Hur man tar bort Google-konton på Android-telefoner –

Nyckelelementet i Android-smarttelefoner är Google-kontot, som de begär från oss så fort vi slår på mobiltelefonen för första gången, och som är kopplat till enheten för större datasäkerhet och själva terminalen. Men när det är dags ta bort Google-konto från Android-mobiltelefon, inte alla vet vilka åtgärder de ska vidta och detta är något vi inte får glömma.

Även om detta kanske inte spelar någon roll för många, är det väldigt viktigt att bli av med ett Google-konto på en smartphone när det gäller att stoppa den från att använda den, överlämna den till en släkting och mer vid försäljning. Utan att följa dessa steg kommer vi att leverera enheten som vår data är associerad med, även om vi har återställt all data till fabriken.

Steg för att ta bort Google-konton

Vi behöver inga fördjupade kunskaper för att kunna radera ett Google-konto kopplat till en mobiltelefon, vi behöver bara följa stegen för att radera det. I den här processen måste vi vara medvetna om att det finns fler länkade konton, och precis som vi gör detta kan vi upprepa detta med andra konton, speciellt om vi har mer än ett Google-konto, för när vi tar bort ett av dem, kommer andra kommer att ha företräde. Om vi ​​vill bli av med gigantiska Google-konton helt relaterade till enheter måste vi göra detta med dem alla.

Stegen att ta, till skillnad från andra processer, är väldigt lika på alla telefoner som använder Android som operativsystem. Det kommer att ske estetiska förändringar, men inte funktionella, så vi kan göra det på Google Pixels, Xiaomi-smarttelefoner med MIUI, OPPO-telefoner med ColorOS och alla de som är baserade på Android på detta sätt. Nästa steg är som följer:

Ta bort Cuenta Google Android

 • Låt oss börja med att ange smartphoneinställningarna.
 • Bland alla alternativ letar vi efter konton och får tillgång.
 • Vi kan sedan se Google-konton identifierade med deras namn och logotyp.
 • Den associerade Gmail-e-postadressen visas högst upp som vi ska ta bort länken.
 • Vi kommer åt det och trycker på Ta bort konto.
 • För att slutföra processen måste vi bekräfta åtgärden en sista gång.

Som en ytterligare notering bör det noteras att även om vi tar bort Google-kontot från smarttelefonen, kommer företagets server inte att veta om det om vi kopplar bort mobiltelefonen från Wi-Fi-nätverket eller mobildata, och på något sätt kommer anslutningen att Fortsätta. Men en nätverksanslutning kommer inte heller att räcka, eftersom informationen om smarttelefonen den var ansluten till även förblir giltig i vårt eget Google-konto tills vi raderar den manuellt. Det är inte nödvändigt att sälja en mobiltelefon, men det är viktigt att kontrollera tillgången till vår information.

Ta bort smarttelefonen som är kopplad till Google-kontot

För att en mobiltelefon helt ska kunna tas bort från ett Google-konto måste en annan process följas, som inte ska förväxlas med den tidigare, och som måste göras senare, annars blir den inte värdelös. Det vi ska göra nu är ta bort alla spår i vårt konto av denna smartphone som vi länkade någon gång, och förresten kan vi se de tidigare mobilerna som vi också länkar till kontot. För att göra detta, följ dessa steg:

 • Vi kommer att behöva använda en dator, surfplatta eller annan mobiltelefon för att övervaka processen.
 • Vi loggar in på vår Gmail som vanligt.
 • Klicka sedan på den här länken för att komma åt din enhets Google-konto.
 • När vi får åtkomst kan vi se namnen på alla enheter.
 • Vi letar efter den nödvändiga Android-mobilen och klickar på “Stäng session”.

cerrar sesión movil google

I denna process kommer mobiltelefonen att tas bort från vårt konto permanent, eller åtminstone tills vi flyger in för att manuellt lägga till den med hjälp av en e-post, ett lösenord och ytterligare säkerhetsåtgärder som vi kan ha.

Finns det något sätt att ta bort ett konto utan mobiltelefon?

Om du har uppfyllt detta behov för sent och du inte längre har en mobiltelefon i dina händer, finns det fortfarande en möjlighet radera Google-konto från smartphone åtminstone om den andra användaren som nu har en mobiltelefon inte har raderat ditt konto än. För att göra detta måste vi simulera att vi har tappat eller stulit vår mobiltelefon och komma åt webbplatsen Google Lost Cell Phones. På den här webbplatsen kommer vi att behöva välja mobiltelefonen i fråga och den kommer att försöka tala om för oss var terminalen finns.

Borrar Movil Cuenta Google Perdido

Om mobiltelefonen fortsätter att upprätthålla en anslutning till vårt konto kan vi klicka på knappen “Konfigurera lås och radera” för att radera all data från enheten. Detta kan dock vara ett problem om den andra personen som vi överförde mobiltelefonen till redan har sparat sin data i terminalen. I sin tur behöver du komma till oss för att kunna fortsätta använda din mobiltelefon, och därför detta avancerat alternativ för att ta bort konton som ska användas med försiktighet och endast i nödsituationer. När du skrämmer, skulle det vara bättre att varna den andra personen att de har vårt Google-konto och att vi bara måste ta bort det eftersom de som talar förstår varandra.

Vad händer om jag tar bort mitt Google-konto?

För närvarande vet vi att när vi lyckas radera Google-kontot från vår mobil tar vi bort några av de viktiga säkerhetsskydden, men när vi gör detta kommer andra ändringar att tillämpas på terminalen, för vilka det också är viktigt att vi kommer ihåg att göra detta och vi råder dem som inte vet detta. Självklart är nyckeln i detta att ingen har tillgång till vår data, och därför bjuder vi inte bara in dig radera mobilkonto , men återställ även mobiltelefoninställningarna efter att det inte finns något kvar i Android-terminalen.

seguridad movil android google

Genom att radera ovannämnda Google-relaterade information kan vi också inaktivera åtkomsten till företagstjänster som Gmail med alla mottagna e-postmeddelanden, Google Drive med viktiga filer som vi kan lagra, eller till och med säkerhetskopior som inte längre kommer att skapas från det ögonblicket. oss ta ut från mobilkonton

Efter att allt detta har tagits bort kommer vi också att ge full frihet till detta efter att ha raderat mobildata med en hård återställning eller återställning, nästa användare kommer inte att finna behovet av att lägga till vårt lösenord eller säkerhets-PIN, genom vilken Google säkerställer att användaren är med en ondska stal vår mobiltelefon med flit och försöker behålla den utan vårt samtycke.

Relaterade artiklar

Back to top button