Hur man tar bort begränsningar för energisparläge i mobilapplikationer –

De flesta av oss användare är vana vid att ladda vår mobila enhet mer än en gång om dagen. Och det här är hemskt! Det finns inget mer obekvämt än ett galet utseende för en laddare vart du än går, eller ett uttag där vår telefon kan återupplivas. Om du visste hur man perfekt använder strömsparläge din telefon kommer allt definitivt att förändras … Och mycket!

Ett av de mer användbara alternativen för det här verktyget är att begränsa användningen av mobila funktioner för applikationer, eftersom, som namnet antyder, dess huvudsakliga funktion är att även om vi inte använder applikationen regelbundet, behöver vi inte konsumera mer i slutet. mAh än nödvändigt. Det är klart att de vi använder mest i vardagen kommer att innebära mest konsumtion för en mobil enhet.

Men att använda dessa alternativ är inte alltid tillrådligt, eftersom de hindrar oss från att använda våra favoritapplikationer som vanligt. Om vår terminal tillåter det, vi kan fastställa att vissa applikationer inte omfattas av detta läge

Problem med mobilt sparläge

När vi aktiverar strömbesparing för mobiltelefoner undviker vi att enheten kommer att sluta förbruka mer batteri under tiden vi har den påslagen. Men med det här alternativet kommer vår terminal inte att kunna utföra vissa funktioner, särskilt de applikationer som vi har installerat. Därför kommer vi att berätta hur man ändrar begränsningarna på detta sätt

Även om detta är en väldigt trevlig funktion som gör att vi kan förlänga livet telefonens batteri när det är lågt. Det är inte alltid en bra idé att aktivera den, eftersom mobiltelefonen i utbyte mot den här gången kommer att förlama olika uppgifter på enheten eller till och med kunna förhindra att aviseringar kommer in från vissa applikationer.

modo ahorro extremo miui 12

Lyckligtvis är det möjligt att använda sparläge utan att helt stoppa användningen av andra verktyg på våra smartphones. Undviker att det inte finns någon stor begränsning i mobiltelefonens prestanda. Sanningen är dock att varje telefon kan agera annorlunda. Men detta begränsar vanligtvis vissas arbete mobil app , visar oss inga aviseringar och minskar ljusstyrkan på pekplattan.

Dessutom är det också kapabelt att minska kraften hos den mobila processorn. Det minskar alltså resursförbrukningen avsevärt eftersom enheten inte kräver lika mycket ström. Å andra sidan kan vår terminal svara långsammare.

Ta bort apprestriktioner

Det faktum att det är möjligt att förhindra vilken Android-applikation som helst från att se att dess funktion begränsas av energisparverktyget är något viktigt. Dessutom, eftersom vi lyckas lägga undan några av problemen som vi nämnde ovan, till exempel fallet när vi kan få vissa meddelanden.

Olika nivåer av anpassning gör att dessa undantag kan läggas till, vi kommer att berätta senare vilka märken som tillåter oss att göra denna anpassning i deras energisparläge. Vi kommer dock att förklara processen i allmänna termer. Det första vi måste göra är att gå till avsnittet Batteri, där energibesparingen för vår mobiltelefon regleras. I deras inställningar måste vi hitta en funktion som gör att vi kan lägga till dem i en konfiguration där de inte har eventuella restriktioner eller restriktioner

Limitar el uso de las annexes del moville

Det finns dock ett annat sätt, som vi också kan göra tillgängligt på vissa Android-telefoner. Vi hänvisar till fallet med att lägga till undantag för specifika tillämpningar. För att göra detta, gå till Inställningar> Appar och hitta det du behöver. ta bort begränsningen … Klicka på den och hitta ett alternativ relaterat till optimering eller begränsningar. Då måste du aktivera att det inte har några begränsningar.

I allmänhet kommer någon av dessa två metoder att tillåta oss att en eller flera applikationer på vår smartphone inte fungerar i begränsat läge. Om du ändrar dig kan vi alltid följa samma steg, men den här gången kommer vi att inaktivera det och införa begränsningar.

Märken med detta alternativ

Om du har en Android-telefon råder det ingen tvekan om att du bland dess funktioner hittar ett verktyg som hjälper oss att minska energiförbrukningen för denna enhet. Samsung är ett av de märken där vi finner det möjligt att ta bort dessa restriktioner. Med dessa Anpassning av ett lager av användargränssnitt , kan vi ställa in vilka som ska vara aktiva eller inaktiva om vi går in i energisparläget. Väl inne kan vi se vilka som finns på listan över appar som inte har några begränsningar, och detta ger oss möjlighet att lägga till fler.

Om vi ​​har en modell från Pixel-sortimentet kommer vi även att ha en funktion som låter oss styra Applikationshantering … För att göra detta måste vi gå till Inställningar> Appar och aviseringar> Åtkomst till speciella appar> Batterialternativ. När vi kommer till det här avsnittet kan vi notera vilka vi behöver, för vilka det inte finns några begränsningar.realme x50 pro sin modosuperahorro

Dessa två varumärken har också fått sällskap av Xiaomi eftersom det har utmärkt apphantering och resursförbrukning. I det här fallet måste vi ange Battery> Battery Saver i appar. Väl inne i det här avsnittet kommer vi att ha tillgång till programvaran som vi har installerat på vår enhet, och det ger oss möjlighet att anpassa om vi vill att de ska ha någon form av gräns eller inte. De två senaste tillverkarna som anslutit sig till vår förmåga att sätta gränser är OnePlus och Huawei.

När det gäller Huawei kan vi undvika detta genom att gå till Inställningar> Batteri> Starta appar. Genom att klicka på det sista alternativet kommer vi att föras till en lista över alla installerade applikationer. Dessutom aktiveras fältet Hantera alla automatiskt. När vi inaktiverar det kan vi justera applikationerna en i taget. Och slutligen, om du har en OnePlus-mobil måste du gå till Battery Saver> Battery. optimering … Väl inne kan du klicka på programvaran som du inte vill ha några begränsningar för.

Apple, det enda utan gränser

När det gäller iPhone är detta annorlunda, eftersom Ios operativsystem tillåter inte att ta bort begränsningar … När det gäller dessa mobila enheter hittar vi även en funktion som gör att vi kan spara på terminalens strömförbrukning.

Men eftersom detta återspeglas mycket väl i det här läget kommer det tillfälligt att minska bakgrundsnedladdningen och skanna e-postaktivitet. Det kommer också att hindra oss från att anpassa hur vi vill ha den här funktionen. Därför, om vi i vårt fall vill att e-posten ska uppdateras ständigt och vi får meddelanden, måste vi inaktivera det här läget.

Är det tillrådligt att ta bort gränserna?

Allt kommer att bero på smak och behov hos varje användare. För om vi är en person som behöver ha en applikation som alltid är fullt fungerande, kommer det att vara till stor nytta för oss att vår mobiltelefon tillåter oss att ta bort denna begränsning.

Å andra sidan, om vi inte bryr oss, då kommer telefonen att sluta köra så mycket i bakgrunden. Och som ett resultat minskar det resursförbrukningen. Även om det faktiskt finns olika sätt att kontrollera eller begränsa användningen av appar på våra enheter.

Batería Móviles Android

Men det råder ingen tvekan om att detta är det enklaste sättet och det som kommer att ge oss de bästa resultaten. Främst på grund av operationen dessa verktyg i bakgrunden kommer att vara helt aktiverade medan den är aktiv. Trots att vi redan har kommenterat tidigare kommer de inte att kunna skicka sina meddelanden till oss. Även om det också kommer att bero på vilken terminal vi har i våra händer.

Så i slutändan kommer det att bero på varje användare. Naturligtvis bör det vara tydligt att nivån på telefonens anpassning kommer att påverka, eftersom vissa har några ytterligare inställningar i energisparläge, medan andra går ner till att begränsa dem och det är allt. Eller omvänt begränsar de dem helt enkelt och tvingar dem att fortsätta att konsumera energi på samma sätt.