Hur man tar reda på den maximala hastigheten för ett Wi-Fi-kort i Windows –

Hur man tar reda på den maximala Wi-Fi-hastigheten på Windows

En mycket viktig aspekt när man ansluter till Internet måste ha bra internethastighet. Detta kommer att bero på olika faktorer, som utrustningen vi använder, om den inte innehåller hot och är uppdaterad, programmen som förbrukar resurser från oss, den överenskomna hastigheten, routern… Speciellt när vi går igenom Wi-Fi, vilken hastighet kan variera kraftigt.

Vi ska förklara hur man tar reda på det vad är den maximala hastigheten för Wi-Fi på Windows. Vi pratar om den teoretiska maximala hastigheten som nätverkskortet vi använder tillåter. Detta betyder inte att den verkliga hastigheten är det. Det betyder att detta är det maximala vid vilket vår anslutning till detta nätverkskort kan upprättas.

Windows 10 är det vanligaste operativsystemet på stationära datorer och erbjuder oss ett brett utbud av möjligheter att analysera nätverket och dess komponenter utan att behöva installera något extra. I det här fallet behöver vi inte lägga till någon programvara, eftersom vi får allt tillsammans med själva systemet.

Att veta maximal Wi-Fi-hastighet i Windows vi måste gå till Start, vi går till Inställningar, gå till Nätverk och Internet, Wi-Fi och där Hårdvaruegenskaper. Ett nytt fönster öppnas automatiskt med information om nätverkskortet.

En av punkterna vi hittar gäller mottagnings- och överföringshastigheten. Detta är den teoretiska maximala hastigheten som Wi-Fi-kortet för den utrustning vi testade körs med, vilket i det här fallet är 866 Mbps.

Det är viktigt att komma ihåg att om detta teoretisk maxhastighet lägre än vi har kommit fram till kan vi aldrig njuta av sann toppfart. Vi skulle alltid begränsas av nätverkskortets kapacitet. Detta liknar vad som händer med kabel, med en gräns på 100 Mbps för snabba internetanslutningar jämfört med 1 Gbps Gigabit Ethernet.

Mer data från wifi-nätverkskort

Men det ger oss inte bara information om topphastighet. Vi kan också se namnet på nätverket, bandet det använder, typen av kryptering, nätverkskanal, MAC-adress, DNS …

Kort sagt, genom att följa dessa steg kan vi ta reda på den maximala hastigheten på vårt Wi-Fi. Det är mycket viktigt att undvika att titta i lägre hastighet och att undvika problem. Till exempel, om vi hade ett gammalt kort med en låg hastighetsgräns, och vi fick kontrakt med en av de högsta hastigheterna för fiberoptisk kabel, och vi ser att hastigheten vi har är mycket lägre, kan detta inte vara ett problem med router, dålig täckning eller konfiguration, men från själva wifi-kortet.

Tips för korrekt användning av Wi-Fi-nätverkskort

Vi har sett hur man tar reda på den maximala hastigheten med vilken ett Wi-Fi-nätverkskort kan fungera. Vi ska nu se några tips på hur man får det att fungera korrekt och på så sätt ha rätt anslutning utan problem.

Uppdatera drivrutiner

En mycket viktig faktor för korrekt drift av nätverkskortet är närvaron av uppdaterade drivrutiner … På så sätt kommer vi att förbättra prestandan, men vi kommer också att undvika vissa sårbarheter som kan orsaka störningar eller till och med bli en inkörsport till attacker.

Vi kan enkelt uppdatera kortdrivrutinerna om vi går till Start, skriver Enhetshanteraren, Nätverkskort, väljer den som intresserar oss med den andra knappen och uppdaterar den.

Skydda din dator från hot

Även om det inte är något direkt från kartan är det viktigt att ha dator utan virus och eventuell skadlig programvara. Detta är det bästa sättet att skydda dig själv och förhindra skadlig programvara från att skadas och sakta ner din internethastighet. För detta kan vi använda ett bra antivirus förutom andra verktyg.

Välj rätt intervall

När vi är anslutna till ett Wi-Fi-nätverk kan vi ha två alternativ för bandval: 2,4 och 5 GHz … Den första är mest lämpad för anslutning på avsevärt avstånd från routern, eftersom den också är mindre känslig för hinder. Å andra sidan är tvåan känsligare för avstånd, men den ger bättre fart.

Byt kanal vid behov

Å andra sidan är en annan punkt att ta hänsyn till möjligheten kanalbyte om vi ser att den vi använder är väldigt mättad. På så sätt kommer vi att släppa vår kontakt med andra människor som kan vara i miljön, och göra den bättre och snabbare.

Vi såg hur man tar reda på den maximala hastigheten på vårt Wi-Fi-kort i Windows. Vi gav också några tips på hur man får det att fungera så bra som möjligt. Målet är att säkerställa tillräcklig internethastighet och inte några problem.

Relaterade artiklar

Back to top button