hur man testar det med Insider-programmet –

Vi gick framåt häromdagen, Microsoft höll sitt ord och gjorde det till slut nytt grafiskt gränssnitt för kontorsprogram tillgänglig för alla användare. Och du behöver inte ha Windows 11 för att kunna testa det, men vi kan också aktivera det om vi har Windows 10.

De främsta fördelarna med detta gränssnitt är de rundade hörnen av fönstren, såväl som verktygsfälten som är en del av Band. Vi kan även se nya indikatorer och ikoner, förutom äntligen ett nytt riktigt mörkt läge som vi kan aktivera när vi vill skydda vår syn.

Krav och hur man testar det nya Office-gränssnittet

För närvarande är det här nya gränssnittet endast tillgängligt för insideranvändare av Microsoft Suite. Och, till skillnad från vad som händer med Windows, kan vem som helst registrera sig för att ladda ner dessa versioner, i fallet med Office måste du vara en Office 365-prenumerant. Om vi ​​har en fullständig licens för Office 2019 kommer vi inte att kunna bli användare av Insider-programmet.

Om vi ​​är prenumeranter och vi har en giltig licens, kan vi gå med i detta program utan problem. För att göra detta behöver vi bara öppna något av Office-programmen (som Word eller Excel) och gå till Konto> Office Insider Sektion

Office - Entrar en programa Beta

Ett nytt fönster kommer upp där vi måste bekräfta att vi vill gå med i denna nya kanal. Vi tog hand om välj betakanal , godkänn villkoren och voila

Betakontor för Acceptar-kanalen

Office hittar automatiskt nya versioner och laddar ner alla uppdateringar för att placera vårt paket på denna instabila gren. Efter uppdateringen kommer vi redan att använda den senaste betaversionen, och många av de nya funktionerna (som det nya gränssnittet) kommer att vara tillgängliga nu. Även om det som standard förmodligen är inaktiverat för oss.

För att aktivera det nya gränssnittet manuellt behöver vi bara hitta den megafonformade ikonen överst i något av programmen som gör att vi kan aktivera det. Om megafonen inte dyker upp, måste vi vänta lite tills Microsoft tillhandahåller det till en ny grupp insiders.

Vilket ska användas i beta: Word eller Excel?

Precis som med Windows är Insider-versionerna av Office mycket användbara för tidig tillgång till nya funktioner och möjligheter i program. Detta är dock utvecklingsversioner, betaversioner, som kan vara instabila och innehålla buggar.

Om vi ​​inte är beroende av Office-program och inte har något emot det fixa några buggar i utbyte mot att testa deras nya funktioner då är det okej. Men om vi är beroende av dessa program för skola eller arbete och inte vill ta onödiga risker är det bättre att inte gå med i betakanalen.

Det nya gränssnittet kommer att rullas ut till alla användare av Office 365 så snart som möjligt. Det är bara att vänta.

Relaterade artiklar

Back to top button