Hur man tar reda på Instagram-profilen med ett foto och andra alternativ –

Hur man känner igen någons Instagram

För många användare har Instagram blivit mer än ett enkelt fotobaserat socialt nätverk. Det är sant att det är så de som överlevde hans födelse fortfarande vet om honom, men hans egna skapare har redan bekräftat att detta är över och att de går mot videon. Något som är lätt att se bara genom att ta hänsyn till nya format som berättelser, IGTV-videor eller senaste videor.

Men av denna anledning och för hur plattformen används kan du vara intresserad av att veta om det finns någon på plattformen … Även om den främsta nyttan med allt detta är att kunna hitta författaren till bilden som kom till dig genom meddelandeprogram eller som du ser på andra sociala nätverk och vill veta vem de kommer ifrån. För du ser förmodligen många bilder upprepade på olika konton, och du vet inte längre vem deras verkliga författare är.

Innan du går vidare måste du givetvis tydligt ange att detta är något som du bara behöver använda med bilder som är allmänt tillgängliga och med mänskligt samtycke vem gjorde det. Så om du är osäker är det bäst att inte göra någonting. Om det är klart för dig att du kan för att du vill göra honom rättvisa, följ honom för att inspirera dig med hans arbete, eller bara njut av det han delar, fortsätt.

Till att börja med, vilken information kan en eventuell Instagram-profil ge oss, om någon? I grund och botten skulle jag kunna säga detta med vilken data plattformen själv ber om från dig när du skapar ett konto. Om du använde riktig data kan du hitta den. Om inte, då är ditt enda hopp att hitta bilden du tog, men lämna oss bit för bit.

Hitta en profil med för- och efternamn eller smeknamn

Om du känner till retentionshartsen personens namn och efternamn och de skrev in dem på plattformen, deras profil kommer att vara mycket lätt att hitta, även om smeknamnet senare på detta nätverk inte matchar och är annorlunda. På samma sätt, om du har smeknamnet du vanligtvis använder på andra sociala nätverk, du kan gå till Instagram, ange den och se om den matchar. Eftersom vanligtvis både på Instagram och andra sociala nätverk som YouTube, Twitter, TikTok, etc., används det så länge det är tillgängligt.

Likaså kommer vi inte alltid ihåg det enklaste alternativet, som är att se om, medvetet om ditt smeknamn på andra nätverk där du använder det, länkar till innehåll som lagts upp på Instagram. Detta är till exempel en vanlig sak om du går in på hans Twitter, om du har en eller hans YouTube-kanal. För att mata dina egna nätverk mellan dem alla, där det finns ett, är en vanlig sak.

Hitta Instagram-profil efter foto

Instagram virtuella influencers

Låt oss säga att vi inte har något av ovanstående, så du kan inte använda Instagrams sökmotor för att hitta den angivna profilen. Oroa dig inte, det finns ytterligare ett alternativ, men du bör vara medveten om att även om det vanligtvis är ganska effektivt, garanterar det inte framgång i de flesta fall.

Förutom att söka efter specifik data, om fotona som lagts upp på den angivna profilen är offentligt tillgängliga, kan du använda bildsökare som skulle kunna spåra dem och på så sätt hitta adressen som leder oss till profilen du försöker hitta på Instagram, eller till ditt namn. Till exempel, som du kan se nedan med denna bild av Michela, det virtuella inflytandet.

Dessa bildsökmotorer är inget nytt, och i slutändan är detta något vi alla borde veta eftersom det här är de teknologier vi använder i appar som Google Foton, Apple Foton, Lightroom, etc. Det vill säga dessa tekniker för att känna igen ansikten, djur, föremål, etc. – det är det som gör att du kan använda vilken bild som helst för att försöka hitta den på Internet.

Genom en serie algoritmer som analyserar och bearbetar varje bild som publiceras på Internet, serien nyckelord kan hittas som sedan jämförs med resten av bilderna för att visa de som är lika eller kan vara väldigt lika.

Det är logiskt att anta att ju fler detaljer det finns på bilden, desto lättare blir det att hitta dem. Eftersom sannolikheten för liknande bilder kommer att minska. Så nu när du vet allt detta, hur kan du använda det här alternativet?

Tja, du har flera alternativ. Å ena sidan finns det Googles sökmotor som i sin variant Google Bilder låter dig dra in ett foto i sökrutan och det kommer att returnera de resultat som den tycker är mest relevanta, om några. Det finns dock andra alternativ, som DupliChecker, TinEye eller Reverse Image Search.

När du har en bild och har specificerat vilket alternativ du ska använda, eller testa om det ena inte hittar den exakta och den andra gör det, dra och släpp den eller ladda upp den och vänta på att resultaten ska komma tillbaka. Om du har tur kommer inte bara bilden att dyka upp utan även en länk som tar dig till webbadressen där den finns/publiceras.

Varför är en bildsökmotor användbar?

Förutom att söka efter en profil på sociala medier som Instagram, Facebook, etc., som vi är intresserade av att veta, är det också användbart för att kontrollera var en viss bild tidigare har lagts upp. Vilket i sin tur tjänar utesluta eventuella falska nyheter eller ta reda på om profilen vi pratar med matchar personen vi ser i avataren.

Det vill säga att dessa verktyg kan ha många praktiska tillämpningar som kan vara användbara att lära sig om på Internet idag. Eftersom vi kan undvika många problem, även relaterade eller inte relaterade upphovsrätt vid användning av vissa bilder.

Relaterade artiklar

Back to top button