Hur man tittar på Apples WWDC 2021 keynote

Apple streamar sin stora keynote-presentation till de flesta av sina egna enheter, plus YouTube. Så här hittar du det bästa sättet att titta åt dig.

Apples Worldwide Developers Conference 2021 är ett evenemang endast online, som pågår under hela veckan från 7 juni till 11 juni. De flesta är bara intresserade av 7 juni 2021, från 10:00 PT till kanske kl.

Det finns mycket mer med konferensen än denna inledande keynote. Och eftersom allt är online finns det större chans att se video från de många utvecklarsessionerna.

Men både utvecklare och användare kommer att se till att Tim Cook kliver ut och säger “God morgon.” Så här ser du honom säga det – och lär dig vad Apple lanserar och uppdaterar i år.

Titta på YouTube

Det här kan vara det bästa allsidiga sättet att titta på keynote eftersom om du har någon enhet som kan spela YouTube, så har du keynoten. Dessutom har Apple redan gjort YouTube Premiere redo, vilket innebär att du kan gå till sidan och ställa in en påminnelse nu.

Du kan dock upptäcka att YouTube-videon släpar några sekunder eller till och med mycket av en minut efter evenemanget. Det är omöjligt att kvantifiera det eftersom fördröjningen, om du får en alls, beror på din internethastighet och även var du befinner dig i världen.

Om du är i någon form av gruppchatt kan det vara lite irriterande att se en livekommentar som “Äntligen!” och inte ha en aning om vad det handlar om på en minut eller så. Men om du är bra med det, är YouTube bra.

Se på Apples hemsida

Du kanske föredrar att titta på antingen Apples webbplats eller dess enheter. Webbplatsen har redan uppdaterats i beredskap för WWDC 2021, eller åtminstone i USA.

Vad som sannolikt kommer att hända igen den här gången är att alla andra världsomspännande sajter kommer att marknadsföra evenemanget, men länka till den amerikanska sajten istället för att vidarebefordra det själva. Eller snarare, det är vad som sannolikt kommer att hända under evenemanget – det ser ut att vara en annan historia efteråt.

Efter händelsen kan du se en tidslinje för innehållet och hoppa för att titta på de avsnitt du vill ha

Efter händelsen kan du se en tidslinje för innehållet och hoppa för att titta på de avsnitt du vill ha

Titta på Apple-enheter

Om du har aniPhone eller iPad till hands kan du fortfarande gå till Apples webbplats och titta på streamen över Safari. Men du kan också starta Apple TV-appen.

För Apple TV 4K har du inget val. Det finns ingen webbläsare på Apple TV 4K, så du måste titta via appen.

Till Apples förtjänst tenderar de inte att trycka ner sina händelser i halsen på dig på den här appen. Till alla andras förtret gör de det dock svårare att hitta evenemangsvideon när du vill ha den.

Det är möjligt att Apple kommer att marknadsföra evenemanget tydligare när det faktiskt är igång. Men under tiden kan du inte hitta den, inte ens med en specifik sökning.

Så även om Apple TV 4K kanske är den bästa tittarupplevelsen, är den och Apple TV-appen oniOS de sämsta för att hitta det du vill titta på. Återigen, det är de åtminstone tills efteråt.

Efter händelsen

Om du inte följer livestreamen när den händer, eller om du bara vill titta igen, så gör Apple keynoten allmänt tillgänglig. Det finns kvar, till exempel, på YouTube och på Apple TV-appen – där en avsiktlig sökning nu kommer att hitta det.

YouTube-versionen lägger också till en innehållslista i videobeskrivningen, efter att livestreamen har avslutats. Så du kan snabbt hoppa till avsnittet om, säg iOS, med ett enda klick.

Även på YouTube, medan du tittar, kan du använda de vanliga videoredigeringsknapparna för J, K och L för att flytta den vidare. K är uppspelning eller paus, medan J och L hoppar bakåt eller framåt 10 sekunder, respektive.

Videon på Apples egen webbplats känner inte igen dessa tangenttryckningar. Den presenterar dock en tidslinje som delar upp presentationen i kapitel som du kan hoppa till.

Videorepris är också en annan fördel med det nya formatet som endast är online. Uppspelningen av keynote-videor kan göras på Apples webbplats snabbare än från en livepresentation, eftersom allt är förfilmat och förberett.

Någon gång efter evenemanget släpper Apple en ASL-version av videon

Någon gång efter evenemanget släpper Apple en ASL-version av videon

Märkligt nog kanske Apple inte kräver att du besöker den amerikanska webbplatsen för att se videon. Medan livestreamen nu oftast enbart är på den amerikanska versionen av sajten, finns uppspelningsvideor tillgängliga senare på olika internationella versioner av Apple.com.

Den amerikanska versionen kan dock fortfarande vara den bästa, eftersom det är den enda som valfritt ger amerikansk teckenspråkstolkning. Gå till Apple-evenemangssidan, välj WWDC 2021 när den är tillgänglig, och det finns en länk längst ner till höger för att spela upp ASL-versionen.

En sak till

Allt ovanstående – YouTube, Apples webbplats, Apple-enheter – är vad du behöver om det enda du är intresserad av är keynoten. Om du till och med är lite intresserad av utveckling, men det finns ett annat sätt att titta på.

Apples nyligen uppdaterade utvecklarapp är ett sätt som ger dig den årliga State of the Union-presentationen, såväl som utvecklarämnesspecifika sessioner.

De är huvudattraktionen, men under hela veckan kommer det att avslöjas betydande uppdateringar. Förutom att titta på Tim Cooks introduktion till veckan, var noga med att läsa för detaljerna – och vad dessa detaljer verkligen betyder för dig.

Följ hela WWDC 2021 med omfattande bevakning av det veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive detaljer om iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, macOS Monterey och mer.

Relaterade artiklar

Back to top button