigurerat informationen för vår e-postadress korrekt? Detta är särskilt viktigt om vi är ett företag och vill kunna kommunicera bra med våra användare eller kunder så att de inte är medvetna om att adressen användes för att lansera spamkampanjer.

Om vi ​​har otydlig eller ofullständig information , vad som kan verka till och med orealistiskt kan allvarligt påverka trovärdigheten för vårt konto. Detta kommer återigen att resultera i att e-postleverantörer blockerar vår post och inte når mottagaren.

E-postmeddelandet innehåller misstänkta länkar

Naturligtvis ska du också vara medveten om möjligheten att vi har placerat för många länkar eller att de leder till sidor som kan vara misstänkta. Logiskt, om vi har länk till en osäker webbplats som innehåller skadlig programvara eller någon typ av attack som nätfiske, kan det upptäckas.

I det här fallet råder vi dig att undvika att ha för många länkar i e-postmeddelandet vi skickar. Det är viktigt att vi bara tar med text och att det inte finns många länkar som kan leda till att e-postleverantören misstänker att detta kan vara ett hot mot mottagaren.

Evitar el Phishing en vacaciones

Meddelandet innehåller för många bilder.

Det kan hända att när vi skickar ett mejl lägger vi för många bilder och lite text. Detta, trots spamfiltren, kan vara ytterligare ett tecken på att det verkligen är skräppost och därför hamnar i rätt fack.

Det är viktigt att vi tar hänsyn till detta, för om förhållandet mellan bilder och text är otillräckligt och vi lägger ut för många fotografier kan vi få problem. Därför måste vi också kontrollera detta moment och på så sätt minska risken för att vår mejl inte kommer att levereras där den ska.

Extra investeringar

En annan orsak bifogar för många filer … Du kanske förstår att det är någon typ av skadlig programvara, e-post som kan skicka filer fulla av stötande reklam eller något annat problem som sätter användarna av denna plattform i fara.

Så om vi ser vårt e-postmeddelande hamna i skräppostfacket, skulle det vara viktigt att kontrollera om vi har skickat för många bilagor, och i så fall leta efter andra metoder, som att ladda upp dem till molnet och helt enkelt skicka en länk till den mappen. … …

Kort sagt, detta är några av huvudorsakerna till att laglig, säker och säker e-post hamnar i skräpposten. Detta kan hända både hemanvändare och alla företag eller organisationer.

Relaterade artiklar

Back to top button