Hur man tar bort beta från iOS 15 och återgår till iOS 14 på iPhone –

Oavsett hur du kom igång med att installera iOS 15 beta på din iPhone är du säkert trött på det. Det är samma sak om du har gjort samma sak med iPadOS 15 på din iPad. Dessa versioner är mycket bra för utvecklare att testa sina verktyg och kunna fixa buggar, men för vanliga användare kan de vara väldigt tråkiga på grund av antalet buggar de genererar: appar som inte fungerar, oväntade omstarter, långsamt system, överdrivet batterikraft. konsumtion … Men lyckligtvis finns det en lösning och du kan gå tillbaka till iOS eller iPadOS 14.6 som är de senaste stabila versionerna av systemet, och i den här artikeln kommer vi att visa dig hur du gör det.

Först av allt, ladda ner iOS 14 IPSW.

Om du inte är särskilt van vid mer teknisk terminologi bör du veta att IPSW syftar på mjukvaruformatet som iOS har. Faktum är att hans initialer ursprungligen kallades “iPod Software”, vilket nu gäller för “iPhone Software” eller “iPad Software”. Vad du bör göra är att ladda ner filen i den senaste stabila versionen av iOS 14, som är iOS 14.6 vid tidpunkten för detta inlägg. Men om du läser detta efter att en senare uppdatering har släppts är processen densamma.

Du kan ladda ner denna programvara från webbplats ipsw.me, var kan du hitta fri alla stabila versioner av iOS och iPadOS i världen. Självklart måste det finnas från datorn oavsett om det är Mac eller Windows. När du har loggat in på den här webbplatsen från din stationära dator, följ dessa steg:

 1. I avsnittet Välj produkt väljer du iPhone eller iPad, beroende på vilken enhet du vill nedgradera till den tidigare versionen.
 2. Välj nu din iPhone- eller iPad-modell. Det är viktigt att så är fallet för att undvika installationsfel eller efterföljande fel.
 3. Välj den senaste tillgängliga iOS- eller iPadOS-versionen. Den kommer att visas i grönt högst upp.
 4. Klicka på knappen “Ladda ner”.

volver för ios 14

Nedladdningen startar vid denna tidpunkt. Hitta platsen där det laddades ned eftersom det kommer att vara viktigt i nästa steg.

Installera iOS 14 eller iPadOS 14 på din enhet

När nedladdningen är klar och hittad behöver du Vallmo eller Windows PC nästa, eftersom du måste installera programvaran på din iPhone eller iPad.

 1. Sätt din iPhone eller iPad i DFU-läge.
 2. Anslut din enhet till din dator med en kabel.
 3. Om du använder en Mac med macOS Catalina eller senare, öppna Upphittare. Om du använder en Mac med macOS Mojave eller tidigare, och en Windows-dator, öppna ITunes (det är inte installerat på Windows, men du kan ladda ner det gratis från Apples webbplats).
 4. I Finder eller iTunes trycker du på din iPhone eller iPad för att styra din enhet.
 5. Hitta knappen som säger “Återställ iPhone / iPad”, men tryck på den medan du håller ned alt / alternativ-tangenten på ditt tangentbord.
 6. Filväljaren öppnas nu och det är här du ska hitta den IPSW du laddade ner och välja den.
 7. Följ instruktionerna på skärmen för att installera programvaran iOS 14 eller iPadOS 14.

Återställ Iphone

När du har gjort detta har du en iPhone eller iPad med motsvarande senaste stabila version av enheten. Du kommer att se att den är redo att ställas in som om du precis köpte den, så du måste ställa in den igen. Om du gjorde en säkerhetskopia innan du installerade betaversionen kan du ladda ner den och lämna enheten som den var. Om det inte är det, eller om du inte vill ladda ner det, kan du ställa in det helt som nytt. kom ihåg det här iCloud-synkronisering låter dig lagra foton, kalendrar, anteckningar och annan data även om du har uppgraderat från iOS 15 till iOS 14, så du sparar det ändå om du loggar in med samma Apple-ID.

Relaterade artiklar

Back to top button