Hur man synkroniserar en DualSense-kontroller med en PS5-spelkonsol –

PS5-kontrollern är Bluetooth-kompatibel, vilket innebär att du inte behöver ansluta den fysiskt för att använda den på konsolen. Detta betyder dock också att det måste synkroniseras eller länkas till det, så nedan visar vi dig vilka steg du måste följa för att göra detta.

Synkronisera din PS5-kontroller snabbt och enkelt

Precis som sina föregångare, DualShock 3 och DualShock 4, kan DualSense-kontrollern på PS5 användas trådlöst, men om den inte är ansluten med kabel fungerar den inte automatiskt med närmaste PS5, utan du måste gå igenom parningsprocessen . … Detta behöver du naturligtvis inte göra varje gång du vill använda det: gör det bara första gången och det kommer att förbli parat tills anslutningen kopplas från (till exempel genom att synkronisera kontrollern med en annan PS5 eller använda denna är från en PC).

Ansluter en handkontroll till PS5 för första gången

Om du ansluter din PS5 för första gången måste du ansluta DualSense-kontrollern med en kabel, eftersom detta krävs för att konfigurera ditt konto. En kabel medföljer din konsol, så anslut den till en av de främre portarna på din PS5 med kabeln och den andra änden till USB-C-kontakten på din handkontroll.

För att slå på handkontrollen, tryck på PlayStation-knappen som finns mellan de två analoga stickorna: konsolen ansluts automatiskt till handkontrollen, vilket innebär att du kan använda den automatiskt. När du har ställt in konsolen kan du koppla ur kabeln och du kommer att se att kontrollern fortsätter att fungera eftersom installationsprocessen inkluderar en automatisk sammankopplingsprocess med kontrollenheten.

Aktivera styrparningsläge

Om du försöker synkronisera en kontrollenhet som du köpt separat (det vill säga lägga till en extra kontrollenhet), måste ihopparningsläget göras via Bluetooth.

Det första steget är att sätta DualSense-kontrollern i parningsläge, och för detta måste du samtidigt trycka och hålla ned knappen med PlayStation-logotypen (den som den är påslagen med) och knappen “Skapa”. Den här knappen Ny finns i det övre vänstra hörnet av styrplattan. Du kan släppa dessa två knappar när du ser ljuset under styrplattan blinka snabbt blått, slockna i en sekund och sedan blinka igen.

Nu när du använder din huvudkonsolkontroll, bör du gå till PS5-inställningarna genom att välja den lilla kugghjulsikonen i det övre högra hörnet av huvudmenyn, sedan ska du gå till Tillbehör -> Allmänt -> Bluetooth-tillbehör. Om PS5-kontrollern fortsätter att blinka i den här menyn på grund av parningsläge, bör du se “Wireless Controller” längst ner där det står “Accessories Found”. Välj den och tilläggskontrollern synkroniseras med din PS5 och visas i listan över registrerade tillbehör.

Om du vill inaktivera kontrollerparningsläget trycker du helt enkelt på PlayStation-logotypen en gång.

Återställ din DualSense-fjärrkontroll

Om styrenheten ger dig problem och du vill återansluta den till konsolen, kan det vara den bästa lösningen att återställa den (särskilt för att undvika andra problem). Detta kommer att återställa kontrollern till fabriksinställningarna och vi kan återsynkronisera kontrollern med PS5 med de metoder som vi förklarade tidigare i den här guiden.

Du måste vända fjärrkontrollen och hitta ett litet hål till höger om SONY-logotypen. För att trycka på knappen behöver du ett gem eller annat mycket tunt men hårt verktyg (vi rekommenderar inte att du använder en tandpetare om den går sönder).

Du måste trycka på och hålla den här knappen intryckt i minst 5 sekunder och sedan fortsätta med att slå på fjärrkontrollen och dess normala synkronisering.

Relaterade artiklar

Back to top button