Hur man tar reda på eller kontrollerar om min e-post hamnar i skräppost med hjälp av icke-spam-e-post –

När e-posten vi använder i arbetet eller vårt företags e-post inte når sin destination kan det skada vår ekonomi såväl som företagets rykte. Ett av de värsta problemen ett företag kan möta är att deras domän är svartlistad av spammare och deras e-postmeddelanden når aldrig sin destination eftersom olika antispamfilter blockerar detta e-postmeddelande.

Det är inte bara företag med egna domäner som har problemet att deras e-postmeddelanden klassificeras som skräppost, även om du har e-postadresser från Gmail, Outlook eller Yahoo, kan din e-postadress finnas med på någon av dessa spammarlistor. Så när du skickar ett e-postmeddelande kommer att gå till skräppost direkt och kommer inte att kunna se det i din inkorg. Om mottagaren ofta kollar efter spam i sin brevlåda och ser din e-post, kan han återställa den, men han letar naturligtvis inte efter spam varje dag, och han kan till och med radera den direkt utan att titta på mejlen, eftersom han litar på spam skydd för ditt företag eller organisation.

Det finns verktyg som UnSpam Email som gör att vi kan skicka dig ett e-postmeddelande för att säkerställa att vår ursprungliga e-postadress eller hela företagsdomänen är svartlistad, vilket kommer att förhindra e-postmeddelanden från att nå din inkorg, men kommer att direkt klassificeras som spam med alla. problem att denna lösning kan orsaka kommersiell, teknisk eller annan kommunikation inom professionella områden.

Vad UnSpam Email erbjuder oss

Tack vare Ingen skräppost vi kan snabbt ta reda på när vår domän eller IP-adress var svartlistad. När vi vet detta kan vi omedelbart vidta lämpliga åtgärder. Den skapar också e-postförhandsvisningar för att se till att din e-post visas korrekt på alla enheter, plattformar eller operativsystem.

Dessutom skapar den en värmekarta efter prognostisering som ger dem värdefulla insikter efter att kampanjen har lanserats. På så sätt kan vi få bättre resultat med information om var våra prenumeranter letar och hur de läser våra e-postmeddelanden.

De föreslår också:

  • Minska risken för att bli blockerad av din omvända DNS-e-postleverantör genom att bevisa att vår IP-adress är korrekt.
  • Kontrollera om det finns trasiga länkar och korta webbadresser.
  • En rubriklista för avregistrering som inkluderar en enkel avregistreringsmekanism och förhindrar att vår e-post spammas.
  • Domänsuffix och ålder som kontrollerar om vår domän anses trovärdig av våra e-postleverantörer.

UnSpam Email är gratis och begränsat till 10 tester per månad, 10 e-postförhandsvisningar och 5 e-postvärmekartor. Om vi ​​behöver mer kapacitet måste vi uppgradera till betalversionen.

Hur man använder UnSpam-e-post

Det bör noteras att om vi vill kan vi skapa ett konto för att komma åt det. Om den ska användas väldigt ofta kan det här vara en bra idé. Vi behöver inte installera någon programvara för att använda UnSpam Email eftersom det är ett webbaserat verktyg. Allt du behöver göra är att klicka på den här länken och du kommer att se en skärm så här:

Här är det första du ska göra att kopiera tjänstens e-postadress markerad i den röda rutan. Det gör vi genom att klicka på knappen till höger med två rutor. Det första steget han ber oss ta är att skicka ett mejl till den mejladress vi kopierade. Följaktligen är nästa steg vi måste ta att öppna vårt e-postkonto och ange adressen vi precis kopierade som mottagare. Här måste vi vara försiktiga med att inte stänga den här fliken eftersom varje gång vi går in i den genererar den en annan valideringsnyckel.

Detta är e-postmeddelandet jag skickade där du kan se alla dessa steg:

Efter det måste vi klicka på knappen Steg 2. Granska resultaten

Därefter måste vi vänta några minuter tills de första resultaten visas.

Så UnSpam Email-programmet ger oss ett betyg baserat på om vi är på en domän eller IP-svartlista, om vi har en DKIM-signerad SPF-post, DMARC-autentisering, omvänd DNS och mer. I det här fallet uppnås 87% poäng med ett antal förbättringspoäng, som i omvänd DNS, och att jag inte har en lista att avregistrera.

I det övre högra hörnet har vi SE E-POST där vi kan se meddelandet som skickas, och vi kan se hur det kommer att visas på en dator, surfplatta eller smartphone.

Äntligen har vi KONTROLLERA VÄRMEKARTAN detta kommer att generera flera värmekartor.

Även nedan i Klicka för att kopiera rapportlänken , kan du spara resultatet om du inte har ett konto att se senare.

Tack vare UnSpam Checker utförs alltså en rad avancerade tester för att kontrollera om vår e-post kan hamna i skräppostmappen. Utan tvekan ger det oss väl uppdelade resultat med vilka vi kan förstå problemet och vidta lämpliga åtgärder för att lösa det. Om du är en företagsadministratör och precis har ställt in e-post, rekommenderas det att du använder det här verktyget för att ta reda på om mottagarna tar emot e-postmeddelandena korrekt eller om de av misstag har placerats i skräppostmappen.

Relaterade artiklar

Back to top button