Hur man synkroniserar iPhone med iTunes trådlöst och över Wi-Fi –

Vilka är fördelarna med denna typ av anslutning?

Få människor känner till den här iTunes-funktionen när det gäller synkronisering utan att fysiskt ansluta någon kabel. Den största fördelen du får är den komfort du får med detta trådlösa system. Om du är personen som behöver synkronisera iPhone-innehåll ständigt med PC- eller Mac-innehåll, detta är den absolut mest rekommenderade metoden. Du behöver bara göra den första synkroniseringen genom det klassiska systemet, men utöver det behöver du inte oroa dig för att ansluta det.

Det är därför när du har en ny iPhone i dina händer är det bäst att alltid aktivera det här alternativet. Var vänlig och uppmärksamma att aldrig, genom att aktivera det kommer du för alltid att begränsa dig till det här alternativet eftersom du också kan använda en fysisk anslutning. I slutändan är det dessa alternativ som Apple föreslår för att helt bli av med kablar som kan kopplas in i datorer.

Innan du parkopplar en enhet

Innan du kan starta normal synkronisering av innehåll mellan de två enheterna måste du aktivera det i iTunes via en fysisk anslutning, vilket är ett grundläggande krav att överväga. Vi kommer att berätta alla detaljer nedan.

Krav som ska beaktas

För att kunna ansluta iTunes och din iPhone, iPad eller iPod Touch är det viktigt att uppfylla vissa krav. Det viktigaste är att har Ios version 5 eller högre installerad från denna version när denna funktion har slutförts, inklusive. Man bör också ha det i åtanke USB-A till Lightning-kabeln måste finnas till hands för att upprätta den första anslutningen, vilket, som vi kommer att se nedan, måste göras fysiskt.

Till detta kommer det faktum att den senaste versionen av iTunes är installerad på själva Mac eller PC. Detta är inte något att tänka på när du använder macOS Mojave eller senare, eftersom iTunes inte existerar som sådan. tillgripa Finder för att komma åt all enhetsinformation. I det senare fallet bör du alltid installera den senaste versionen av ditt operativsystem för att undvika framtida problem.

Aktivera WiFi-anslutning

Som vi noterade tidigare, innan du ansluter via Wi-Fi till din iPhone eller iPad, måste du först fysiskt upprätta en anslutning med en kabel. Detta gäller både PC och Mac. Du behöver bara följa dessa steg för att få den här trådlösa anslutningen:

  1. Anslut din enhet till din dator med en USB-A- eller USB-C-kabel.
  2. Öppna iTunes-appen och klicka på enhetsknappen i det övre vänstra hörnet av iTunes-fönstret.
  3. Klicka på Sammanfattning till vänster.
  4. I fönstret som visas, scrolla ner och aktivera alternativet märkt “Synkronisera med denna iPhone via Wi-Fi.”
  5. Klicka på Använd, som visas längst ned i fönstret.

Wi-Fi iTunes

Från och med nu kommer du att kunna koppla bort enheten som du anslutit till din PC eller Mac. Det är viktigt att klicka på utmatningsknappen bredvid enhetsnamnet i den övre vänstra delen. Från och med nu kommer datorn förstå att det inte längre är fysiskt anslutet men den trådlösa anslutningen via Wi-Fi kommer att bestå, vilket är av intresse i det här fallet.

Aktivera synkronisering mellan iTunes och iPhone

Efter att den tidigare processen gjordes med en fysisk anslutning kan du nu börja synkronisera över din routers Wi-Fi-anslutning. Du måste ta hänsyn till hur detta görs när du ansluter, såväl som befintliga begränsningar.

Hur man ansluter iPhone till iTunes via Wi-Fi

För att synkronisera trådlöst måste du först tänka på det både datorn och iPhone, iPad eller iPod måste vara anslutna till samma internetnätverk. Datorn kan anslutas via en LAN-kabel och den mobila enheten via ett Wi-Fi-nätverk. Det viktiga är att de till slut ansluter till samma router och IP-adressen delas och det är här den korrekta spårningen kommer att ske. Det bör också noteras att båda datorerna måste vara påslagna.

ITunes

Enheten måste vara ansluten till en laddare för automatisk synkronisering via iTunes. I den här applikationen kommer ikonen för själva enheten att visas som om den var fysiskt ansluten. När allt detta har tagits i beaktande kan du klicka på “Synkronisera”. Självklart kan du dra och släppa olika objekt för att hålla dem synkroniserade, som foton, kontakter eller till och med låtar.

Huvudbegränsningar att överväga

Det finns betydande begränsningar vid synkronisering via WiFi. Den främsta är först och främst in baudhastigheten som utförs … Du kan inte jämföra synkroniseringshastigheten mellan en fysisk anslutning och en trådlös anslutning, eftersom den förra självklart är den mest rekommenderade. Här måste man bedöma om detta kompenserar för att man inte hela tiden behöver koppla upp enheten genom en fysisk anslutning, vilket kan sluta med mycket mer problem. Man bör också komma ihåg att om en högre hastighet krävs vid synkronisering över WiFi kan den anslutas via en kabel. Från och med nu kommer synkroniseringen att fortsätta att öka baudhastigheten.

iitunes

Till detta ska även läggas andra restriktioner för vad som får och inte kan göras med systemet. När du vill återställa ditt operativsystem och konfigurera om din iPhone eller iPad kan du inte göra det trådlöst. För att systemet ska installeras korrekt måste det vara fysiskt anslutet så att alla filer överförs kontinuerligt, speciellt vid olika omstarter. När det gäller resten av de saker du kan göra med iTunes, finns det inga begränsningar när det gäller att göra det trådlöst.

Relaterade artiklar

Back to top button