Hur man streamar live på Twitch från PlayStation 5 –

Varför sända från konsolen?

De flesta streamers använder datorer för att skicka konsolbilder till Twitch-servrar, men sanningen är att om du ska starta är det enklaste och bekvämaste alternativet att göra det från konsolen. Det är sant att du inte kommer att kunna använda inställningar, effekter, övergångar och många andra funktioner som gör dina strömmar mer attraktiva och annorlunda, men om du vill börja och göra dig känd finns det inget bättre än att börja från början .

Vad du behöver

Det är allt du behöver för att streama från din PS5 och kontrollera allt med millimeterprecision:

 • Twitch-konto
 • Aktivera tvåstegsverifiering
 • HD-kamera för PlayStation 5
 • Telefon eller surfplatta med Twitch-appen

En HD-kamera kommer inte att krävas, men den kommer att hjälpa tittarna att se dig och därmed kunna interagera bättre med din publik. En telefon eller surfplatta med Twitch-appen är också valfritt, men därifrån kan du bekvämt läsa vad som händer i chatten utan att behöva visa det på skärmen medan du spelar.

Hur det fungerar

Tanken är den du är inloggad på ditt Twitch-konto på PS5 och tryck bara på skapa-knappen på din DualSense-kontroll för att börja streama inom några sekunder. Du kan skicka en signal från din webbkamera så att allmänheten kan se dig, men under tiden, kolla chatten med kommentarer på din mobiltelefon.

Hur man ställer in allt

 • Det första du behöver göra är att skapa ett Twitch-konto. Om du fortfarande inte har det för tillfället behöver du bara gå till tjänstens officiella webbplats och följa stegen tills du får din Ny användare
 • När du har ett konto måste du göra det aktivera tvåstegsverifiering … För att göra detta, följ länken nedan och följ stegen. Du måste ange ett mobiltelefonnummer och konfigurera en autentiseringsapp som Google Authenticator.
 • När du har slutfört de två första stegen är det dags att länka ditt Twitch-konto på PS5. Det enklaste sättet att göra detta är att klicka på knappen Ny (den till vänster bredvid kontrollkorset) och välja alternativet Skicka.
 • När du klickar på den ser du att du har två tillgängliga alternativ: Twitch och YouTube. I det här fallet kommer vi att fokusera på Twitch. Klicka för att starta konfigurationen.
 • På nästa skärm kommer du att kunna länka din konsol till din Twitch-profil. Istället för att skriva ditt namn och lösenord i konsolen (något irriterande och långsamt) måste du öppna en webbläsare på din dator eller mobila enhet och komma åt adressen. twitch.com/activate
 • På den här webbplatsen måste du logga in med ditt konto (du använder förmodligen redan ditt användarnamn om du tidigare loggat in på den här datorn) och sedan ange koden som visas på din PlayStation 5. Ange den som den är och utan mellanslag.
 • När du anger den kommer Internet att be dig acceptera sekretessvillkoren och din konsol kommer omedelbart att upptäcka din profil. Du kan nu stänga webbläsaren på din dator eller mobiltelefon.

Hur man streamar live från PlayStation 5

Med kontot redan konfigurerat är det dags att trycka på broadcast-knappen, men först måste du ställa in några detaljer. I sändningsparametrarna kan du definiera vissa värden, som att aktivera HD-kameran, aktivera röstchatt från mikrofonen, visa sändningschatten, visa antalet anslutna personer, ändra positionen för objekt på skärmen och justera videon kvalitet, som kan vara 1080P eller 720P, båda alternativen kan sända med en hastighet på 60 och 30 bilder per sekund.

När du har kontrollerat dina inställningar är allt du behöver göra att ställa in ett namn för strömmen (den kommer att visas på din Twitch-kanal) och trycka på Enter Live-knappen för att få igång den direkt.

Du är officiellt en Twitch-streamer!

Relaterade artiklar

Back to top button