Hur man tar bättre bilder på Samsung Mobile med ett gränssnitt –

Teknikerna fortsätter att utvecklas, och även idag fortsätter de att förvåna oss med olika innovationer som kan implementeras i smartphones av olika märken. Men om du gillar det eller inte, att bara ta bilder med våra telefoner kan ibland vara överväldigande. Om du inte har Samsung mobil som har Ett användargränssnitt och du gör vad vi säger till dig i dessa rader.

Genom åren har kameraapparna på våra telefoner förbättrats och lagt till nya funktioner för att hjälpa oss. få de bästa bilderna … Även om det är uppenbart att slutresultatet kommer att bero på vår Samsungs kamera, är sanningen att dess app har blivit en av de mest mångsidiga i världen. Android mobilt landskap.

Därför kommer vi att visa dig hur du anpassar den för att använda den fulla potentialen som den har att erbjuda dig.

Konfigurera kameraappen på din Samsung

Det första steget blir vara att komma åt kameraappen i One UI … Väl inne är det dags att göra lite utforskning och lite kul. Dessutom hittar vi olika funktioner som hjälper oss att anpassa denna applikation efter våra behov så att vi kan ta bilder. Det bästa av allt är att vi kan ändra vart och ett av dess lägen. För det bästa sättet att veta exakt vad vi vill är att testa var och en av dess funktioner.

För att göra detta måste vi gå in i menyn “Mer”, som finns i den angivna applikationen, ett antal lägen och funktioner kommer att visas i den, som vi kan använda efter eget gottfinnande. På samma sätt, om beställningen inte är vad du vill, eftersom du vill prioritera några av dessa funktioner som dessa smartphones har, kan du enkelt ordna om dem.

camara samsung galaxy s21 ultra

Du kommer att vara ansvarig för att bestämma vilken funktion du vill använda och var du vill att den ska vara. Och inte bara det, utan de lägen som visas i den nedre raden när vi är i huvuddelen av applikationen kan ändras efter våra behov. Om du i ditt fall vill ändra det behöver du bara klicka på “Mer”> klicka på pennikonen vad som ska dyka upp.

Detta gör att du sedan kan omorganisera den menyn på ditt eget sätt, förutom att du får möjlighet att ta bort verktyget som du inte kommer att använda eller som du inte gillar. För att dessa ändringar ska sparas behöver du bara bekräfta dessa ändringar efter att du har försökt gå tillbaka till applikationens huvudmeny.

Använd HDR-kamera

Vi kan säga om detta element att det redan har blivit en standard i de flesta moderna smartphones. Men är det verkligen värt att använda? Men den verkliga frågan är inte det, utan att veta hur och framför allt när man ska använda det. Dessutom, eftersom inte alla ögonblick då vi vill använda det kommer att vara korrekta.

Denna metod, även känd idag som HDR-läge har alltid använts i fotovärlden. Naturligtvis när du provar det kommer du att märka att de upplysta delarna är nästan helt vita och de mörka delarna är för svarta. Därför är den här funktionen användbar, men du bör vara tydlig med när du ska använda den.

Foto HDR-Conel Samsung Galaxy Note 9

Därför är det viktigt att veta att HDR är det idealiska läget för att fånga ett landskap eller område med mycket färgkontrast eller till och med mycket skugga. Den kan också användas i vissa nattfotografier, även om användningen inte rekommenderas för alla. En annan bra situation att använda den är när vi fotograferar en person, men den personen befinner sig i ett område som är mörkare än omgivningen. I en sådan situation skulle det vara bra att använda detta HDR-läge på en Samsung-kamera.

Annars är det bäst att göra utan dessa extra funktioner som finns i mobiltelefoner. I synnerhet rekommenderas det inte att använda detta extra verktyg när vi vill ta rörliga fotografier av människor eller föremål, eller när vi har bråttom att ta en bild. Dessutom behöver du, precis som med bilder i nattläge, några sekunder för att justera kamerans sensor.

Ändra bildförhållandet i One UI

Det borde stå klart att de ändringar vi gjort kommer att sparas för alltid. Det betyder att låt oss gå tillbaka till den här kameraappen, den kommer att spara alla ändringar vi gjort. Efter detta förtydligande är det dags att ta reda på vad som är det bästa förhållandet ta bilder med din Samsung mobiltelefon med One UI – 4:3.

Att använda bildförhållanden på 16: 9, 1: 1 och andra typer kommer att ge oss sämre resultat, eftersom de inte kan använda den maximala upplösningen för sensorn på den mobila enheten. Främst på grund av den fysiska formen på våra terminalers sensorer har de ett förhållande på 4:3, så att använda olika bildförhållanden tvingar kameran att göra digitala klipp.

camara samsung galaxy

Dessutom kommer vi att minska upplösningen avsevärt, såväl som den slutliga kvaliteten på den resulterande bilden. När det gäller Samsung-terminaler, så att vi kan tillämpa ett eller annat bildförhållande, kommer det att vara så enkelt som att klicka på ikonen som är relaterad till bildförhållandet. Vi hittar den överst i själva mobilappen.

Å andra sidan, om vårt mål är att spela in en video, skulle alternativet vi bör välja för det här fallet vara alternativ 16: 9 … Inte ens Samsungs egen proprietära app tillåter oss att välja ett videoformat högre än 16: 9, 1: 1 eller 21: 9. Om vi ​​använder detta bildförhållande rekommenderas även att använda den maximala upplösningen som vår terminal tillåter oss.

Spela med dynamisk fokus och proffsläge

Ett annat bästa sätt att uppnå nästan perfekta resultat med vår Samsung-kamera är att använda porträttläge. I fallet med Galaxy kallas det dynamiskt tillvägagångssätt … Det låter oss också ta bilder med bakgrunder som inte är i fokus. För att kunna välja den här funktionen behöver vi bara svepa över dess huvudskärm, förutom att vara bredvid fotoläget.

Efter att vi har valt det måste vi komma ihåg att avståndet som ställs in av verktyget självt måste respekteras. För om vi kommer för nära eller för långt från det vi vill fotografera kommer det inte att aktiveras. Medan vi tar ett foto, och om detta läge har aktiverats, ger det oss möjlighet att ändra nivån på oskärpa som vi vill ta det nämnda fotot.

modo noche camara samsung

Med detta kan vi förändra bokeh fotografering … Men för att göra detta behöver vi redan komma åt galleriet på vår Samsung-smarttelefon, och om det dynamiska tillvägagångssättet tillämpas kommer vi att ha dessa alternativ tillgängliga.

Även om detta inte är den enda funktionaliteten som kommer att vara användbar för oss, eftersom vi bredvid det dynamiska tillvägagångssättet hittar Pro-läget. Även om det sydkoreanska företaget kallade det vid det namnet, är det Samsungs manuella läge. När vi väl har valt det kan vi justera olika parametrar för att förbättra våra fotografier. Som med ISO , vitbalans och exponeringsnivå , bland annat. Eftersom det kommer att bero på räckvidden för vår terminal.

Små dolda knep

Senare kan vi också hitta små knep som hjälper oss att ta bättre bilder med vår Samsung smartphone. Den första blir använda realtidsfilter för våra bilder … För att aktivera dem måste vi klicka på ikonen i det övre högra hörnet, som har en trollstavsformad ikon.

När vi har den påslagen kan vi se i realtid hur filtret fungerar. Ett annat element som också kommer att vara användbart och inom räckhåll för Galaxy är möjligheten att slå på den med ett dubbeltryck. Det räcker helt enkelt med att dubbelklicka på strömknappen för att få det att fungera. En lösning som hjälper oss att öppna applikationen mycket snabbare.

Slutligen, om vi alltid försöker justera bilden korrekt, är den bästa metoden att använda ett rutnät. Detta kommer att dela bilden i lika delar, och vi kan få en sann uppfattning om hur proportionerna är. För att aktivera rutnätet måste vi gå till dess inställningar och välja mesh-alternativ … Dessutom kommer det att erbjuda oss tre alternativ: avaktiverad, 3×3 eller kvadratisk. Som en riktlinje kommer vi att berätta att det bästa alternativet är 3 × 3, så att du kan ta bilder med nästan perfekt inramning.

Relaterade artiklar

Back to top button