Hur man tar reda på vilka appar som är kompatibla med Apple Silicon –

Är den här appen kompatibel med Apple Silicon?

Det här problemet är löst på en sida som exakt innehåller denna fråga med namn på engelska: Är Apple Silicon Ready … Den här webbplatsen blir viral i många internetforum och, som beskrivs på den, utvecklades den av två engagerade programmerare (Abdullah Diaa och Sharno). Sidan har översatts till olika språk, bl.a spanska så det finns ingen möjlig förlust.

Den är indelad i flera kategorier. Å ena sidan kan du se hela listan med appar, och sedan avsnitt baserat på kategorin för var och en: webbläsare, utvecklare, design, musik och mer. De har också sökruta som låter dig söka information om en specifik applikation. Sedan, i raderna i varje applikation, kan du hitta följande kolumner:

  • Utvecklaren.
  • Optimerad för Apple Silicon: om den har en bockmarkering betyder det att den redan är kompatibel med Apple M1-chips.
  • Rosetta 2: Om det finns en bock i den här delen betyder det att den ännu inte är optimerad, men ändå kan den användas på datorer med M1 tack vare Rosetta 2-kodöversättaren.
  • M1-kompatibel version: om applikationen är kompatibel visas versionsnumret för applikationen som den är kompatibel med.
  • Senast uppdaterad: Ger information om när informationen uppdaterades.
  • Bidra: Ett avsnitt där du självständigt kan bidra till sidan genom att lägga till ny information.

Tänk på att appar anpassar sig i olika takt, så du kanske upptäcker att vissa appar redan har uppdaterats och inte har rapporterats på den här sidan. Det är tydligt att på grund av ett sådant mödosamt arbete ger inte sidskaparna tillräckligt med information med en sådan mängd information, så samarbete krävs från varje användare som vill bidra med sitt sandkorn. Hur som helst, det här är en bra guide för att se om du kan använda dina favoritappar på din nya Mac med M1.

Processen går snabbare än väntat

När Apple meddelade att de skulle byta från Intel-chips för sina egna processorer, uppskattade företaget att det skulle räcka i cirka 2 år. Det är inte så att detta är en deadline för utvecklare, inget längre från verkligheten, men det här är en förutsägelse gjord av ett mer användarcentrerat företag som skulle vilja äga en av sina nya Mac-datorer. Vi kan dock se att alla typer av appar, de mest populära och de minst kända, redan optimeras för Apple Silicon på rekordtid sedan de första enheterna med M1-chippet släpptes för bara ett par månader sedan.

Det är förstås för tidigt att säga att de matchar Intel vad gäller kvantitet, men allt går väldigt bra. Utvecklarna har redan sett fördelarna med dessa processorer, som förutom att garantera prestanda som överträffar de flesta Intel-processorer, inte kräver lika mycket RAM och hanterar förbrukningen, vilket är riktigt bra för bärbara datorer, som MacBook Pro och MacBooks autonomi Luften har ökat.

Relaterade artiklar

Back to top button