Hur man tar reda på den fysiska platsen för en offentlig IP-adress –

Vad är IP-adressen

Först och främst, låt oss komma ihåg exakt vad IP-adress … Vi kan säga att det är en uppsättning siffror som används för att identifiera en enhet i ett nätverk, oavsett om det är en dator, mobil enhet eller någon annan ansluten enhet. Det kan vara antingen privat eller offentligt. Den första används för att identifiera oss i routern så att datorer kan ansluta till den. Den andra är identifieraren med vilken vi går online.

När vi besöker en webbsida kommer den här sidan att veta att vår offentlig IP … På så sätt kan du erbjuda oss en mer personlig service. Om vi ​​till exempel går in på en sida för att kolla vädret kommer den att dyka upp i vårt område. Även för att komma in på vissa plattformar som kanske bara är tillgängliga för ett specifikt land.

Därför kunde de, genom IP-adressen, åtminstone veta ungefär var vi är. Naturligtvis finns det verktyg för att dölja den här adressen. Till exempel, om vi surfar på en proxy eller använder en VPN. Således döljs den verkliga adressen, och vi väljer en annan. Vi kunde till och med visa oss som om vi var i ett annat land.

Hur man tar reda på den fysiska platsen för en IP-adress

Det finns sätt att ta reda på fysisk plats offentlig IP-adress. Vi kan se vilket land den tillhör, vilken stad och till och med ungefärliga koordinater. Det första vi behöver göra är att ta reda på vilken IP vi är intresserad av. Vi kan prova vårt eget. För att göra detta behöver du bara använda någon typ av tjänst där de anger vilken IP jag har.

När vi har vår offentliga IP-adress av intresse är det här MaxMind-verktyget kommer in i bilden. Där kan vi ordna IP-adresser 25 att vi vill veta var de är. Det är väldigt enkelt att använda, eftersom vi bara behöver placera dem i rutan som visas ovan och sedan klicka på Skicka.

Senare kommer han att visa oss i rutan nedan verklig fysisk plats som matchar varje inmatad IP-adress. De ungefärliga koordinaterna, operatören etc. kommer också att anges här.I vårt fall testade vi VPN integrerat i Opera-webbläsaren.

Vi kan försöka så mycket vi vill. Det är ett helt gratis onlineverktyg. Som du kan se, ta reda på den verkliga platsen offentlig IP-adress vad vi vill. Den visar oss till och med de ungefärliga koordinaterna. Noggrannheten kan variera. Vi kommer också att se beståndet i kilometer.

Hur du döljer din riktiga IP-adress

Vi har förklarat vad en IP-adress är och hur de kan ta reda på var vi fysiskt använder denna information. Vi ska nu förklara några enkla alternativ för att komma åt Internet utan att visa din riktiga adress.

VPN-tjänster

Ett av de mest använda verktygen för att dölja den verkliga IP-adressen: Virtuella privata nätverk … De är tillgängliga för både stationära och mobila enheter. Det finns gratis och betalda, även om vi rekommenderar det senare för bättre service och integritet.

Den här typen av program låter dig dölja den verkliga IP-adressen, samt ansluta oss till en server som finns var som helst i världen. Det är alltså praktiskt taget som om vi var någon annanstans och till och med kunde få tillgång till tjänster som är geografiskt begränsade.

förtrogen

Ett annat liknande alternativ är bemyndigande servrar. Det finns även gratis och betalda, och uppdraget är i princip detsamma. Detta gör att vi kan dölja vår riktiga IP-adress och navigera genom en mellanhand. Det är en typ av verktyg som används ofta för att navigera anonymt och byta plats.

Tor

Det sista alternativet är att använda Tor webbläsare … I det här fallet är det en helt gratis tjänst. Vår anslutning går genom flera noder och döljer den verkliga IP-adressen. Detta är ett annat sätt att navigera anonymt och inte vara medveten om vår fysiska plats.

Kort sagt, bara genom att ha en offentlig IP-adress skulle de kunna veta, åtminstone ungefär, var vi är. Vi har sett några metoder för att dölja den verkliga IP-adressen och inte exponera denna information när du surfar på Internet.

Relaterade artiklar

Back to top button