Hur man tar reda på antalet iPad-battericykler –

Brist på indikator som på iPhone

Med ankomsten av Ios 11 erbjuder iPhone funktionalitet i sina inställningar som låter dig veta om batteristatusen, med 100 % som en procentandel som indikerar dess fulla batteristatus. Detta lades senare till Apple-klockor som kör watchOS 7. Dock vi hittade inte denna information på iPad … Anledningen till att Apple inte implementerar det är okänt.

Apple ger lite information om iPad-batteriinställningar. Det enda vi hittar i detta avsnitt är batteriförbrukning för de senaste 24 timmarna och de senaste 10 dagarna. Vi kan också se en graf över hur den konsumerades, skärmtimmar och till och med de appar som spenderar mest. Det kan vara intressant att se hur mycket batteritid surfplattan erbjuder, men absolut inte tillräckligt för att veta om batterinivån är idealisk.

Kontrollera battericyklerna

Du kanske har läst eller hört talas om laddningscykler i vissa fall, och detta är ett av de viktigaste värdena att veta om batterier. Här kommer vi att berätta allt du behöver veta om detta värde på iPad, samt hur du tar reda på och utifrån det vet om enheten är i gott eller dåligt skick.

Vad anses vara en laddningscykel?

Till skillnad från stationära datorer och andra enheter som fungerar genom att anpassa sig till ström, kan iPads och andra enheter som har batterier fungera just därför. Cykeln anses vara över när all batterikraft är slut … Även om, för att vara mer exakt, cykeln faktiskt slutar när iPad laddas till 100 %, även om det inte behöver vara på en enda laddning.

Problem med iPad Pro

Med det senare menar vi att om du till exempel laddar din iPad från 0 % till 10 % en gång, som om du gjorde det från 90 % till 100 % eller liknande, skulle du inte använda en hel cykel. Den kommer att slutföras först efter att 100 % har debiterats en eller flera gånger. Så, för att fortsätta med exemplen, kan en full laddningscykel också vara när surfplattan laddas 10 gånger från 90 % till 100 %.

Verifiering från själva iPaden

Det är lite berömt trick för att ta reda på hur många gånger din iPad har laddats. Faktum är att det kommer från en databas som ansluter till programvaran som Apple använder när de ringer teknisk support och behöver denna information. För att göra detta behöver du bara följa dessa steg, som, även om de kan verka konstiga för dig, faktiskt är väldigt enkla:

 1. Öppna “Inställningar” och gå till “Sekretess”.
 2. Rulla ner på skärmen och klicka på Analysera och förbättringar.
 3. Gå nu till “Analysdata”.
 4. Så fort du hittar här” loggaggregerade “. Du kommer att se en enorm lista med data visas, men de är i alfabetisk ordning och detta hjälper dig att hitta den snabbare.
 5. Klicka på den “sammanställda loggen” nedan eftersom den kommer att innehålla de senaste uppgifterna.ciclos bateria ipad comprobar
 6. En stor text kommer att dyka upp, som vi rekommenderar att du kopierar för att undvika tråkiga manuella sökningar.
 7. Öppna en anteckning eller något annat textdokument där du kan klistra in den kopierade texten.
 8. Om du använder Notes kan du hitta sökfunktioner på tre urvalspunkter. Om du använder ett fysiskt tangentbord, tryck på cmd + F för att öppna sökrutan.
 9. I sökrutan anger du ” batteri “(utan citat).

numero ciclos bateria ipad

När du har hittat det här fältet som nämns i sista stycket kommer du att kunna se en siffra mellan teckenraderna nedan. Bra, detta nummer motsvarar numret laddningscykler som din iPad har slutfört.

Appar som kan erbjuda data

Även om den tidigare metoden är mycket effektiv och faktiskt tar några sekunder, är sanningen att det inte är det enda sättet att ta reda på battericykeldata. Det finns några appar som erbjuder dig denna information med mer eller mindre noggrannhet, tillsammans med några andra som också är relaterade till iPhone-batteriet och som kan vara intressanta. Här är några av de mer anmärkningsvärda:

Hur man vet om ditt tillstånd är bra eller dåligt

Vid det här laget, oavsett hur mycket data du känner till, undrar du förmodligen vad det kan göra för dig. Enligt Apples tekniker tros iPadens batteri börja ta slut. slocknar efter 1 000 laddningscykler , vilket ger honom en ganska lång livslängd, även om detta inte betyder att felet inte märktes tidigare. …

Programvara kan vara vilseledande

Även om de inte har nått 1 000 cykler är det möjligt att batterislitage börjar märkas, vilket märks när lägre autonomi … Tänk såklart på att detta kanske inte alltid beror på slitage, eftersom iOS i vissa fall förbrukar mer än det borde. I sådana fall finns det två effektiva lösningar på problemet:

 • Uppdatera iPhone till den senaste tillgängliga versionen. Om du redan är i den måste du vänta på en annan för att åtgärda problemet. Vi kommer ihåg att Apple släpper minst en iOS-uppdatering var 1-2 månad.
 • Återställ operativsystemet och om möjligt via iTunes / Finder på din dator. När du har gjort det ställer du in din telefon utan att säkerhetskopiera (vissa data som foton, anteckningar, kalendrar och mer kommer att säkerhetskopieras om de synkroniseras med iCloud).

Om du tror att du behöver byta batteri

Ovanstående kommer säkerligen att tjäna till att fixa eventuella mjukvarurelaterade batteriproblem, så om du fortsätter att uppleva problem efter det och/eller antalet laddningscykler överstiger 1 000 eller så, är det uppenbart att batteriet är utslitet. ut. Du måste möte med Apples tekniska support eller SAT (auktoriserad teknisk service) annars.

IPad Reparacion Bateria

Jag måste säga att Apple inte byter ut iPad-batterierna som sådana, utan föreslår att man byter ut enheten mot en annan renoverad. Om problemet visar sig vara relaterat till fabriksfel och utrustning är också under garanti, detta kommer att vara gratis, även om du i alla andra fall måste betala kostnaden för att byta ut terminalen.

Relaterade artiklar

Back to top button