Hur man tar bort ljud och vibrationer från ett mobilt tangentbord –

Vi vet att det är roligt att få en ny telefon ur lådan, men när du väl börjar använda den börjar det bli frustrerande. Som standard nästan allt tangentbordsappar som är installerade på vår mobiltelefon har antingen ljud eller vibration, och det är något som många inte riktigt gillar.

Som standard, när du skriver ett meddelande eller bara navigerar i din Android-telefons meny, vibrerar smarttelefonen för varje knapptryckning. Detta är en funktion som uppenbarligen kan vara irriterande i längden, speciellt om du skriver ditt skrivande snabbt. Det kan också vara irriterande för andra som ständigt lyssnar på vibrationerna i din telefon.

Visst finns det en möjlighet eliminera vibrationer från tangentborden på din telefon, samt ringsignaler som du kan spela när som helst.

Varför vibrerar tangentbordet när jag trycker på en tangent?

Den mest nyfikna kanske undrar vad det är för vibrationer som dyker upp i en mobiltelefon när du trycker på tangentbordet. Även om det kan låta gammalt, är målet för mobila enhetstillverkare och mjukvaruutvecklare enkelt: att simulera känslan av att trycka på en “mekanisk” tangent.

Nuförtiden är vi redan väldigt långt ifrån telefoner med riktiga nycklar, och ingen eller nästan ingen behöver “fysiskt” kontrollera om ett visst område på tangentbordet har tryckts ned eller inte.

Anpassa tangentbordets beteende på din mobil

Beroende på typ av mobiltelefon och framförallt tillverkare kommer du att ha en tangentbordsapp eller något annat. Vanligtvis fungerar de flesta telefoner med Gboard, en Google-tangentbordsapp som kan ställas in för att dämpa ljud och vibrationer.

Hur man stänger av tangentbordsljudet på Android

För att stänga av ljudet från tangentbordet när du trycker på en tangent måste du direkt komma åt standardinställningarna för tangentbordet. För att göra detta måste du öppna panelen Inställningar, gå till systemmenyn och hitta alternativen för språk och textinmatning där.

Här, i det virtuella tangentbordsavsnittet, hittar du applikationen som du har installerat som standard på din mobiltelefon, som vi sa, vanligtvis Gboard. Klicka på den och du kommer att se en skärm som liknar den som visas nedan som låter dig komma åt användningsinställningarna. Scrolla ner på skärmen och avmarkera rutan Ljud vid tangenttryckningar

Hur man stänger av tangentbordsvibrationer på Android

Som du kan se i föregående process, vägen till eliminera tangentbordsvibrationer i Android detsamma, förutom att istället för att inaktivera mute-omkopplaren, bör du inaktivera den som aktiverar tangentbordets anslagsrespons när någon tangent trycks ned.

Men här, i de senaste versionerna av Android, har ett annat alternativ lagts till som gör att du inte bara kan avbryta tangentbordets vibration på Android, utan också vibrationen i systemet (gester eller andra åtgärder som får mobiltelefonen att vibrera, med undantag för samtal och att ta emot aviseringar.

Gå till avsnittet Ljud och vibration i appen Inställningar på din mobiltelefon. Om du bläddrar nedåt ser du alternativet Vibration On Touch, vilket också dämpar tangentbordets vibrationer … Om du inte hittar den kan den finnas kvar i menyn Avancerade ljudinställningar.

Hur är det med andra appar som Swifkey?

Medan nästan alla smartphones fungerar med Gboard, använder resten av tillverkarna som inte använder Google-appen SwiftKey, Microsofts app

Lyckligtvis för alla som använder ett SwiftKey-tangentbord kan du också anpassa allt som är relaterat till taktil feedback för ljud och vibrationer. För att anpassa inställningarna öppnar du SwiftKey-appen och trycker sedan på Ljud och vibration, och i Ljud- och vibrationsinställningar kan du stänga av både ljud och vibration.

Hur är det med Huawei-telefoner?

Som ni vet kan de senaste Huawei-telefonerna som precis kommit ut på marknaden inte använda Googles appar, så smartphones från detta märke använder fortfarande Microsofts alternativ.

Till eliminera ljudet och vibrationerna från tangentborden på Huawei-telefoner följ instruktionerna i föregående SwiftKey-avsnitt.

Hur stänger man av konversationstoner och tangentbordsvibrationer i WhatsApp och andra meddelandeappar?

En annan skillnad är att vi vill bli av med de klassiska samtalstonerna som används i många meddelandeapplikationer när man skriver texter eller när man tar emot vissa meddelanden eller medieelement. I det här fallet måste vi agera i enlighet med inställningarna för själva applikationen och inte det mobila tangentbordet.

När Whatsapp , eliminering av ljud och vibrationer vad plattformen avger när du skickar eller tar emot meddelanden är att öppna inställningspanelen, klicka på ikonen i det övre högra hörnet, komma åt aviseringsalternativen och avmarkera det första alternativet, som spelar upp ljud för inkommande och utgående meddelanden när du är i en konversation…

Om du använder Telegram mer än WhatsApp kommer processen att vara annorlunda. Du bör visa sidomenyn, trycka på inställningsknappen och komma åt alternativen för meddelanden och ljud. Väl inne, hitta verktygen som låter dig anpassa aviseringar i appen och stänga av alla växlar. Detta kommer att få din mobiltelefon att ringa eller vibrera när du tar emot meddelanden, foton eller skriver texter.