Hur man tar bort en mapp som inte kan tas bort i Windows –

Först och främst måste vi veta att mer och mer innehåll är det vi arbetar med på vår Windows-dator. De presenteras i form av filer och mappar som vi använder för alla typer av applikationer på datorn. De kopieras, flyttas, skapas eller raderas vanligtvis regelbundet. Men ibland när vi behöver radera specifik mapp på datorn visar den oss ett meddelande om att mappen används och inte kan raderas.

Faktum är att det till och med påverkar några av filerna som det innehåller, så i samma rader kommer vi att ge dig ett antal skäl och lösningar så att du kan åtgärda det här problemet.

Orsaker till att vi inte kan ta bort en mapp

En av de vanligaste orsakerna till detta problem vi pratar om är att jag inte kan ta bort mappen pga Windows det är öppet. Det gäller även det faktum att på samma operativsystem är en del av filerna som det innehåller öppna, så vi kan inte ta bort dem ändå.

Å andra sidan kan det också hända att vi inte har nödvändiga behörigheter för att ta bort detta specifika innehåll. Mappen kan ägas av en annan användare, eller så kan en gruppadministratör ange ett antal användningsbehörigheter för mappen. Hur som helst så är det här något vi förmodligen kan lösa på något sätt. Dessutom är detta särskilt viktigt om det finns stora filer i den här mappen som vi inte kan bli av med.

Innan du provar något rekommenderar vi naturligtvis att du starta om din dator helt och försök att ta bort innehållet i fråga igen. Dessa Windows-omstarter fixar fler systemproblem än vi kanske hade föreställt oss från början.

Sätt att ta bort låst mapp i Windows

Som vi nämnde tidigare är detta ett problem som uppstår på Windows-datorer oftare än vi skulle vilja. Men vi kan inte tillåta filerna i problemmappen att förbli där för alltid. Detta kan vara ett verkligt besvär.

Stäng alla program och starta om

Det vanligaste i dessa fall är att vi har en av kör applikationer , med en öppen fil i en mapp. Dessutom kan det också hända med en fil som öppnas av programmet i bakgrunden. Därför är den första rekommendationen vi ger dig i detta avseende att stänga alla öppna ansökningar.

På samma sätt, om detta först ser att det inte löser avinstallationsproblemet, som vi nämnde tidigare, måste vi starta om Windows-datorn helt.

Döda processen med aktivitetshanteraren

Det kan också vara så att några av de program som vi öppnat tidigare, t.ex. Microsofts svärd har blockerats eller frusit. Om vi ​​hade en fil öppen i mappen som vi vill ta bort med en textredigerare, kommer vi inte att kunna göra detta.

bloqueo Word

Så det här katalogfelet är relaterat till Windows i ett nötskal. Utforskaren bestämmer sig för att lämna mappen som en öppen process. Detta är vanligtvis den vanligaste situationen där detta problem uppstår, så en motsvarande varning visas i fönstret. För att lösa det här problemet vi kommenterar måste vi utesluta själva processen, där filen i mappen är öppen.

Det första steget är att använda kortkommandot Ctrl + Shift + Esc så att vi kan komma åt Windows Task Manager. Vi har också möjlighet att högerklicka på aktivitetsfältet och välja Aktivitetshanteraren … I fönstret som visas måste vi hitta programmet eller processen där vår fil eller mapp är öppen. Detta kom upp i ett meddelande som visade en varning när man försökte ta bort en mapp.

avsluta Word

Därför behöver vi bara hitta motsvarande namn i listan och högerklicka på det. Vi behöver inte längre välja alternativet Avsluta uppgift för att stänga processen i fråga, och nu försöker vi ta bort den här låsta mappen.

Starta om Explorer.exe-processen.

Vid det här laget är det också möjligt att det är själva Windows Explorer som, av någon anledning, öppnade mappen av misstag. Detta är något som vi också kan lösa genom att stoppa förberedelseprocess just det föremålet. Därför, precis som i det tidigare fallet, återgår vi till ovannämnda uppgiftshanterare, som vi berättade tidigare.

Men i det här fallet måste vi identifiera en process som kallas Windows Explorer. För att slutföra det behöver vi bara högerklicka på det för att välja alternativet Starta om.

reiniciar Explorador borrar carpeta

Nu behöver vi bara försöka igen för att ta bort mappen som är låst av Windows.

Ta bort mappen i felsäkert läge

En annan möjlig lösning om vi stöter på det här fallet är att använda säkert läge för försök att ta bort filen som Windows erbjuder oss. För att göra detta, som du kan föreställa dig, måste vi starta Windows i felsäkert läge. Sedan behöver vi bara använda tangentbordsgenvägen Win + R för att öppna Run-fönstret där vi skriver MSCONFIG team.

Detta leder oss till ett fönster där vi måste gå till fliken “Start”. Här behöver vi bara klicka på den säkra startväljaren som aktiverar den. Vid aktivering väljer vi alternativet Minimum här och klickar på Apply, varefter vi för att starta om en dator och radera den angivna mappen.

Ta bort från CMD

Vanligtvis har vi förmågan att snabbt och effektivt ta bort alla mappar från kommandoraden eller CMD … Ibland gäller detta innehåll som blockerats av en eller annan anledning av Windows själv. Naturligtvis bör det noteras att denna metod kräver administratörsbehörigheter

Allt vi behöver göra är alltså att skriva cmd i sökfältet för att öppna ett kommandotolksfönster. Högerklicka på dess post och välj Kör som administratör. Så snart ett nytt fönster dyker upp på skärmen behöver vi bara navigera till sökvägen till mappen som vi inte kan ta bort och ange följande kommando:

DEL /F/Q/S*.*> NUL

Vad vi egentligen vill är att snabbt och enkelt ta bort alla filer från den sökvägen och på så sätt låsa upp låset.

Skanna Windows efter virus

Det kan också hända att, utan vår vetskap, någon typ skadlig programvara kom och infekterade vår dator. Detta kan bland annat leda till att vissa mappar blockeras, vilket hindrar oss från att radera dem. Därför, i detta skede, är det bästa vi kan göra att skanna datorn efter skadlig programvara.

Windows General Defender

För att göra detta kan vi använda valfritt antivirusprogram som vi har installerat. Ett bra exempel på detta är det som integrerar Redmonds eget system, Defender för Windows … Detta finns i appen Windows Settings. Specifikt behöver vi bara gå till Update & Security / Windows Security.

Relaterade artiklar

Back to top button